icon

Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?

16. nov 2025

Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.

anonym_0f3953
17. nov 2025
@anonym_autor

@sendy1977 ved hladam vkuse odkedy som tam nastupila. Myslela som ze do vianoc nieco ine najdem.

@anonym_autor pises ze si si myslela ze do vianoc nieco najdes, a co myslis ze keby nastupis v novembri tak kolko mas narok na dovolenku do konca roka??? 🤣🤣🙈🙈 napis mi adresu zamestnavatela a ja mu zavolam nech este prehodnoti to aby aspon Teba nechal doma tie 2 tyzdne!. Prip.pridem pracovat miesto teba ja na tie 2 tyzdne 🙂)

blackcat8885
18. nov 2025

Ja mam niekedy pocit že tieto témy nemôžu založiť dospelé ženy...

linduska86
18. nov 2025
@anonym_autor

@nikha2809 ja zas takych nepoznam co chodia do roboty. My sme vzdy komplet cela siroka rodina boli vzdy doma vyse 2 tyzdne. Vsetci robia v sukromnych firmach kde sa zavrie na dva tyzdne. Nemozme teraz nikam s detmi ist. Zivot uplne o nicom toto.

@anonym_autor záchranári , hasiči , policajti, operátori na koske sú v práci furt či sviatok či Vianoce ... Preboha žena .... V jadrovej elektrárni prácuku tiež cez sviatky pekari lekári sestry zdravotné pani predavačky... Nikto nemá 2 týždne voľna a isto sa nájde ešte kopec zamestnaní

autor
18. nov 2025
@linduska86

@anonym_autor záchranári , hasiči , policajti, operátori na koske sú v práci furt či sviatok či Vianoce ... Preboha žena .... V jadrovej elektrárni prácuku tiež cez sviatky pekari lekári sestry zdravotné pani predavačky... Nikto nemá 2 týždne voľna a isto sa nájde ešte kopec zamestnaní

@linduska86 ale ved chce byt niekto lekar,sestra,hasic,pekar atd tak je mu dopredu jasne ze bude robit cez sviatky. Dobrovolne to ide studovat. Zato som isla na ekonomicku,chcela som robit v administrative aby som cez sviatky nerobila

linduska86
18. nov 2025
@anonym_autor

@linduska86 ale ved chce byt niekto lekar,sestra,hasic,pekar atd tak je mu dopredu jasne ze bude robit cez sviatky. Dobrovolne to ide studovat. Zato som isla na ekonomicku,chcela som robit v administrative aby som cez sviatky nerobila

@anonym_autor veď ale to nemôžeš takto bagatelizovať ja robím ekonomiku a robím aj cez sviatky keď treba .. a nemám pocit , žeby som niekoho o niečo ukratila a čo že išli študovať si myslíš že ti ľudia by tiež neboli radšej doma ???

mircalla
18. nov 2025

@anonym_autor Pracujem kazdy rok medzi sviatkami. Zijem
A ma tak vela ludi. Normalny office job. Nezatvrame poistovnu medzi sviatkami

meritka
18. nov 2025
@sszuzu8

Tu ta nikto nepochopí. Ja som naucena z domu ze rodičia vždy boli doma cele sviatky. Starí rodičia tiež. U nás také nebolo ze robilo sa medzi sviatkami. Úplne chápem tvoje rozhorčenie. Je ti ľúto nebyť s rodinou lebo bežne v roku s nimi dokopy ani nemáš možnosť byť však? Ja toho roku robím ale na ďalší si už beriem dovolenku. Ale je pravda ze idem sa s vedúcou dohodnúť ci si tie 2 dní 24 a 25 nemôžem odrobit vopred alebo cez víkend niekedy do konca roka aby som aspoň tie 2 dní bola doma. Inak moje dve dcéry budú na štedrý večer samé 🥹

@sszuzu8 ja len tak zo zvedavosti aka to je praca ?

mircalla
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor A robila som medzi sviatkami aj v IT, aj v banke. Ozaj si myslis, ze vsetko prestane fungovat lebo sviatky? Zobud sa

anonym_0a759f
18. nov 2025
@anonym_autor

@li
@anonym_autor ale to nema so skolou nic spolocne, moja mama robi mzdy a pokladnu cely zivot a vzdy na silvestra musi ist do prace, lebo sa uzatvara pokladna a jednoducho to nejde, vzdy hned po novom roku ide do prace, lebo vyplaty ludia chcu. A tiez studovala, ma viac ako 40rocnu prax a jednoducho musi ist. Hoc aj nie na cely den, ale robota musi byt spravena. A v nasej rodine je asi jedina, ktora pracuje ako zamestanec, vsetci ostatni su doma a stihnem sa aj navstivit aj vsetko.

anonym_430239
18. nov 2025
@anonym_autor

@huxy ja nepoznam nikoho okrem predavaciek kto chodi do roboty

@anonym_autor Kde ty žiješ? Predstav si, že ja pracujem takmer 15 rokov a ešte som nemala dovolenku 2 týždne vkuse a to ani v lete. Teraz budem mať 1,5 týždňa a bude to najdlhšia dovolenka, akú som kedy mala a 5. musím ist hneď do prace, hoci je druhý deň voľno.

ivik4
18. nov 2025

Ustavicne sa tu ohanas s tym ze sa policajti, hasici, lekari ci sestry dobrovolne rozhodli mat taku pracu ale predsa aj ty si dobrovolne nastupila tam kde teraz robis 😃😃😃. Ci Ta tam za vlasy tahali ? Sa sli trhat za Tebou,nie ? Vsak mas co si chcela , sama si tam nastupila

anonym_94ebb5
18. nov 2025

Ty svojej rodine ozaj pokazis cele sviatky,miesto toho,aby si si tie dni este viac uzila,este viac sa na ne tesila tak places a kopes nozickami,rucickami ako male dieta.Nechcem,nechcem a nechcem.

vanilka83
18. nov 2025
@anonym_autor

@vanilka83 no vidis kazdeho bavi nieco ine. Niekoho byt s rodinou. A niekto ledva caka kym vypadne. Mna bavi varit,piect a starat sa o rodinu.

@anonym_autor ved s rodinou budeš,len nie nonstop 2 týždne...tak daj výpoveď a môžeš byť doma s nimi stále

sense
18. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ale veď počas sviatkov nerobíš...tak kde je problem
Apropos kamarátka robí v administratíve a na Silvestra robí každý rok, výnimka ak padne ten deň na nedelu

bielasovicka
18. nov 2025
@anonym_autor

@sono2 vo fabrikach

A prečo si nešla aj ty robiť do tej fabriky kde robí celá tvoja rodina?
@anonym_autor

marhulka13
18. nov 2025
@bielasovicka

A prečo si nešla aj ty robiť do tej fabriky kde robí celá tvoja rodina?
@anonym_autor

@bielasovicka lebo ma ekonomickú školu a to je práca pod úroveň s jej vzdelaním 😁

mata1988
18. nov 2025
@dennissa16

@anonym_autor áno áno, vedľa…

@dennissa16 si vedla v kancli, ci vedla suseda ? 😀

dennissa16
18. nov 2025
@mata1988

@dennissa16 si vedla v kancli, ci vedla suseda ? 😀

@mata1988 nič z toho. Našťastie.
Ale presne viem, kde robí, na akom oddelení aj ako sa vola. píše ako anonym, ale vzdy vieme, že je to ona a napisala už o sebe naozaj dosť.

mnamko
18. nov 2025

@anonym_autor ja žijem v Nemecku a budem tiez pracovať, žiadny problém stým nemam.Este aj 24.12 robim aj 31.12.

mamatroch
18. nov 2025

@anonym_autor ja som to tak mala predvlani. Roky predtym sme sa vzdy kolegovci dohodli, jedni mali volno medzi sviatkami, druhi od Silvestra po Tri krale.
No predvlani nas uz zostalo poslednych 5, a nas manazer dal volno jednemu slobodnemu bezdetnemu dva tyzdne a my ostatni ani den volna. Pracovala som sice z domu, ale v cudzom jazyku + na pracu som sa musela sustredit, ziadne tu a tam tuk do pocitaca, "aby sa nepovedalo", popri tom tri deti doma.... Tazko mi bolo... Smutno... Zase nasa praca nezachranivala zivoty ludi, tyzden keby sme aj zavreli, by sa zem nezacala opacne tocit.
Teraz som v novej firme, vianoce este nemame schvalene, pytala som si volno pon a uto pred sviatkami. Zvysok by sme uz zvladli nejako, nastastie robim z domu zase a aj manazerka ma deti, takisto viaceri kolegovia, tak mame pre seba navzajom pochopenie

smichaela24
18. nov 2025

Ach jaj ... len 5 dni doma ... teraz z iného súdka, ja robím aj na Vianoce a milujem ako niekto kto môže v kľude sláviť sviatky lebo má voľno má potrebu sa ešte 24.12 trepať do obchodov. Robím v obchode s oblečením a možno by som prehrýzla dodatočné kupovanie darčekov než to, že sa niekto nudí doma a ide si vyskúšať X oblečenia a kupuje vyslovene pre seba

anonym_718467
18. nov 2025

@anonym_autor ja ti úplne rozumiem. Teraz to našťastie riešiť nemusím lebo som na materskej 🙏 keď som ale chodila do orace nedávala som to že ja musím byť zatvorená v práci a nemozem tráviť čas s rodinou a užiť si Vianoce ako sa patrí. My sme obrovská rodina a Vinaoce sú u nás o kope návštev, výletov či pobyt na chate. A ja som to len látala a plátala s dňami strávenými v práci. Ale či to je na výpoveď no žiaľ, takto to funguje 😃 výpoveď daj ak si finančné zabezpečená na toľko že môžeš ukončiť prácu alebo si začni robiť nejaké kurzy a zmeň povolanie, keď budeš robiť sama na seba aj čas a dni strávené v práci si budeš dávať sama

natalka13
18. nov 2025
@anonym_autor

@huxy tak vybrali si take povolania asi

@anonym_autor aj ty si si vybrala take povolanie. Ale vzdy mas moznost to zmenit.

natalka13
18. nov 2025
@nikha2809

@anonym_autor Kristova noha no ozaj daj radšej výpoveď aby ste sa celá rodina nezrutila z toho ze budeš 2 dni medzi sviatkami pracovat

@nikha2809 to uz tento rok nestihne ak ma 2m vypovednu😂

muchotrafka298
18. nov 2025
@natalka13

@nikha2809 to uz tento rok nestihne ak ma 2m vypovednu😂

@natalka13 pisala vyssie,ze moze odist kedykolvek. Toto sme jej radili asi na 2-hej strane diskusie.

natalka13
18. nov 2025
@sendy1977

@anonym_e4e09d ona robí na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny

@sendy1977 nieje to ta co riesila na dennej baze skolku pre dceru?

natalka13
18. nov 2025
@gabriellka

@anonym_cdda47 ten druhý nick bol bodka a nejaké čísla za tým

ivik4
18. nov 2025
@natalka13

@sendy1977 nieje to ta co riesila na dennej baze skolku pre dceru?

@natalka13 ak myslis tu ktora pisala o kopcoch,zakrutach a ze dcera musi chodit do skolky tak nie, to nieje ona. Bodka11 je ina, to je autorka tejto diskusie

natalka13
18. nov 2025
@ivik4

@natalka13 ak myslis tu ktora pisala o kopcoch,zakrutach a ze dcera musi chodit do skolky tak nie, to nieje ona. Bodka11 je ina, to je autorka tejto diskusie

@ivik4 nie bodka nepodala prihlasku do skolky a nevedela doma s dcerou vydrzat tak hladala sposoby ako ju dostat do skolky pocas sk.roka
je to ona

ivik4
18. nov 2025
@natalka13

@ivik4 nie bodka nepodala prihlasku do skolky a nevedela doma s dcerou vydrzat tak hladala sposoby ako ju dostat do skolky pocas sk.roka
je to ona

@natalka13 jaj tak to potom ano. Je tu viac podobnych 😃