Ako zvládnuť zásahy šéfky do osobného voľna?
Ako by ste riesili nasledujuce... sefka mi zavola, ci mozem vziat sichtu, pretoze niekto je chory/ma dovolenku, ale je to zrovna v den, ked ja mam volno alebo dovolenku.
Naposledy som si brala dovolenku minuly rok v oktobri, takze je to rok, co som bez dovolenky. Tento rok som este dovolenku nebrala, nechala som si ju na sept/okt/nov a sefka o tom vie. Tento cas chcem stravit s manzelom, rodinou, mame uz spolocne plany, ja mam ortodonticku liecbu, ktoru som si naplanovala tiez tak, ked mam volno, aby som nechybala v praci.
Mam to narocne aj v tom, ze pracujem na smeny, do toho si robim vysku (ju to nemusi zaujimat, viem), takze oddych potrebujem ako sol.
Ale sefka zavola, akoby som bola jedina na svete, ze nevie zohnat nikoho na zaskok do prace. Dost ma uraza, ze vobec nerespektuje moje volno, moje sukromie, pritom vie, ze rok idem bez dovolenky.
@anonym_autor veď jej neber telefón keď máš voľno. A nie si povinná zaskakoval za niekoho. Nauč sa povedať nie. Máš nárok na voľno a keď si ho hlásila dopredu a máš to odobrenie od vedenia tak nechápem čo riešiš. Nie,neprídem do práce. Mám voľno.
@anonym_autor pozri,ako si si nastavila hranice také ich máš.
@anonym_autor prečo dvihas telefón po pracovnej dobe?
@pribinak Lebo sme jeden "tim".
@anonym_autor pozri,ako si si nastavila hranice také ich máš.
@mizoko Ukazala som, ze viem makat a neodmietnem pomoc, takze suhlasim, ze z casti je to aj moja vina.
@anonym_autor 🤣🤣🤣dobrá blbosť
@pribinak V podstate mas pravdu. Ale tu sa na to hra.
@mizoko Ukazala som, ze viem makat a neodmietnem pomoc, takze suhlasim, ze z casti je to aj moja vina.
@anonym_autor
Tak ukáž že máš hranice a za tie nejdeš. Neber telefón po pracovnej dobe,neber prácu keď máš naplánované voľno. Oni si zvyknú. Lebo s tebou zametajú ako s handrou a vedia,že môžu.
A teraz ma chcela na tri dni poslat na nejaku exkurziu, tiez v den ked mam volno a navyse uz naplanovanu liecbu.
@anonym_autor
Tak ukáž že máš hranice a za tie nejdeš. Neber telefón po pracovnej dobe,neber prácu keď máš naplánované voľno. Oni si zvyknú. Lebo s tebou zametajú ako s handrou a vedia,že môžu.
@mizoko Trochu mam obavy , ze by sa mi mstila.
@anonym_autor Zamestnavatel je povinny urcit cerpanie dovolenky, aby sa spravidla cela, ale aspon 4 tyzdne vycerpali do konca roka. Je oktober a este si za cely rok nemala dovolenku? A tu naplanovanu mas staru ci uz novu? Lebo ak staru, to v druhom polroku iba nahlasujes a sefka ti moze praskovy cukor fukat... Podnet na inspektorat mal byt uz davno.
@anonym_autor Zamestnavatel je povinny urcit cerpanie dovolenky, aby sa spravidla cela, ale aspon 4 tyzdne vycerpali do konca roka. Je oktober a este si za cely rok nemala dovolenku? A tu naplanovanu mas staru ci uz novu? Lebo ak staru, to v druhom polroku iba nahlasujes a sefka ti moze praskovy cukor fukat... Podnet na inspektorat mal byt uz davno.
@eleanor2510 Staru som si vycerpala, tento rok som si este dovolenku nebrala, tak beriem za tento rok.
@anonym_autor nie,ty nie si súčasť tímu. Ty si tá,na kt sa hodí každé hovno kt nikto nechce. Nemyslím to v zlom. Ale tak to je. Tím by rešpektoval tvoj čas pre seba. Oni to ale nerobia.
@mizoko Je to tak, mas pravdu a uvedomujem si to. Aj na tu exkurziu nikto nechce, tak ma tam chcela dosadit.
A teraz ma chcela na tri dni poslat na nejaku exkurziu, tiez v den ked mam volno a navyse uz naplanovanu liecbu.
@anonym_autor ešte raz - napíšem jej že mam voľno. Keď s akej nepáči tak ako už bolo napísané - podnet na inšpektorát prace
@mizoko Je to tak, mas pravdu a uvedomujem si to. Aj na tu exkurziu nikto nechce, tak ma tam chcela dosadit.
@anonym_autor nech tam ide sama. Ak sa ty nepostavis za seba tak nikto iný to nespraví. Máš strach že sa po tebe bude voziť? A toto čo ti robí je čo? Podľa mňa čistá šikana a bossing. A ty si to necháš. Podľa mňa na Tom horšie už nebudes
@anonym_autor nech tam ide sama. Ak sa ty nepostavis za seba tak nikto iný to nespraví. Máš strach že sa po tebe bude voziť? A toto čo ti robí je čo? Podľa mňa čistá šikana a bossing. A ty si to necháš. Podľa mňa na Tom horšie už nebudes
@mizoko Tiez si hovorim, ze je to neudrzatelne. Kolegyna tam vraj ist nemoze, lebo ide na koncert 🙂
@anonym_autor Najlepšie nezodvihnuť telefón. Mne by sa ťažko dovilali..mám vypnuté zvonenie a v práci to aj vedia haha
@mizoko Tiez si hovorim, ze je to neudrzatelne. Kolegyna tam vraj ist nemoze, lebo ide na koncert 🙂
@anonym_autor to povedz šéfke, nie mne. Bojíš sa o prácu? A ten stres v ktorom žiješ ti je príjemný? Zjavne nie. Nemyslím že ťa vyhodí ani že sa po tebe bude voziť. Len si bude musieť nájsť iného pajaca čo bude skákať ako ona chces
@anonym_autor ty nedokážeš povedať, že máš zaplatený pobyt? Šéfka si k tebe dovolí len toľko, koľko jej dovolíš ty. Keby som nemala rok dovolenku, mohli by sme byť tím akýkoľvek. Kolegyňa ide na koncert a ty sa nedokážeš správať asertívne, no tak potom musíš do práce
Je to na Tebe. Jednoducho nedvihnem telefón a bodka
Máš v zmluve že si povinná dvíhať telefón počas osobneho volna?
Ak NIE tak to jednoducho nerob !!
@anonym_autor 🤣🤣🤣dobrá blbosť
@ak ste jeden team tak sa nebudeš predsa sťažovať, že len Teba a iný ju vedia zrušiť
Ostatni uz dovolenku mali a inak sefke som povedala, ze zacinam s liecbou, takze na tu exkurziu nemozem.
@anonym_autor Najlepšie nezodvihnuť telefón. Mne by sa ťažko dovilali..mám vypnuté zvonenie a v práci to aj vedia haha
@anonym_d247d8 tak zase sú zamestnania, kde nemôžeš mať vypnutý telefón, lekár napr. Ale že sa nechá autorka témy zneužívať, to je viac, ako jasné
@anonym_autor takto, postup je takyto:
1. Prestat sa bat a nechat si skakat po hlave. Ak tento bod nebude z tvojej strany splneny, ani necitaj dalej, lebo v tom pripade je ti zbytocne nieco radit.
2. Nedvihat pracovne telefonaty mimo pracovnej doby. Este povedz, ze ti vola na sukromny telefon, nech je komplet...
3. Akekolvek pokyny od nej si pytat pisomne, aby si mala dokaz.
4. Nastudovat si poriadne Zakonnik prace, hlavne casti o dovolenke, nevyhnutnom volne medzi jednotlivymi zmenami, navsteve lekara a podobne.
5. V zmysle zakonnika pisomne odpovedať, napriklad: Podla paragrafu takeho a takeho mam schvalenu dovolenku/nahlasenu navstevy lekara/povinne volno medzi zmenami, preto do prace nepridem.
6. Ak aj nadalej bude robit problemy, podat podnet na inspektorat prace.
Tak to zmen ,sama si mozes za to ze vzdy ides. Raz za cas nepoviem
@anonym_autor takto, postup je takyto:
1. Prestat sa bat a nechat si skakat po hlave. Ak tento bod nebude z tvojej strany splneny, ani necitaj dalej, lebo v tom pripade je ti zbytocne nieco radit.
2. Nedvihat pracovne telefonaty mimo pracovnej doby. Este povedz, ze ti vola na sukromny telefon, nech je komplet...
3. Akekolvek pokyny od nej si pytat pisomne, aby si mala dokaz.
4. Nastudovat si poriadne Zakonnik prace, hlavne casti o dovolenke, nevyhnutnom volne medzi jednotlivymi zmenami, navsteve lekara a podobne.
5. V zmysle zakonnika pisomne odpovedať, napriklad: Podla paragrafu takeho a takeho mam schvalenu dovolenku/nahlasenu navstevy lekara/povinne volno medzi zmenami, preto do prace nepridem.
6. Ak aj nadalej bude robit problemy, podat podnet na inspektorat prace.
@eleanor2510 Samozrejme, ze na sukromny vola, kde inde. Nemam pracovny telefon. Ja som jej povedala, ze dovolenku potrebujem ako sol, pretoze idem rok bez nej a som vycerpana a uz mam svoje plany. A navyse zacinam s liecbou.
Tak ja by som po prvé ani nezodvihla počas môjho voľna nech vola na akýkoľvek telefón. A keby už nejakým nedopatrením zodvihnem, tak by som zopakovala, že mám plány a nedá sa. Ak nepochopí, tak som na Novom Zelnade a nedá sa prísť smola sorry a pekný zvyšok dňa…

@anonym_autor prečo dvihas telefón po pracovnej dobe?