icon

Ako zvládnuť zásahy šéfky do osobného voľna?

5. okt 2025

Ako by ste riesili nasledujuce... sefka mi zavola, ci mozem vziat sichtu, pretoze niekto je chory/ma dovolenku, ale je to zrovna v den, ked ja mam volno alebo dovolenku.

Naposledy som si brala dovolenku minuly rok v oktobri, takze je to rok, co som bez dovolenky. Tento rok som este dovolenku nebrala, nechala som si ju na sept/okt/nov a sefka o tom vie. Tento cas chcem stravit s manzelom, rodinou, mame uz spolocne plany, ja mam ortodonticku liecbu, ktoru som si naplanovala tiez tak, ked mam volno, aby som nechybala v praci.

Mam to narocne aj v tom, ze pracujem na smeny, do toho si robim vysku (ju to nemusi zaujimat, viem), takze oddych potrebujem ako sol.

Ale sefka zavola, akoby som bola jedina na svete, ze nevie zohnat nikoho na zaskok do prace. Dost ma uraza, ze vobec nerespektuje moje volno, moje sukromie, pritom vie, ze rok idem bez dovolenky.

sissy27
5. okt 2025

@anonym_autor ved jej normalne povedz “nie, nemozem” hotovo, vybavene. Ked nikoho nezozenie, tak bude musiet robit sama. Alebo plan B - ok, pojdem, za sumu Xxx, priprav mi dodatok k zmluve, nech to mame cierne na bielom. Uvidis, ako rychlo najde niekoho ineho 😂
A vazne sa bojis o pracu? Teraz ma malo ludi, ked ta vyhodia, tak to uz len nebude mat kto robit.

autor
5. okt 2025
@sissy27

@anonym_autor ved jej normalne povedz “nie, nemozem” hotovo, vybavene. Ked nikoho nezozenie, tak bude musiet robit sama. Alebo plan B - ok, pojdem, za sumu Xxx, priprav mi dodatok k zmluve, nech to mame cierne na bielom. Uvidis, ako rychlo najde niekoho ineho 😂
A vazne sa bojis o pracu? Teraz ma malo ludi, ked ta vyhodia, tak to uz len nebude mat kto robit.

@sissy27 Ja som ten typ, co pomoze ked moze, a to je moj problem. Ludia to vycitia a zacnu vyuzivat.

tykat
5. okt 2025
@anonym_autor

@pribinak Lebo sme jeden "tim".

@anonym_autor 😄😄😄 ty a ona nie ste tim, ty si tazny kon a ona pohonic.

anonym_d247d8
5. okt 2025
@anonym_ff9010

@anonym_d247d8 tak zase sú zamestnania, kde nemôžeš mať vypnutý telefón, lekár napr. Ale že sa nechá autorka témy zneužívať, to je viac, ako jasné

@anonym_ff9010 Samozrejme nie všade. Ale ja ako zamestnanec automobilky to tak robiť už musím. Ale mala som prácu, kde ma nemal kto zastúpiť, nemala nikdy PN ami Péčko ani dovolenku. Len týždeň v roku kde ma zastupila šefka.A syn momentálne má rovnakú a pritom pracuje pre veľku a,známu čelo.Prosre sám si zato môže pretože keby nebol taký poctivec tak ho tak nevyužívajú..nechodí na preventívky,robí chorí aj s horúčkou už viac krát, dovolenku mu povedali, že už všetci majú, že môže na jeseň, alebo zimu. Chodia raz dva krát do roka po firmách robiť inventúru po i ných prevádzkach a nie veľmi to zaplatia, A niekedy aj 15 hodín.

tykat
5. okt 2025
@anonym_autor

@mizoko Tiez si hovorim, ze je to neudrzatelne. Kolegyna tam vraj ist nemoze, lebo ide na koncert 🙂

@anonym_autor tak povedz ze ides na koncert s nou 😄

autor
5. okt 2025
@tykat

@anonym_autor tak povedz ze ides na koncert s nou 😄

@tykat Ja som jej povedala, ze mam liecbu a ona sa spytala, ci sa neda prehodit. A zahlasila medzi recou, nieco take, ze akurat v ten den som si naplanovala liecbu, ze divne.

anonym_ff9010
5. okt 2025
@anonym_autor

@tykat Ja som jej povedala, ze mam liecbu a ona sa spytala, ci sa neda prehodit. A zahlasila medzi recou, nieco take, ze akurat v ten den som si naplanovala liecbu, ze divne.

@anonym_autor ty ale nerieš, čo šéfka, kolegyňä, ty nemôžeš prísť a bodka

hederamonstera
5. okt 2025

Povedz jej ze keby to bol kurz asertivity, tak ten by si rada vyuzila…lebo ho potrebujes ako sol

autor
5. okt 2025
@hederamonstera

Povedz jej ze keby to bol kurz asertivity, tak ten by si rada vyuzila…lebo ho potrebujes ako sol

@hederamonstera Viem, ze mi to chyba, neviem preco mam akoby strach povedat nie. A ak uz poviem nie, tak sa hned obhajujem a vysvetlujem preco nie 😔

0silvia0
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor boze prestaaan, mas dlho naplanovanu liecbu, ktora sa neda odlozit, bodka. Cerpas staru dovolenku, ktoru vycerpat musis, bodka.
Seres jej z vysoka na hlavu, bodka. Tu tretiu bodku jej hovorit nemusis.

autor
5. okt 2025
@0silvia0

@anonym_autor boze prestaaan, mas dlho naplanovanu liecbu, ktora sa neda odlozit, bodka. Cerpas staru dovolenku, ktoru vycerpat musis, bodka.
Seres jej z vysoka na hlavu, bodka. Tu tretiu bodku jej hovorit nemusis.

@0silvia0 Nie je to stara dovolenka, je to tohtorocna dovolenka. V ostatnom mas pravdu.

alex49
5. okt 2025

Ty sefke nič nevysvetľuj, neries mimo pracovnej doby pracovné veci!!! Máš naplánovanú liečbu a dovolenku. Hotovo.

autor
5. okt 2025
@alex49

Ty sefke nič nevysvetľuj, neries mimo pracovnej doby pracovné veci!!! Máš naplánovanú liečbu a dovolenku. Hotovo.

@alex49 A nemoze mi nariadit vo volne pracovnu cestu? Nemyslim v case dovolenky, ale v case volna.

0silvia0
5. okt 2025
@anonym_autor

@alex49 A nemoze mi nariadit vo volne pracovnu cestu? Nemyslim v case dovolenky, ale v case volna.

@anonym_autor ked si v liecbe, a ona to vie, ze sa liecis, len debil by ti nariadoval pracovnu cestu. Keby si nebola timovy hrac, vezmes si kvoli liecbe PN. Ty obetujes volno a dovolenku, kasli na nu. Nech sa zariadi s ostatnymi teamovymi hracmi.

autor
5. okt 2025
@0silvia0

@anonym_autor ked si v liecbe, a ona to vie, ze sa liecis, len debil by ti nariadoval pracovnu cestu. Keby si nebola timovy hrac, vezmes si kvoli liecbe PN. Ty obetujes volno a dovolenku, kasli na nu. Nech sa zariadi s ostatnymi teamovymi hracmi.

@0silvia0 Nevie, ze sa liecim, to je moje sukromie a ja svoje sukromie v praci nerozoberam.

0silvia0
5. okt 2025
@anonym_autor

@0silvia0 Nevie, ze sa liecim, to je moje sukromie a ja svoje sukromie v praci nerozoberam.

@anonym_autor ved si sem napisala o 15:25, citujem:
"Ja som jej povedala, ze mam liecbu a ona sa spytala, ci sa neda prehodit. A zahlasila medzi recou, nieco take, ze akurat v ten den som si naplanovala liecbu, ze divne"

Takze to vie, preco pises, ze to nevie?🤔

autor
5. okt 2025
@0silvia0

@anonym_autor ved si sem napisala o 15:25, citujem:
"Ja som jej povedala, ze mam liecbu a ona sa spytala, ci sa neda prehodit. A zahlasila medzi recou, nieco take, ze akurat v ten den som si naplanovala liecbu, ze divne"

Takze to vie, preco pises, ze to nevie?🤔

Mam to naplanovane uz dlho, ale ja je nehovorim taketo veci, ze sa liecim a kedy mam terminy. Ale v piatok bola za mnou s tym, ze teda so mnou pocita na tu exkurziu a ja som jej povedala, ze nemozem, ze mam naplanovanu liecbu. Takze s tym neratala, nevedela o tom.

janickacrazy
5. okt 2025
@anonym_autor

Mam to naplanovane uz dlho, ale ja je nehovorim taketo veci, ze sa liecim a kedy mam terminy. Ale v piatok bola za mnou s tym, ze teda so mnou pocita na tu exkurziu a ja som jej povedala, ze nemozem, ze mam naplanovanu liecbu. Takze s tym neratala, nevedela o tom.

@anonym_autor veď si zober normálne P-cko, keď ideš k doktorovi a vybavené, šéfke povedz, že vtedy neprídeš a basta, o ostatné sa nemusíš starať, buď v kľude, oni to bez teba prežijú.

autor
5. okt 2025
@janickacrazy

@anonym_autor veď si zober normálne P-cko, keď ideš k doktorovi a vybavené, šéfke povedz, že vtedy neprídeš a basta, o ostatné sa nemusíš starať, buď v kľude, oni to bez teba prežijú.

@janickacrazy Ja mam v ten den volno, takze si ho brat nemam dovod.

autor
5. okt 2025

Ale to je jedno, ja napriklad chodim aj na kurzy klaviru a mam to v dni, kedy mam podla rozvrhu smien volno. A tiez jej to nevesiam na nos, pretoze sa jedna o moje volno. A ona ked zavola, ze ci mozem prist, tak ja proste nemozem, lebo tu lekciu klavira by som musela zrusit a to musim min 24 hodin predtym. A ona to berie, ze sa vyhovaram.

nikpa
5. okt 2025

@anonym_autor ale ved normálne povedz NIE. Nie nejdem do práce, mam voľno, dovolenku, lekára, naplánovanu liečbu, svoju rodinu a svoj život aj okrem práce... Každý je nahraditelny a pre svoje vlastné dobro, sa nauč povedať nie.

mizoko
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor môjho muža sa šéf opýtal či nemôže preložiť svadbu lebo že je veľa práce. Čo myslíš že môj muž spravil? 😎

autor
5. okt 2025
@mizoko

@anonym_autor môjho muža sa šéf opýtal či nemôže preložiť svadbu lebo že je veľa práce. Čo myslíš že môj muž spravil? 😎

@mizoko Dufam, ze dal prednost tebe 🙂

mizoko
5. okt 2025
@anonym_autor

Ale to je jedno, ja napriklad chodim aj na kurzy klaviru a mam to v dni, kedy mam podla rozvrhu smien volno. A tiez jej to nevesiam na nos, pretoze sa jedna o moje volno. A ona ked zavola, ze ci mozem prist, tak ja proste nemozem, lebo tu lekciu klavira by som musela zrusit a to musim min 24 hodin predtym. A ona to berie, ze sa vyhovaram.

@anonym_autor ani by so mnou nehlo to, čo si myslí pre môj život nepodstatná osoba. Absolútne by ma to nezaujímalo. Podľa mňa strašne ti záleží na Tom,čo si kto o tebe myslí. Kaslat na taký život. Stále sa obzerať či to čo robím vyhovuje ľuďom okolo.

mizoko
5. okt 2025
@anonym_autor

@mizoko Dufam, ze dal prednost tebe 🙂

@anonym_autor no je to môj manžel 😌 šéfa skoro roztrhlo. A? Zvládol to aj bez môjho muža 😜

autor
5. okt 2025

Asi som prilis makka, neviem preco, co to mam za hlupu povahu byt usluzna 🤐

autor
5. okt 2025
@mizoko

@anonym_autor no je to môj manžel 😌 šéfa skoro roztrhlo. A? Zvládol to aj bez môjho muža 😜

@mizoko Je to strasna drzost si vobec dovolit sa toto spytat.

mizoko
5. okt 2025
@anonym_autor

@mizoko Je to strasna drzost si vobec dovolit sa toto spytat.

@anonym_autor no vidíš aj také sa stáva. A keď na porade im šéf všetkým vynadal do kktov tak to už bol vrchol a môj muž dal do hodiny výpoveď. Veď keď je kkt tak nech sa páči. Všetci boli v soku. Jednoducho človek má svoje hranice. U manžela v práci ale toho bolo strašne veľa čo sa tam dialo a tá porada už fakt bola vrchol všetkého. Ešte ho presviedčali či fakt až tak to myslí? Že nemusí ísť nakoniec na tú sluzobku do Prahy ( odmietol to lebo to nemalo zmysel keď v Prahe boli iní ľudia z firmy). Ale keď už všetkým na porade vedúci nada do kktov tak o čom sa s takym niekým chces baviť?

autor
5. okt 2025
@mizoko

@anonym_autor no vidíš aj také sa stáva. A keď na porade im šéf všetkým vynadal do kktov tak to už bol vrchol a môj muž dal do hodiny výpoveď. Veď keď je kkt tak nech sa páči. Všetci boli v soku. Jednoducho človek má svoje hranice. U manžela v práci ale toho bolo strašne veľa čo sa tam dialo a tá porada už fakt bola vrchol všetkého. Ešte ho presviedčali či fakt až tak to myslí? Že nemusí ísť nakoniec na tú sluzobku do Prahy ( odmietol to lebo to nemalo zmysel keď v Prahe boli iní ľudia z firmy). Ale keď už všetkým na porade vedúci nada do kktov tak o čom sa s takym niekým chces baviť?

@mizoko Mne to pride ako totalna neucta k tomu cloveku, akoby nic ine okrem praci neexistovalo. Pritom nahraditelni sme uplne vsetci. Ja si to opakujem stale, ze nema zmysel sa trapit, to nestoji za znicene zdravie, nervy, vztahy. Len to este pretavit do reality.

ivanakal
5. okt 2025

Ako keby som citala o sebe a sefke (uz byvalej). Jedneho dna som si povedala dost a dala som vypoved. Presne ako pises, neucta k cloveku, manipulatorka, a pod...