Akú známku dať na konci roka?
Ahojte prosím vás nájde sa tu medzí vami učiteľka ktorá by sa vyjadrila akú by dala známku na konci roka ? . Čakala som že 2 však čítať na edupage viem . No dnes učiteľka že 3 pýtam sa prečo no lebo diktát tam má 3, 3, 5,2 akože ostala som v šoku . Áno nevie mi písať diktáty proste robí tam úplne banálne chyby a učiteľka prísna proste neodpustí chýbajúcu bodku či dlžné alebo bodku na konci vety . Zo všetkého má 2 len sjl jej bude svietiť 3 lebo diktát
@matullienka niekomu proste pravopis nejde a môže sa aj rozkrájat. Ja som fakt rada, že s tým nemáme problém.
@mmoni89 úplne chápem fakt. Kamarátka sa s deťmi učí denne toľko, čo ja za mesiac. A nepomáha. AJ a SJ obaja chlapci ak majú za tri, tak je happy.
@veronicka1901 tak ale slovenčina je aj o pravopise, tak potom sa treba zmieriť s tým, že nikdy nebude 1, či teraz ju má učiteľka skúšať len básničky? Aj to by jej mala dať vedieť v dostatočnom predstihu vedieť ideálne aj matke?
@matullienka nie, nemá jej prilepšiť, s tým nesúhlasím. Ale má priemer na 2, nie na 3.
Keď sa pozrieš na tie známky...čím ďalej tým horšie. Už dávno to bolo treba riešiť. Ja mám stvrtacku. Zo slovenčiny má prvú dvoju a samé jednotky. Číta každý deň, musia si zapisovať čo prečítali a každý týždeň musia doma písať 2x diktáty. U nás na edupage píše aj nepíše čo sa učili a že bude písomka. Treba sa jej viac venovať, tie známky sú naozaj zle a štvrtý ročník je vraj najľahší...aj nám sa zdal. Piaty ročník je zaberak už triedna avizovala. Cez prázdniny čítať a diktatovat, ak vám záleží na známke.
@diewcatqoo sólové známky neexistujú. To je mýtus. Známka je známka.
@veronicka1901 lenže evidentne učiteľka nemá pri známkach nastavenú váhu, tak ten priemer nevypovedá nič. Stačí, že by dala k diktátom váhu 2 a bude rada, že má 3
Tak u nás sa píšu písomky tak,že ani netušíme ,že ich budú mat,dieta má byť naučené vždy. Proste sú niektoré veci,ktoré musí ovládať,ako násobilka,sčítanie,odcitanie,gramatika daného jazyka,gramatické pravidlá. To sa má opakovať do aleluja. A nie len pred pisomkou. My sme mali teraz v tretej celorakusky testovanie deti,niečo ako monitor. Netušili sme deň testu,proste bude v maji. Nečakane a žiadna hystéria,jeden deň nemčina a zase sme netušili kedy matematika. O Tom sú vedomosti a nie o Tom,že nachystáme decko na pár veci,lebo sa to skúša.... A podľa mňa to je jasná trojka. Pokiaľ nemá diagnózy. Niet o čom. To teraz na matematike budeme akceptovať,že decko nemá vlohy na geometriu,tak mu ju nebudeme hodnotiť. Alebo proste nemá.matematicku logiku,tak ku chudackovi dáme dvojku,lebo neva. Akože 🤣🤣🤣. Proste slovenský jazyk obsahuje čo obsahuje,musí sa na ďalší rok viac snažiť. Bodka.
@lukbe takze, ak ma niekto na vysvedcku dvojky a jednu trojku, prip. jednicky a jednu dvojku, je to mytus? Aha, dik 😀👍
@mantilka ufff tak to máte náročné. Ja sa s deťmi neučím, len vyskúšam (mám primanku na osemročnom gymnáziu a tretiačku na ZŠ). Cez Kovid sme makali, ale mimo toho pracujú samé. A mladšej trochu pomôžem s čitateľským denníkom, to je všetko.
@diewcatqoo vieš, ako to.myslím. Rodicia aj žiaci sa rúcajú, lebo "sólovka". No nie, jednoducho nie kazdy ma na všetky predmety. Aj na maturite sme mali jednu štvorku a 3 jednotky. Svet sa nezrutil . Ak niekto odpovedá na 4minus, nemôže mať nič lepsie.
@veronicka1901 synovi este aj AJ ide perfektne oproti diktatom😀to ma.peknu jednotku.Aj zo sj by mal.pokazili mu to iba diktaty .ale co narobime,sama viem ze sa snazime.ale tak ja si presne pamatam aj mojho ocina ze maminu vzdy porazalo ked po nom nieco citala ,hlavne y a i ,ona zas bola perfektna v pravopise.
@veronicka1901 takže keď tam bude jednotka za to,že mala pekne upravený čitateľský,že si doniesla veci na hodinu,to sú rovnocenné známky ako za diktát....ja nechápem,načo na toto robia. Myslí celý edu. Akurát dráždia premotivane matky,čo vedia všetko.
@veronicka1901 áno, vážený priemer je to isté.
@maciatkolulu nie, normálna základná ..mám pocit, že ubúda deti, ktoré sa učia a majú dobré známky
@maciatkolulu nie, ale ak chce byť teda taká spravodlivá, má si teda.nastavit váhu známok. Ja s tým problém nemám, dcéry sú čisté jednotkarky, ale ako vidíme z tohto príspevku, problémy vznikajú. Našťastie toto riešiť nemusím 😉.
@dadis nie nikdy takúto debatu moja mama neviedla. Moje známky bola moja zodpovednosť a k tomu ma viedla a ja vediem svoje deti. Zatiaľ sa nám darí a keď mám problém idem za učiteľkou
@mmoni89 bude asi technicky zdatnejší v budúcnosti 😊
My už od pol roka sme zaviedli len preskúšanie, kontrola pripravy. Len keď niečomu nerozumie vtedy vysvetlím. Dôležité je dieťa naučiť samostatnosti, zodpovednosti a nech sa naučí riešiť problémy v živote. S nami sa rodicia učili do 2. ročníka. Ma to dcéra síce ťažšie ako iné deti, ktorým rodičia aj projekty robia ale zatiaľ sa na neprejavilo na výraznom zhoršení známok. Asi bude mať jednotky na vysvedčení a ak nie, neriešim, nechodím zisťovať alebo vybavovať. Vždy jej prizvukujem, že učí sa pre svoj zivot. My už máme školy za sebou, nepociťujem potrebu dostať známku za dieta. Od tretieho ročníka sa báli sama do školy aj na kruzky. Riešim len box na desiatu a fľašu na vodu. Ťažko na cvičisku, ľahšie na bojisku. A nie je to nelaska, ona má lásky od nás dosť. Určite ten pocit, že to dosiahla sama ju viac teší.
@blonde_bella zle pises, v r. 1980 boli lepsie ucitelky aj skolstvo...ucitelky, ktore vedeli naucit na hodinach kvantum uciva kvanta deti... toto co sa deje v skolach teraz je nehodne tejto doby a tohto storocia...ako za marie terezie...
deti potrebuju do zivota ine veci, nie lpiet na nezazivnych bodkach a dlznoch...ktore dnes opravi kazdy pc...azda v ziadnom state sa nevyucuje jazykoveda tak ako na sk...a lpie sa na nej...akokeby boli deti stroje, ktore sa budu pretekat- v hlupostiach...to z nich pripravenejsich ludi na zivot nespravi...
vela deti je z tohoto systemu demotivovanych...nevidia v tom zmysel ucit sa nezmysly...
a tu niekto -stat vyraba hromady trojkarov, aby eu mala manualnych pracovnikov...
@veronicka1901 však ona má nastavenú váhu. Ako vidieť. A myslím,že každému súdnemu rodičovi je jasne,že odrapotana básnická a diktát je trochu rozdiel...
@luxus10 s týmto napríklad ja nesúhlasím. Podľa mňa deti v útlom veku vedia teraz oveľa viac, ako sme vedeli my.
@veronicka1901 ano, ale nie vdaka skole...
@maciatkolulu neviem, keď na to kukám, tak keby mali diktáty nastavenú poriadne váhu, tak by nebol priemer 2.22, ale hrorsi. Ale možno zle pozerám, nejdem sa hádať.
@luxus10 ale no tak,toľko vysokoškolákov ako má Slovensko,to sa len tak nevidí ...🤣🤣🤣sami magistri sú a inžinieri. A žiaľ nevedia napyyyysat základné vecy spysovne a gramatycki správne🤣🤣🤣Veď nevadyy,nye🤣🤣nemôžu za to, nevedelyyyyy sa to naucyt. Ale sú pani inžinieri,ako manuálni pracovníci eu
autorka, dala by som 2...a to prave preto, lebo dieta bude mat chut sa viac snazit...
a k tym priemerom...
z rovnocennych znamok napr. 3 3 3 1 vychadza priemer 2,5... aku znamku by ste dali?
@luxus10 tak my máme skvelé pani učiteľky, majú moju úctu. Ja osobne som mala staršie učiteľky, ktoré nás aj udreli (teda hlavne slabších žiakov) a k ničomu to neviedlo. A nenaučili nás poriadne tiež nič. Napríklad z nemčiny. Mňa zachránilo, že som ako dieťa hltala množstvo kníh.
Učitelia to majú podľa mňa teraz extrémne ťažké. Keď len vidím, čo sa deje niekdy na rodičovskom, tak mám dosť. Nikdy nie je chyba v lenivom a nevychovanom Jankovi, ale v učiteľovi.
Ja si prácu učiteľov naozaj vysoko vážim.

@veronicka1901 ved toto ze ja napriklad trenujem diktaty s nimi.kazdy tyzden 1.a ked viem ze budu pisat tak v ten tyzden aj viac.Jeden ne druhak a druhy stvrtak.A som happy ja aj oni ked dostanu 2.Teraz dostal starsi 1 a to bolo statsia😀