Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?
Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.
@anonym_autor ja robim celý život v administratíve a vždy sa musíme prestriedať.Výroba je doma vačšinou ale my musíme fičat 🙊🙈🤣
@anonym_autor autorka, moja mama bola ekonómka vo veľkej firme. Často robila aj cez sviatky, ostávala dlhšie v práci, robotu si bravala domov a niekedy šla do kancla aj v sobotu. Nemala zaplatené nadčasy, ale zároveň nebol nikto, kto by ju nahradil...a prežili sme to. Ona bola rada, že mala flek, robila to poctivo a poriadne...myslim si, ženoho žien ti tvoju prácu závidí. Skús sa nad tym zamyslieť
@anonym_autor a co ludia co musia aj 24,25,26 pracovat alebo na novy rok? Medzi sviatkami su normalne pracovne dni. Ja som zazila uz hocico, praca je praca a sviatky rychlo zbehnu, treba sa nastavit tak aby si clovek uzil volne chvile.
@anonym_1fb42c on sa nezmeni, jej chlap s nou vysadava kazdy bozi vikend u rodicov aj viac , to su proste domasedi vkuse nalepeni na rodicoch. Oni sa dlho hladali az sa nasli
@ivik4 U chlapov často dochádza k zmene správania v období "druhej puberty,, Videla som veľa žien, ktoré tvrdili,ze ich muž by nikdy neurobil to, či ono a potom prekvapko
@nikha2809 ja zas takych nepoznam co chodia do roboty. My sme vzdy komplet cela siroka rodina boli vzdy doma vyse 2 tyzdne. Vsetci robia v sukromnych firmach kde sa zavrie na dva tyzdne. Nemozme teraz nikam s detmi ist. Zivot uplne o nicom toto.
@anonym_autor a čo zdravotníci, železničiari a pod. ??? Tí ktorí pracujú v sférach nepretržitej prevádzky nemali voľné Vianoce roky a nebudú mat až do dôchodku! Myslíš, že oni a ich rodiny zrušili u nich Vianoce? Spamätaj sa a prispôsob sa pracovnému režimu ! Možno si tak Viac užiješ dní voľna soma s rodinou a precítiš konečne ozajstný zmysel Vianoc
@anonym_autor a co ludia co musia aj 24,25,26 pracovat alebo na novy rok? Medzi sviatkami su normalne pracovne dni. Ja som zazila uz hocico, praca je praca a sviatky rychlo zbehnu, treba sa nastavit tak aby si clovek uzil volne chvile.
@denithestrange1993 na to sa vyjadrila,že ti si to vybrali 🤣
@anonym_autor chcem mať tvoje problémy.
To fakt? Mám sa teraz aj ja zrútiť a upadnúť do depky, keď idem 24.12. do nočnej služby? Do nemocnice? Fakt? A vieš koľko je takýchto ľudí?
To fakt? Mám sa teraz aj ja zrútiť a upadnúť do depky, keď idem 24.12. do nočnej služby? Do nemocnice? Fakt? A vieš koľko je takýchto ľudí?
@zuzulos jaaaaj ale ty si si to vybrala dobrovolne a panicke drzali pri hlave zbran, aby prijala to vyfnukane miesto na urade 😂😂
Diskusie tejto zeny dvihnu tlak lepsie, ako ranna kava...
@denithestrange1993 na to sa vyjadrila,že ti si to vybrali 🤣
@anonym_87c13e lebo ona si to nevybrala taku pracu 😂 bola jej pridelena veducim z melmaku 😂😂😂 kebyze sa vsetci takto rucame tak cely stat sa zastavi posledny decembrovy tyzden,ani umriet nemozme lebo pohrebaci budu tiez spievat koledy az do 3kralov 😂
@anonym_autor ty mas 5 dni volna, ja pracujem aj cez vianoce, 12h sluzby. Dovolenku mame povolenu cerpat do 15.12. Pracu cez sviatky mame naplanovanu a rozhodenu uz od konca oktobra. Su zamestnania kde to bez nonstop sluzieb nejde. Co to je za zivot? Ja sa pozeram denne na ludí ktorym sa ten zivot koncí. A kludne aj na stedry den. Takze tvoj zivot v zdraví a s rodinou krasnych 5 dní je pre niekoho uz nesplnitelny sen. Je na tebe ci si ich nechas pokazit nezmyselnou depkou alebo vyuzijes na maximum.
@anonym_autor na nakúpi chodíš cez sviatky?
@minenkaa mi to mame tak ze dovolenky si urcujeme rok vopred a mozeme ich cerpat len od februara maximalne do novembra
Keby si bola smutna, ze ti vyjde praca akurat na Stedry vecer a mas deti (ktore si uvedomuju, aky je datum, lebo takemu 4rocnemu vies Vianoce spravit aj 23.12., aj 25.12. a ani to nepostrehne), este by som to vedela pochopit. Ale robis v administrative, tento rok to vychadza perfektne od stredy do nedele volno a ty mrncis? Chapem, mrzi ta, ze zvysok rodiny bude 2 tyzdne doma, ale zakladat vobec o tom temu a premyslat nad vypovedou, pricom sme tu citali predtym nariekanie ako nevies robotu najst? Zena, sa preber!
Takze počas 2 týždňov nepozeraj TV, nepocuvaj rádio, nepoužívaj internet
V žiadnom prípade nepoužívaj vodu elektrinu plyn telefón
Nechod do obchodu po čerstvé pečivo, mliečne výrobky, žiadne šunky, ovocie a
zeleninu
Nech tá ani nenapadne ísť s chorým dieťaťom k lekárovi a následne do lekárne
netankuje na pumpe na pumpe, ak by tá niekto napadol okradol nevolaj policajtov, ak nebude horieť nevolaj hasičov
Nieže pôjdeš do kina, alebo pôjdeš na nejaké povianočných výpredaje
Takze : lekári, sestričky, lekárnici, záchranári, technici, policajti, požiarnici, šoféri, zavoznici, skladnici, elektrikári, vodári, plynári, obchodníci s predavačky, pekári, mliekarní, masiari, …. títo všetci by sa mali podľa tvojej logiky zrútiť
Mein Gott
PS ospravedlňujem sa na ktorých som zabudla
@pribinak napr. moj muž trávil nejedny Vianoce s deťmi v detskom domove😉
Autorka chod pracovat do skolstva a budes mat povinne vianocne prazdniny.. ale pozor mimo prazdnin ani den dovolenky ti neschvalia v roku- tak si vyber co je lepsie
Autorka chod pracovat do skolstva a budes mat povinne vianocne prazdniny.. ale pozor mimo prazdnin ani den dovolenky ti neschvalia v roku- tak si vyber co je lepsie
@lacibo a co budem v tom skolstve robit ked nemam pedagogicku skolu?
@anonym_autor ty? Nic... lebo aj keby si dostala 200 rad co v skolstve, budes len fnukat ako je vsetko zle...
Tak ked som sla studovat ekonomicku univerzitu, nebolo to preto, ze chcem byvat cez vianoce 2 tyzdne doma ;)
Tiez vzdy pracujem medzi sviatkami a vzdy aj na silvestra, ak je pracovny den. Ved ked viem, ze chceme ist na navstevu, idem na 6tu do kancelarie, aby som o 14 tej mohla ist domov za rodinou, alebo na navstevu ;)
Moja mamina je zdravotnik a kazdy rok robi aj na stedry den dennu alebo nocnu a tak isto manzel pracuje v bezne piatky ci sviatky a nerusime
Kvoli tomu vianoce ;)
Tak ked som sla studovat ekonomicku univerzitu, nebolo to preto, ze chcem byvat cez vianoce 2 tyzdne doma ;)
Tiez vzdy pracujem medzi sviatkami a vzdy aj na silvestra, ak je pracovny den. Ved ked viem, ze chceme ist na navstevu, idem na 6tu do kancelarie, aby som o 14 tej mohla ist domov za rodinou, alebo na navstevu ;)
Moja mamina je zdravotnik a kazdy rok robi aj na stedry den dennu alebo nocnu a tak isto manzel pracuje v bezne piatky ci sviatky a nerusime
Kvoli tomu vianoce ;)
@pavica236 no tak my odist o 14 memozme. Co si myslis ze mozem odist kedy si zmyslim? Ani prist o 6 nemozeme
@pavica236 no tak my odist o 14 memozme. Co si myslis ze mozem odist kedy si zmyslim? Ani prist o 6 nemozeme
@anonym_autor jemine tak odides ked mozes, ved nemusis na navsteve vysedavat od rana nie.
Ale mne je to jedno, ale tvoje argumenty su smiesne a vobec nie ako od dospelej zeny - matky...
A hlavne ked tento rok vyslo super 5 dni v kuse byt doma.
toto je taky peckovy relax, ze šíkam
Este pokracuje???Este sa s tym nezmierila???
Ja som taka stastna,ze od 18teho mame uz free az asi do 7.1.Jaj,ale po dnesnej smene,by som brala free uz od zajtra.
Vsak daj vyppved a bud doma 😁 a slav vianoce... 😁
@lacibo školstvo by nezvládla. Veď čo ak by musela opravovať cez prázdniny/víkend písomky, ako by potom sedela na návšteve s rodinou?
@anonym_autor v skolstve takych ako ty veru nepotrebujeme. 😁😁 utiekla by si po tyzdni. vobec sa necudujem, ze sa ti nedari najst vysnivanu a idealnu pracu. tvojmu nastaveniu a poziadavkam totiz nijaka zodpovedat nebude. kvoli detom by bolo fajn, keby si vsetko menej negovala, keby si sa v hlave pozitivnejsie nastavila. nedavas im dobry vzorec spravania. k zrutenemu muzovi iba tolko - aky isiel, taku nasiel. btw. moj muz je lekar a pocas sviatkov ma volno. vseobecne ma viac volna ako ja ucitelka. a ja aj ked som doma, pracujem takmer stale, nakolko testy, slohy, administrativa, pracovne listy apod. sa nedaju riesit pocas priamej vzdelavacej cinnosti, co je u mna v priemere 6-8 hodin denne (to je cas, kedy mam v triede na starosti 28-32 ziakov).
@muchotrafka298 my sa musim striedat. Myslis ze nejaka ochotna kolegyna sa prihlasi ze budte doma a ja pridem do roboty dobrovolne? To urcite. Ani systemy nefunguju medzi sviatkami,nic. Ale musime tam byt. A nie neda sa s veducou dohodnut pol roka dopredu. Prvy decembrovy tyzden sa robi tabulka kde sa nahlasuji dovolenky. Samozrejme ze kazdy sa tam bude snazit si dat co najviac volna medzi sviatkami. Ale niekto tam byt musi. A nie len jeden ale viaceri. Na silvestra je sluzba dokonca do 17:00
@anonym_autor ja mám zase kolegu, ktorý mi povedal, aby som bola doma koľko chcem, že on nemá rád Vianoce. Aj 31.12. má službu. Ale to sú len výnimky, že sa nájde taký kolega.

@natalka13 ak myslis tu ktora pisala o kopcoch,zakrutach a ze dcera musi chodit do skolky tak nie, to nieje ona. Bodka11 je ina, to je autorka tejto diskusie
@ivik4 a pracu hladala nic jej nebolo dost nobl lebo jazyk nevie ziadny ALE studovala 5rokov tak ona v obchode robit nebude (asi nepotrebuje peniaze)