icon

Ako zvládnuť prácu počas sviatkov?

16. nov 2025

Ako zvladnut to ze musim pracovat medzi sviatkami? Pre mna to nie su ani Vianoce. Len 5 dni doma. Vzdy som bola zvyknuta ze firma sa na 2 tyzdne zavrela. Vsetci su dva tyzdne doma. Muz,rodicia,svokrovci,svagrine,svagrovci. Vsetky kamosky,siroka rodina. Navstevujeme sa. Deti maju prazdniny. Nemam chut ani chystat,darceky kupovat. Co to je za zivot. Zvazujem vypoved ale viem ze nic ine si nenajdem.

miskakyska
16. nov 2025
@mirkam3

@anonym_autor bože, vy ste teda toxická domácnosť, keď deti podporujete v tejto dráme, resp im sami dávate takýto priklad. U nás v rodine sme medzi sviatkami museli vybavovať pohreb (a takých rodín je veľa) - to ti teda neprajem, ale vtedy by si si uvedomila, čo sú ozajstné problemy & dovod na plač.

@mirkam3 ...presne🙄..my sme brali maminku 23.12. na dožitie z onkologie domov,2.1.vydýchla posledný krát, že boli nejaké Vianoce neriešil nikto, striedali sme sa pri nej a držali sme ju za ruku,aby nebola sama 🥺 na prelome rokov, keď ľudia vítali nový rok,pripijali si, ohňostroje trieskali..ja som sedela pri nej,slzy sa mi kotúľali jak hrachy, že takto o rok tu už nebude.. tá beznadejná a nezvestná chvíľa s ktorou sa už nič robiť nedalo...len čakať..😢

anonym_e4e09d
16. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak tito vsetci si vybrali taketo povolania asi dobrovolne.

@anonym_autor a teba niekto nutil?Tiez si si toto povolanie vybrala hadam dobrovolne.Niekto musi byt v praci aj cez sviatky a ty lamentujes nad pracovnymi dnami medzi sviatkami.Ved daj vypoved(uz asi neskoro kedze vypovedna doba nejaka asi je)a budes doma 365 dni v roku.

anonym_e4e09d
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_65e037 ano vybrala. Pracu v administrative. Kde sa v zivote nerobi medzi sviatkami. Len tu kde som teraz. Ale vsak chvalabohu uz to dlho nepotrva. Sim nastastie len na zastupovanie. To jedine ma tam drzi. Kazdu nedelu od rana mi je uz zle,v pondelky rano na vracanie z nervov. Uz len odratavam dni....

@anonym_autor pocujem prvy krat ze v administrative sa cez sviatky nikde nerobi.Nejaka novinka?

kikusahoj
16. nov 2025

@anonym_autor to ako naozaj? Keby sme sa vsetci teraz zacali rucat zato,ze nemame vtedy dovolenku,tak neviem. Ja som tento rok nemala vobec letnu dovolenku a pracujem aj cele vianocne sviatky. A som v pohode, vobec nic to so mnou nerobi.

sendy1977
16. nov 2025
@anonym_e4e09d

@anonym_autor a teba niekto nutil?Tiez si si toto povolanie vybrala hadam dobrovolne.Niekto musi byt v praci aj cez sviatky a ty lamentujes nad pracovnymi dnami medzi sviatkami.Ved daj vypoved(uz asi neskoro kedze vypovedna doba nejaka asi je)a budes doma 365 dni v roku.

@anonym_e4e09d ona už písala, že jej sa výpovedná doba netýka. Takže môže dať výpoveď aj zajtra. Takže nechápem čo rieši, veď nech dá výpoveď zajtra a rodine pripraví pekné vianočné sviatky.

anonym_e4e09d
16. nov 2025
@anonym_autor

@minenkaa niekde robit musim. Plat skoro minimalka,cestujem dve hodiny denne. Otras. Ale tak doma byt nemozem.

@anonym_autor v administrative plat minimalka?Hm.

anonym_e4e09d
16. nov 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 hladam uz dlho nieco ine a nenasla som

@anonym_autor v com to asi tak bude.Zeby v tvojej priebercivosti?

sendy1977
16. nov 2025
@anonym_e4e09d

@anonym_autor v administrative plat minimalka?Hm.

@anonym_e4e09d ona robí na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny

ivana11155
16. nov 2025

@anonym_autor si ako male decko. Ja 1.1. pracujem a to pracujem v korporate a nie ze v nemocnici alebo kde. Treba pripravit data na novy rok. Musi sa predtym ako zacne vyroba. 6.1. pracujem tiez lebo tento sviatok v USA nemaju len v europe a musim urobit uzavierku. A co teraz? Dam vypoved?

autor
16. nov 2025
@anonym_0a759f

Ja neviem, co za ludi mate v okoli, ze su vsetci v soku z teba a hlavne tvoj muz. Uprimne tiez sme boli zvyknuti byt cez Vianoce doma. No v mojej praci teraz hrozi konsolisacia, aj my same vieme, ze nas je na oddeleni vela na mnzostvo prace. Ja sa ale snazim byt vyborny zamestnanec, momentalne vsetky choroby deti vsetko riesi moj manzel, aby som si ja pracu udrzala. A Vianoce som tiez ochotna prist, kvoli praci. Tak sme sa normalne podelili s ostatnymi. Ved par hodin bezomna deti vydrzia a to su ozaj, ze male 3 a 5 rokov. Nechapem tvoj narek. Ak si ty ta, ktora si myslim, tak podla mna mate aj flexibilnu prwcovnu dobu, tak ponadrabaj co najviac a potom tam bud len nevyhnutny cas.

@anonym_0a759f nemame flexibilnu pracovnu dobu bohuzial

anonym_cdda47
16. nov 2025
@anonym_b39cd8

@mirage 👍
a bojí sa šoférovať mimo mesta

@anonym_b39cd8 jasneee, starý známy "podbel" a na ten ďalší nick si momentálne nespomeniem. Ťažký prípad táto žena. Všetci zamestnávatelia sa o ňu pobijú.

anonym_e4e09d
16. nov 2025
@mirage

Boze ja si ta pamatam. Ty si ta, co nevie najst parkovacie miesto a chodi daleko za zle platenou pracou. Kolega ta nosi (ztp)

@mirage anooooo aj mna to prve napadlo ze je to ona

dennissa16
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_0a759f nemame flexibilnu pracovnu dobu bohuzial

@anonym_autor že aký rok si tam už vydržala? Spočítaj si tie mesiace ešte raz…

anonym_c40eba
16. nov 2025

bezne sa v instituciach robi aj medzi sviatkami, vela ludi si preve vtedy vybavuje uradne veci, my to mame tak ze dovolenku si primarne cerpaju ti s malymi detmi a my ostatni tahame za nich ale je to na dohode pozri naplanuj si ktore z tych dni si chces vziat dovcu napr 23.12 a 30.12 a 31.12 a to mas len tri dni co pojdes za tie dva tyzdne a zvysok doma proste nachystaj navrh a dohodni sa s kolegynami

anonym_b73213
16. nov 2025

Zaloz si svoj vlastny business a budes moct zavriet firmu aj na mesiac ked ti vyjdu pocty. Nam davaju ako vianocny darcek den dovolenky - mame si vybrat ci chceme 24/12 alebo 31/12 😂😂😂a 26/12 je pracovny a tu sme nikto sa neruca

gabriellka
16. nov 2025
@anonym_cdda47

@anonym_b39cd8 jasneee, starý známy "podbel" a na ten ďalší nick si momentálne nespomeniem. Ťažký prípad táto žena. Všetci zamestnávatelia sa o ňu pobijú.

@anonym_cdda47 ten druhý nick bol bodka a nejaké čísla za tým

dennissa16
16. nov 2025
@gabriellka

@anonym_cdda47 ten druhý nick bol bodka a nejaké čísla za tým

@gabriellka 11bodka11 a podbel2512

kalifka
16. nov 2025

U nás ja doma od druhého decembrového týždňa do druhého týždňa v januári a muž nonstop v robote. Bude veľmi málo doma...

ivik4
16. nov 2025

Este skor ako ste tu zacali spominat kto to moze pisat, som hned vedela 😃
Vsak to je tak priehladne

ivik4
16. nov 2025

Este mi tu chyba tema o tom ako jej je do placu lebo bracek uz nechodi k nim kazducky bozi vikend ( zlaaa, zla jeho zena/frajerka) a oni uz niesu tak sudrzna celaaaa rodina .
Raz mesacne pre istotu aby sa na to nezabudlo

letfenixa
16. nov 2025

A podľa mňa sa tvoj muž teší, že ty budeš v práci a on doma.

anonym_94ebb5
16. nov 2025
@dennissa16

@anonym_autor že aký rok si tam už vydržala? Spočítaj si tie mesiace ešte raz…

@dennissa16 asi myslela do konca tohto roku,zacala tusim od maja tam pracovat,co som ine diskusie citala a este jej pisala,ze ma par dni do konca sk.doby,nech da vypoved,potom uz len vyp.doba 2m.

anonym_94ebb5
16. nov 2025
@letfenixa

A podľa mňa sa tvoj muž teší, že ty budeš v práci a on doma.

@letfenixa a bude mat klud a vianocnu pohodu pri rozpravkach.

anonym_94ebb5
16. nov 2025

Inac ja uz som sa v praci naladila na vianocnu atmosferu,pekne si pozrela mrazika,popolusku.Chcela som aj sam doma,ale to som na you to be nenasla,ina 2jku.
Tak co sa bojis,ludia medzi sviatkami chodit na urad nebudu,mozes si pozriet vianocne rozpravky a budes mat hned aj tam vianoce.

anonym_91bbdb
16. nov 2025

@anonym_autor koľko máš rokov? 🙈

autor
16. nov 2025
@anonym_94ebb5

@dennissa16 asi myslela do konca tohto roku,zacala tusim od maja tam pracovat,co som ine diskusie citala a este jej pisala,ze ma par dni do konca sk.doby,nech da vypoved,potom uz len vyp.doba 2m.

@anonym_94ebb5 robim tu rok aj par dni.

autor
16. nov 2025
@anonym_94ebb5

Inac ja uz som sa v praci naladila na vianocnu atmosferu,pekne si pozrela mrazika,popolusku.Chcela som aj sam doma,ale to som na you to be nenasla,ina 2jku.
Tak co sa bojis,ludia medzi sviatkami chodit na urad nebudu,mozes si pozriet vianocne rozpravky a budes mat hned aj tam vianoce.

@anonym_94ebb5 k nam do prace nechodia ziadni ludia

viestta
16. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_94ebb5 k nam do prace nechodia ziadni ludia

@anonym_autor tak si tam zober ihlice a strikuj, ale konecne prestan vyplakavat ako soplana, ktorej zakazali mobil

ketrint
16. nov 2025

A to fakt majú ľudia bezne 2tyzdne voľno od zamestnávateľa cez Vianoce?? 🤯😳
Neviem ako v štátnej správe, lebo všetci sme v súkromných firmách, ale ja zase nepoznám nikoho, kto ma cez sviatky 2tyzdne voľno… A to mame administratívne pozície a žiadne služby…
Práveže naša finančná sféra ma riadny nával prace koncom roka, lebo sa všetko nastavuje, testuje, chystá na ďalší rok a potom ročná závierka och 🙏🏻🥴
Ja sama si na december nechávam max dva dni dovolenky, aby som si stihla všetko porobit, a aj to sa prestriedavame s kolegom…

Tak úprimne cumim, že 2 týždne voľna sú nejaká klasika 😅

anonym_c40eba
16. nov 2025
@ketrint

A to fakt majú ľudia bezne 2tyzdne voľno od zamestnávateľa cez Vianoce?? 🤯😳
Neviem ako v štátnej správe, lebo všetci sme v súkromných firmách, ale ja zase nepoznám nikoho, kto ma cez sviatky 2tyzdne voľno… A to mame administratívne pozície a žiadne služby…
Práveže naša finančná sféra ma riadny nával prace koncom roka, lebo sa všetko nastavuje, testuje, chystá na ďalší rok a potom ročná závierka och 🙏🏻🥴
Ja sama si na december nechávam max dva dni dovolenky, aby som si stihla všetko porobit, a aj to sa prestriedavame s kolegom…

Tak úprimne cumim, že 2 týždne voľna sú nejaká klasika 😅

@ketrint tiez pozeram tie dva tyzdne mavaju skor v skolstve ale bezne firmy? ved vtedy sa uzatvara atd