icon

Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?

16. nov 2025

Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.

autor
16. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor čo ta tam drží?

@minenkaa no zeby peniaze? Ze z niecoho zit musime? Ze treba zaplatit ucty a potraviny? Lepsie mat 750 eur ako 0 nie?

markusrasford
16. nov 2025
@anonym_autor

@huxy ja nepoznam nikoho okrem predavaciek kto chodi do roboty

@anonym_autor zdravotné sestry, lekári, policajti, pekari, hasiči, obsluha benzinovych pump, opatrovateľky, dobrovoľníci co sa starajú o zvieratá, recepčne, cašnici a ešte ďalšie profesie....

sisska96
16. nov 2025
@anonym_autor

@nikha2809 ja zas takych nepoznam co chodia do roboty. My sme vzdy komplet cela siroka rodina boli vzdy doma vyse 2 tyzdne. Vsetci robia v sukromnych firmach kde sa zavrie na dva tyzdne. Nemozme teraz nikam s detmi ist. Zivot uplne o nicom toto.

@anonym_autor tak máte stastie. My tiež budeme robiť normalne medzi sviatkami na striedacku kvôli prazdninam . Ja si neviem predstaviť 2 týždne sedieť doma

autor
16. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor tak daj vypoved a chod na urad prace. Ked ti praca nevyhovuje. Co ine chces pocut, resp. citat? Ze Ti tu niektora da robotu? A co sa tyka neplateneho volna, tak aby bolo jasne, vtedy si odhlasena zo zdravotnej a socialnej poistovne a platis si minimalne zdravotne odvody sama.

@muchotrafka298 nech. Kludne by som si zaplatila. Len tu nam to neumoznia

muchotrafka298
16. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 nech. Kludne by som si zaplatila. Len tu nam to neumoznia

@anonym_autor a co si myslis, ze to je holubnik???? Ze si budes brat neplatene volno hocikedy a hocikde? Maloktory zamestnavatel to umoznuje. Skus sa zajtra opytat v praci, co Ti na to povedia, z chuti sa zasmeju.

autor
16. nov 2025
@sisska96

@anonym_autor tak máte stastie. My tiež budeme robiť normalne medzi sviatkami na striedacku kvôli prazdninam . Ja si neviem predstaviť 2 týždne sedieť doma

@sisska96 ano viem ze su ludia co nevedia vydrzat doma s rodinou,co je smutne. Ja to zboznujem a uzivam si to. A nie nesedime 2 tyzdne doma. Stretavame sa s rodinou,chodime sa sankovat,lyzovat atd...

autor
16. nov 2025
@muchotrafka298

@anonym_autor a co si myslis, ze to je holubnik???? Ze si budes brat neplatene volno hocikedy a hocikde? Maloktory zamestnavatel to umoznuje. Skus sa zajtra opytat v praci, co Ti na to povedia, z chuti sa zasmeju.

@muchotrafka298 ty citas?

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa no zeby peniaze? Ze z niecoho zit musime? Ze treba zaplatit ucty a potraviny? Lepsie mat 750 eur ako 0 nie?

@anonym_autor však len sa sťažuješ,stojí ti to za ti ,veď si najdi prácu inde,upratovačka v škole,predavačka,v bani ,môžeš šoférovať autobus

autor
16. nov 2025
@markusrasford

@anonym_autor zdravotné sestry, lekári, policajti, pekari, hasiči, obsluha benzinovych pump, opatrovateľky, dobrovoľníci co sa starajú o zvieratá, recepčne, cašnici a ešte ďalšie profesie....

@markusrasford viem. Sami si vybrali povolanie. V zivote by som nesla za sestrickuba pod prave kvoli tej pracovnej dobe

muchotrafka298
16. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 ty citas?

@anonym_autor jasne, ze ti to neumoznia, lebo to neumozni skoro nikto. Ale tak opytat sa mozes, kedze chces to dvojtyzdnove volno. Je s tym spojena ista administrativa- Ty sa len v kuse stazujes, na vsetko. Tak jedina moznost je, odtial odist a dufat, ze si najdes coskoro novu pracu, ktora Ti bude vyhovovat.

viestta
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak si to opakuj kazdy den, ked pojdes medzi sviatkami do roboty. Som tu preto aby sme mohli zaplatit ucty, nakupit aby sme mali co jest. Vacsina ludi chodi do prace preto, ze za nu dostavaju mzdu, nie preto, ze od rozkose nevedia co so sebou.

ivik4
16. nov 2025

Autorka este stale si mozes spravit nejaku skolu alebo kurz a pracovat sama pre seba a nemusiet takym ludom pisat ze ,,sedia doma na riti" , len si zvolili inu moznost a nemusia niekde trcat 8-12 hodin 😏. Vsetci mame rovnake moznosti .. ja aj ty
Budes sama sebe pani a volno mas tiez ako Ti to vyhovuje

muchotrafka298
16. nov 2025
@ivik4

Autorka este stale si mozes spravit nejaku skolu alebo kurz a pracovat sama pre seba a nemusiet takym ludom pisat ze ,,sedia doma na riti" , len si zvolili inu moznost a nemusia niekde trcat 8-12 hodin 😏. Vsetci mame rovnake moznosti .. ja aj ty
Budes sama sebe pani a volno mas tiez ako Ti to vyhovuje

@ivik4 toto je vyborny napad. Nech pracuje sama na seba, nebude mat kolegyne, debilneho nadriadeneho, co ju nuti chodit do prace, ked tam nema co robit a hlavne, bude pracovat vtedy, ked jej to bude vyhovovat a mat volno kedy si zmysli.

anonym_b39cd8
16. nov 2025

Zrušenie sviatkov si ako prežila?
Či toto sú dozvuky?🤣🤣🤣
Opierať sa o to a ešte s jednu tu, že ste naučené na dva týždne voľna je choré a že nikoho nepoznáš kto by robil medzi sviatkami, dovoľ sa mi zasmiať,len tu akú máš odozvu, že ľudia makajú aj cez sviatky,ja už som zažila Silvester na poobednej,aj nočnej,aj v pôrodnici 😄 podľa tvojej logiky by som už mala byť zrutena

autor
16. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor však len sa sťažuješ,stojí ti to za ti ,veď si najdi prácu inde,upratovačka v škole,predavačka,v bani ,môžeš šoférovať autobus

@minenkaa predavacka? Ta nerobi cez sviatky?

konikkon
16. nov 2025

@anonym_autor za slobodna som tak prwcovala, 3 dni som bola doma a inak v práci, aj na Silvestra. Všetci v rodine boli 2 týždne doma a ja som tak bola zvyknutá z čias VŠ. Takže sa mi to moc nepáčilo, ale zvládla som to, keďže som nemala záväzky, neriešila som to. Teraz som už mama, konci mi RD a v predošlej práci som už dala výpoveď. Jeden z dôvodov bol, že odmietam pracovať cez vianočné, veľkonočné sviatky atd. Priorita pre mňa je byť doma s rodinou a je to pre mňa dôležité. Jednoducho si nájdem prácu, ktorá mi po tejto stránke bude vyhovovať a umožní mi byť celé sviatky doma.

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kdebpusem ,že nerobí ,chodíš cez sviatky nakupovať?

nikha2809
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak chod do fabriky, tie mávajú celozávodnú

autor
16. nov 2025
@konikkon

@anonym_autor za slobodna som tak prwcovala, 3 dni som bola doma a inak v práci, aj na Silvestra. Všetci v rodine boli 2 týždne doma a ja som tak bola zvyknutá z čias VŠ. Takže sa mi to moc nepáčilo, ale zvládla som to, keďže som nemala záväzky, neriešila som to. Teraz som už mama, konci mi RD a v predošlej práci som už dala výpoveď. Jeden z dôvodov bol, že odmietam pracovať cez vianočné, veľkonočné sviatky atd. Priorita pre mňa je byť doma s rodinou a je to pre mňa dôležité. Jednoducho si nájdem prácu, ktorá mi po tejto stránke bude vyhovovať a umožní mi byť celé sviatky doma.

@konikkon ved aj ja hladam. Tu len zastupujem tak len to ma drzi pri zivote ze to raz skonci.

ivik4
16. nov 2025
@muchotrafka298

@ivik4 toto je vyborny napad. Nech pracuje sama na seba, nebude mat kolegyne, debilneho nadriadeneho, co ju nuti chodit do prace, ked tam nema co robit a hlavne, bude pracovat vtedy, ked jej to bude vyhovovat a mat volno kedy si zmysli.

@muchotrafka298 ano je 💁🏻‍♀️
Ja som tiez robila kadejake prace , aj nocne, aj v takych kde som sa ucit vela musela a nemala vobec volno po prac.dobe, rozne. Ale vybrala som si ich SAMA a bola som oboznamena ako je to tam so sviatkami lebo som sa hned pytala na vsetko

autor
16. nov 2025
@minenkaa

@anonym_autor kdebpusem ,že nerobí ,chodíš cez sviatky nakupovať?

@minenkaa nie. Nakupujem pred vianocami. Uz 23 decembra by ma nikto do obchodu nedostal

sendy1977
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak chod robiť do školstva upratovačku, pomocnú silu do kuchyne. Pripadne asistentku učiteľa. Tam to platovo nie je žiadna sláva ale budeš cez sviatky doma

viestta
16. nov 2025
@nikha2809

@anonym_autor tak chod do fabriky, tie mávajú celozávodnú

@nikha2809 nie kazda, bude musiet vyberat taku, co mava celozavdnu ale to vobec nebude zarukou, ze ked ju mavali cele roky, zrazu, ked budu mat dst zakaziek ju nezrusia.

anonym_355ab9
16. nov 2025
@anonym_autor

@huxy ved dam vypoved asi

@anonym_autor a ty si doteraz žila pod kameňom, že dnes si si uvedomila, že vlastne medzi sviatkami robíš? 🫣 Toto tvoje nervové zrútenie fakt spríjemmí Sviatky celej tvojej rodine, trocha sa vzchop.. máš novú pracu, keď píšeš, že doteraz si vždy mala volno? Alebo doteraz za teba potiahli každý rok kolegyne? Ak ti volno nedaju, vybav si na tie 2-3 dni Home-office a teda síce budeš robit, ale aspoň fyzicky budeš s rodinou. Alebo daj tu výpoveď (bola by som zvedavá, čo na tento tvoj parádny napad povie muž ako budúci - jediný - živiteľ rodiny), ale ak nie si v skúšobnej, neviem, čo ti to pomôže v polovici novembra, keď ti tá výpoveď začne plynúť až v decembri. A že inu pracu by si nenašla? Cudujes sa, s týmto tvojim nastavením?

oslo1
16. nov 2025

Ako sestricka som vsetky vianoce okrem poslednych 2 odrobila.
Tieto a tie pred tym som mala volno, nakolko som solo rodic a nema mi kto pomoct. Poviem ti, radsej by som isla do roboty, aak by som mala manzela doma pri synovi.

Tes sa zo zdravia najblizsich a bud rada, ze do tej roboty mozes ist. A bud opatrna, co si prajes, pretoze na tie dalsie vianoce mozes byt doma, sama, bez roboty.

nikha2809
16. nov 2025
@viestta

@nikha2809 nie kazda, bude musiet vyberat taku, co mava celozavdnu ale to vobec nebude zarukou, ze ked ju mavali cele roky, zrazu, ked budu mat dst zakaziek ju nezrusia.

@viestta tiež pravda.Ale co su u nas majú všetky.Ale to by sa jej tiež nepáčilo lebo by robit musela aj poobedne a nočné.

autor
16. nov 2025
@muchotrafka298

@muchotrafka298 ved uz aj mam nieco v zalohe. Tu este rok vydrzim nejako. Jedny pokazene vianoce vydrzim.

minenkaa
16. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa nie. Nakupujem pred vianocami. Uz 23 decembra by ma nikto do obchodu nedostal

@anonym_autor no vidíš otvor si obchod a môžeš pracovať tam,nik ta nebude rozčuľovať,sviatky budes mať voľne

autor
16. nov 2025
@anonym_355ab9

@anonym_autor a ty si doteraz žila pod kameňom, že dnes si si uvedomila, že vlastne medzi sviatkami robíš? 🫣 Toto tvoje nervové zrútenie fakt spríjemmí Sviatky celej tvojej rodine, trocha sa vzchop.. máš novú pracu, keď píšeš, že doteraz si vždy mala volno? Alebo doteraz za teba potiahli každý rok kolegyne? Ak ti volno nedaju, vybav si na tie 2-3 dni Home-office a teda síce budeš robit, ale aspoň fyzicky budeš s rodinou. Alebo daj tu výpoveď (bola by som zvedavá, čo na tento tvoj parádny napad povie muž ako budúci - jediný - živiteľ rodiny), ale ak nie si v skúšobnej, neviem, čo ti to pomôže v polovici novembra, keď ti tá výpoveď začne plynúť až v decembri. A že inu pracu by si nenašla? Cudujes sa, s týmto tvojim nastavením?

@anonym_355ab9 nemozme robit home office. Ano mam novu pracu ale dufala som ze do vianoc najdem inu

anonym_878bc1
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kks aby som sa rozhodovala co v zivote chcem robiť na zaklade pracovnej doby tak to je iny level 😂 zvyšok nekomentujem lebo mi neprídeš ako normálny človek. Rúcať sa kvôli takejto veci. Som zvedavá ked prídu oveľa ťažšie a bolestivejsie veci v tvojom živote ze ako to prežiješ ked kvôli tomuto si zrutena