icon

Ako zvládnuť pracovný pohovor sebavedomo a bez stresu?

zuzka_puska
27. mar 2016

ahojte, precitala som uz vela tipov, ako sa pripravit na pohovor a aj ako ho zvladnut, ale uvitala by som mozno aj nejake tipy zo zivota, co mozno pomohlo vam, ako ste prekonali strach z konkurencie, ako ste zaposobili na vyberovu komisiu, a tak 🙂 Potesim sa kazdej rade. Idem na prvy pohovor po skoro 3 rokoch doma na rodicovskej, takze moje komunikacne schopnosti su oslabene, a mam rodinu a male dieta, co mnohi pokladaju za prekazku. Na pohovor ide aj jedna moja znama, o 2 roky mladsia ako ja, no slobodna, bezdetna, s bohatsou praxou ako je ta moja, takze mam trosku stres ci mam sancu 🙂 Chcem hlavne sama sebe dokazat, ze som dobra a sikovna, a samozrejme chcem o tom presvedcit aj prisnu komisiu o tom, ze vybrat si prave mna bude ich dobra volba 🙂 Dakujem za kazdy tip 🙂 pekny vecer

Strana
z3
lalia123
28. mar 2016

@zuzka_puska kľudne mi napíš ip s tými otázkami

cecil36
28. mar 2016

@zuzka_puska ale to asi nebol do statnej pohovor ci? Tak dotycny musi prist aby to bolo naoko transparentne

zuzka_puska
autor
28. mar 2016

@cecil36 no ano,bol to obdobny pohovor ako tento na ktory idem... ale oznamili nam vsetkym, ze pan XY sa ospravedlnil a nemoze sa zucastnit, preto mu stanovili nahradny termin, aby nebol znevyhodneny- nakolko dovod jeho neucasti nie je jeho zavinenim, bol svedkom akejsi autonehody a musel byt na mieste kym prisla policia a vypocula ho. Aj sa mu cosi stalo s autom, takze preto sa rozhodli dat mu sancu a nahradny termin.

pribinak
28. mar 2016

Čítam tu kopec skvelých rad, este jedna odo mna, ja v praci stretávam kopec ludi, pre mna je dolezity sj štýl ako clovek poda ruku, zbytocne pride niekto v obleku s doprovodom a drahým notebookom, ked mi podá ruku v štýle skapata ryba a zamrmle nezrozumiteľne svoje meno
Takze za mna: mierne silný stisk aj ked si zena a zreteľne povedat svoje meno
1. dojem je strasne dolezity

Drzim Ti palce ;)

zuzka_puska
autor
28. mar 2016

@pribinak dakujem 🙂 No ak budem mat moznost im podat ruku, urobim to urcite. Avsak z mojej skusenosti - na vyberovom konani 5 clenna komisia, sedeli za jednym stolom a ja som len prisla, povedali mi nech sa paci sadnite si, sadla som si. A potom sme sa dostali k tomu, aby som sa predstavila a povedala cosi o sebe. Cize ruku mi ani len nepodali, ani jeden z nich ☹ Neviem, ci toto bude mat rovnaky priebeh, ale mam pocit ze ak ma komisia viac clenov, je to take "sup sup sadaj a hovor" akoby nemali chut stracat cas podanim ruk. Co sa mi tiez zrovna nepaci...

zuzka_puska
autor
30. mar 2016

baby takze uz som doma 🙂 A co pohovor? skoncila som na 2 mieste... na 1 mieste bola pani , ktora je tam uz zamestnana len na inej pozicii a konci jej v aprili zmluva.... Takze co vam poviem, dobre trapne to cele bolo. Naco vobec robili vyberko, ked dobre vedeli ze uprednostnia aj tak ich sucasnu zamestnankynu. Mali ju proste zamestnat a neriesit, stracat cas pohovormi. Ja aj ostatni uchadzaci sme tam vysedeli cez 2 hodiny a uplne zbytocne. Este z nas aj urobili debilkov, tvarili sa ako sa rozhoduju a ako vyberaju a nevedia vobec koho. Okate a hlupe z ich strany. Takze tolko moje dojmy a pocity, este dodam ze som poriadne znechutena, aj napriek tomu ze som vlastne tusila ze uz niekoho vybrateho maju 🙂 Tak vam prajem krasny den vsetkym 🙂 pa

loginexistuje
30. mar 2016

@zuzka_puska zo zakona musia urobit vyberko ale tak ako som pisala predtym tie miesta su dopredu obsadene a najma mimo BA. Ale tak aspon si skusila

natalym
30. mar 2016

@zuzka_puska To mi je ľúto. Držím palce nabudúce. 🙂

zuzka_puska
autor
30. mar 2016

jasne baby, skusila som 🙂 Mam dobry pocit ze som teda bola aspon na 2 mieste, cize ma ohodnotili tak ze som dobra 🙂 Ak by tam nebola ta dohodena pani, vyhrala by som a mala by som pracu ... no zial dohodena pani prisla 🙂 Ale tak nezufam, budem hladat dalej . vdaka za vsetku podporu zienky 🙂 pekny den

Strana
z3