icon

Ako zvládnuť pracovný stres?

4. jún 2023

Ahojte. Nastúpila som do novej prace, a mam neskutočny stres. Momentálne nám prebieha trojtyzdnove skolenie počas ktorého sa musíme učiť enormne kvantum informacii, kazdy deň robíme testy a skúšajú nás. Mam z toho neskutočny stres, veľmi to prežívam. Co je podla vás take dobre na to aby som nebola veľmi vystresovana, alebo aby som si to až tak nebrala? Vždy som chcela prácu s takymi podmienkami ako su tu, takže mi na tom záleží. Ďakujem za rady.

Strana
z2
mamina7070
4. jún 2023

tak skus nieco na upokojenie asi mas aj nejake lieky od psych ak nie magnerot persen …

dagmarovita
4. jún 2023

Musela som to vymazat, lebo sa nechcem vyjadrovat čomu nerozumiem a neviem to pochopit.

autor
4. jún 2023

@dagmarovita neviem co je na tom také nepochopiteľné, človek niekde pracovať musí

hankab
4. jún 2023

@autorka ja mam teda tiez tetaniu a uzkostnu poruchu, ale do call centra by som v zivote nesla. Samozrejme nemusime byt vsetky take iste, ale podla mna je to totalne nevhodna praca pre cloveka so socialnou fobiou. Vacsina z nas neznasa telefonovat, ja osobne aj ked v praci nemusim casto, ale aj to obcasne volanie s ludmi ma hrozne vycerpava. Obzvlast ak je niekto na druhej strane nasraty a neprijemny 😬.

salamistka
4. jún 2023

Nuž, ja som introvert, ale pracujem každý deň s klientmi a k tomu dvíham dva telefóny osem hodín denne, každý deň nám niekto vynadá a rožčuľuje sa, k tomu nám vedenie firmy dýcha celý deň na krk (sme s nimi spolu v kanceláriách) a keď som si ja zvykla, tak to dáš aj ty🍀...doma po práci sa vždy zrelaxuj, navar si chutné jedlo, šport, záľuby, dosť spánku, dobré rodinné zázemie a je to LEN práca, nejde o život....mimochodom, ja by dom tiež chcela HO, je to môj sen 😇.

dagmarovita
4. jún 2023

Nechapem ten stres, pre mna to je neprimerané v tejto tvojej konkretnej situacii, neni si hysterická? Mozno je to tým, ze som tu citala celú stenu ženy čo tu bola, podstatnu cast jej zivota od zaciatku choroby, ked este nevedela, ze ju má, tak som z toho taká, ze nejde o zivot, nejde o nic. Na socialnu fobiu davaju aj elektrosoky, tak radsej spomal.

duracellko
4. jún 2023

zse pasivna linka nema predaj? si si ista? maju plany, ako vsetky ostatne energ. firmy

autor
4. jún 2023

@duracellko keď je pasívna predaj nie je, kto je na aktívnej tak aj predava ano

autor
4. jún 2023

@dagmarovita preto je to neprimerane, lebo mam tie úzkosti chápem ta, a ku zvyšku sa radšej nevyjadrujem :D

autor
4. jún 2023

@salamistka ďakujem veľmi pekne za krásny komentár 🙂 a začiatky si mala aké?

autor
4. jún 2023

@hankab je to tak, lenze za mna stokrát lepšie len vokat ako osobny kontakt. Ano, niekto môže povedať ze so sociálnou fóbiou a uzkostami nemám robiť takú prácu, lenze 99% zamestnaní je takých kde je osobný kontakt s ľuďmi ci uz praca predavačky, vo vyrobe hocikde a pre mna byt dennodenne osobne s ľuďmi je nocna mora, z vela prác som tak odišla. Preto mi toto z toho hľadiska tak veľmi vyhovuje, nikto ma nevidí, nevidím nikoho ja.

autor
4. jún 2023

@hankab a kde teda pracuješ ak sa smiem spýtať? 🙂

hankab
4. jún 2023

Chapem, len si daj pozor aby aj ten telefonicky kontakt prilis nezasahoval do tvojej psychiky. Treba sa nad to povzniest a povedat si, ze je to len praca 😉 aj ked sama viem, ako sa niektori neprijemni ludia aj cez telefon vedia dostat pod kozu, zvlast nam citlivkam, o to viac ze mozno pri osobnom kontakte by neboli taki protivni.
Ja robim taku odbornejsiu administrativu, nakup v mensej firme. Som ako ty, neviem si predstavit byt denne obklopena ludmi napr. v obchode alebo v nejakych sluzbach, kde musis byt nasilu mila a obsluhovat zalaznikov. Aj velke officy mi vadia, kde sedi 20 ludi v jednom priestore a prekrikuju sa. Preto sa vzdy na pohovore pytam aj na kancelariu a schvalne si hladam taku, kde budeme max. 5 ludia v mensom kancli. A nebojim sa ani spytat ci mi ju ukazu predtym nez nastupim. Ale ak si z okolo MO, tak chapem ze tej prace tam vela takeho razu nie je, tiez odtial pochadzam.

duracellko
4. jún 2023

ako myslis, aby si nebola zaskocena, predaje su aj na pasivnej linke a prisne sledovane

autor
4. jún 2023

@duracellko a konkrétne tam kde som písala máš takú skúsenosť, ci inde? Lebo nám hovorili ze vyslovene tu nie sú predaje

luccija
4. jún 2023

@dagmarovita elektrosoky sa dávajú na silné depresie nie na soc.fobiu
Autorka každý má rešpekt pred niečím novým ber to tak, že sa naučíš co máš a testy buď spravíš, alebo nie, nie je to jediná práca z domu.Mozno Ti ponúknu niečo iné
Ale na callcentre by som nerobila ani za nič.

salamistka
4. jún 2023

Začiatky boli fajn, ale čím som staršia, tým viac mi vadia ľudia, nemyslím to zle, len by som už aj ja rada mala prácu, kde nikoho nestretnem 😂 napr. útulok...na druhej strane na terajšom mieste pracujem už vyše 25 rokov a zvykla som si na ruch, chaos, stres a paniku 😅, neviem aké by to bolo inde. Musím vyskúšať, raz 😇.

duracellko
4. jún 2023

co mas presne v pracovnej zmluve-popis a napln funkcie? ak ZSE na pasivnej linke nepredava -je to cudne, vsetky energ. podniky predavaju aj na pasivnej linke, /ale kedze ide o firmu pre BA a okolie, uz sa necudujem nicomu, co sa musi inde v SR, v Bratislave sa nemusi/

dagmarovita
4. jún 2023

@luccija mojej znamej davali, taku vaznu vec by som si nevymyslala

mariankas
4. jún 2023

Mne pomáha medovkový čaj s medom - na spánok a ukľudnenie

gab1sol
5. jún 2023

Nepracovala som síce pre Call centrum distribútora, ale pre SE (výrobcu), no úzko som spolupracovala s predajom a všetkými distribútormi. Ako píšeš, dôležitý je záverečný test po školení, tak sa sústreď na ten. Pravdepodobne tie každodenné testy sú len o tom, aby ste zistili, ako na tom ste. Tak sa tak aj nastav, že pri nich nejde o nič. Na pasívnej linke budeš asi riešiť najmä reklamácie a podobné záležitosti. Skús si naštudovať jednotlivé produkty ZSE, všeobecné podmienky, ako sa obchoduje s elektrinou a podobné veci. Ak už si aj nebudeš všetko pamätať, nenaučíš sa to tak rýchlo, aspoň budeš zorientovaná, čo kde je a kde máš hľadať odpovede.

lunademonica
5. jún 2023

Musis to vydrzat a preckat toto obdobie, potom bude lepsie. Drzim palce.

autor
6. jún 2023

@lunademonica ďakujem veľmi pekne, snáď áno

vanilka83
7. jún 2023

Jednoducho, ak máš také diagnózy a ešte si aj tremistka nemusí to byť vhodná práca pre teba ,ja som toto prežívala cele štúdium na strednej aj na výške a bolo to fuj...žalúdočné problémy z toho trávenie na nule potom zdravotné problémy z toho a v živote by som takú prácu robiť nešla kde by mi bolo furt takto. A tu úzkosť akože nijako neriešis?chod normálne s tým k psychológovi a pýtaj si zoloft...to ta upokojí nie sú to antidepresiva,len náhrada serotoninu-hormony stastia,ktore ti chybaju v tele. Viem,lebo som to brala tiež, minimálne dávky, keď ti bude dobré a budeš vedieť zvládať už ťažšie stresové situácie,môžeš ich postupne vysadiť,ja som ich brala asi pol roka a bolo mi dobre tak mi ich dokt.potom už úplne vysadila.

Strana
z2