icon

Ako zvládnuť pohovory po 15 rokoch?

Včera o 19:46

Ahojte, menim robotu a budem musiet absolvovat pohovory. No nebola som na ziadnom poslednych 15 rokov, a aj vtedy som bola len na jednom a hned ma aj vzali, nemam teda moc skusenosti, tak mam aj trosku strach.
Viete dat nejake rady, tipy? 🙂 diky

Strana
z2
anonym_0fce3d
Dnes o 09:56
@chrobak7

@anonym_0fce3d
ZP č. 311/2001
§ 41 Predzmluvné vzťahy
(1)....
(6)
Zamestnávateľ nesmie vyžadovať od fyzickej osoby informácie
a) o tehotenstve,
b) o rodinných pomeroch,
c) o bezúhonnosti s výnimkou, ak ide o prácu, pri ktorej sa podľa osobitného predpisu vyžaduje bezúhonnosť, alebo ak požiadavku bezúhonnosti vyžaduje povaha práce, ktorú má fyzická osoba vykonávať,
d) o politickej príslušnosti, odborovej príslušnosti a náboženskej príslušnosti.

Zamestnávateľ, ktorý sa pýta na to, či má uchádzač deti, či je ženatý a pod. nie je seriózny, alebo je diletant, lebo nepozná ZP.

@chrobak7 juj toto ja všetko viem. Takto, ja som prišla domov z pohovoru a vravím doma teda, že padla priama otázka, či mám deti a že kebyže ma aj vyberú, tak tam nenastúpim, Pre mňa toto nie je seriózna firma. Bodka
Len som dala radu, že aj toto sa môžu opýtať a v druhej firme chodili chodili okolo toho, snažili sa ma otázkami priviesť k tomu, že sa prezradím, ale som sa nedala 😀

autor
Dnes o 10:35
@mariaaaaa

@anonym_autor vidim sa ako stabilná súčasť tejto spoločnosti 🙂 - umela fraza naucena na nejakom super cuper kurze na urade prace, ale jedina odpoved, ktorou nemozes nic pokazit 😁

@chrobak7 no vidis ... jedna vec je teoria a ina prax.
Ked si aj zakonom chraneny, predsa sa niekde opytaju. A zacnes sa ohradzovat tym zakonom a ze co ich do toho? Rovno sa podakuju a dovi
Nemam problem priznat, ze mam deti

@mariaaaaa to je super, diky 🙂

Strana
z2