Aký dezert do práce?
Baby, prosim poradte dezert do prace.
40-50 ludi. Staci jeden kusok na osobu kedze bude aj torta
Co najlacnejsi (maslo, maskarpone su tu hrozne drahe, Vajicka su lacne)
Nie s herou, palmarinom alebo inymi tukmi na pecenie, neviem ich tu kupit.
Nebabravy aby sa dal v pohode preniest a prelozit z krabice na tacky.
Aby sa dal jest rukami a netreba tanieriky a pribor
Aby sa dal upiect par dni dopredu a nepotreboval chladnicku a ani mraznicku
Nie so zelatinou - neviem s nou robit.
Aby priprava nezabrala vela casu (napriklad nie nejake kolaciky vtlacane do formiciek zliepane plnkou).
Nie makovy - ludia to nepoznaju a nejedli by to.
zavin s kysnuteho cesta je inak uplna brnkacka, video na you tube a ides.. keby si neikedy mala chut. Ale podla mna to malo ludi ma rado :D
Podla toho aka si pekarka... aj muffiny su ok, ale pre mna uz okukane. Zltkove rezy, nejaky ovocny kolac letny s posypkou?
Ak sladké tak by som volila bublaninu, rôzne čokoládové koláče (cesto navrch čokoláda), pudingový koláč....to sú všetko veľmi jednoduché veci a rýchle.
Ak slané tak syrové tyčinky, pagáče, pizza slimáky, slaný závin, mini hod dog....tiež všetko chutné veci a pomerne rýchle na prípravu. Myslím že slaná varianta bude ideálna keď bude aj torta.
Ja som robil do prace male panna cotty do plastovych poharikov. Neni s tym skoro ziadna robota, len sa zohreje smotana so zelatinou, naleje sa do poharikov, das stuhnut do chldnicky a na druhy den sa spravi poleva z mrazeneho ovocia alebo pouklada sa cerstve ovocie a hotovo 🙂 vyzera to velmi pekne, vzdy sa vsetci pytaju kde som to kupila😄pripadne sa do poharikov daju robit aj cheesecake alebo cokoladova pena a to ma rad takmer kazdy. Ja som robila este aj bezlaktozove a vegan alternativy z vegan slahacky
@andreatytler Prosim Ta, vykasli sa na pecenie. Maslo nie, lebo je drahe. Chladnicka nie, lebo sa neda. Cokolasa nie, lebonsa roztapa. Co ako cakas? Klasicky zavin orechovy sa nepokazi a vydrzi cerstvy. Skus sa pozriet do polskeho obchodu a mas po starostiach. Popripade poprosit nejaku Polku, kuchynu mame podobnu.
@lula3108 Miesto v chladničke je jedna vec, ďalšia mať toľko pohárikov a k tomu aj lyžičiek. Ty to asi máš, keď to robievaš často. Ale kto to nikdy nerobil, musí si to zohnať a potom to už možno nikdy nevyužije. Ďalší problém môže byť preniesť to do práce. A keď to tam tí ľudia zjedia, zase jej zostane 50 ks špinavých pohárikov a lyžičiek...
Ceresnova bublanina na plech alebo na podobny sposob datlovy kolac.
ja by som spravila Eton Mess do poharikov a dovidenia. Vzdy to ma uspech
@andreatytler mrkvové muffiny a na vrch slahačku s jogurtom a pomarančovou kôrou: https://angiebakes.wordpress.com/2013/03/25/mrk...
@jana_eyre_2 ahoj a nemohla by si mi dať recept keď si ho aj doma robila? Tiež hľadám nejaké inšpirácie, nie som bohvieaká cukrárka a hľadám teda niečo jednoduché ale aspoň niečím ozvláštnene okrem klasickej bublaninky.
@andreatytler alebo takýto superný jablčník, je naozaj vynikajúci, šťavnatý a vláčny a pritom jednoduchý, z tohto množstva na menší plech:
@mladena ja tiež nie som nejaká dobrá pekarka, ja viem skôr variť ako piecť.. 😅 ten čo som doma robila nebol taký dobrý ako od tej kolegyne ale deti ho celý zjedli.. je to klasika - 2hrnceky polohrubej muky(alebo aj hladkej akú máš)
1hrncek cukru (stačí aj polovica)
1hrncek mlieka
Pol hrnčeka oleja,
2vajicka
prasok do pečiva
Zmiešas a dáš akékoľvek ovocie a polevu.. tu puncovu som kúpila dr oetker, je aj citrónová a uplne jednoducha, rýchla a vyborna.. naposledy som dávala marhule, alebo slivky.. teraz mám veľa čerešní tak aj tie dám asi.. ak nemám vhodné ovocie, tak rozrežem a potieram vnútro džemom..
Spravila by som bublaninu a dala rôzne ovocie, nemusíš len jeden druh. A max. deň vopred.
Banánový. Ja ho robim klasika na plech, vydrzi vdaka bananom "mokry" aj 2-3 dni
https://stvoryzkuchyne.com/najtop-stavnaty-bana...
@andreatytler ešte jeden jednoduchý nápad: piškótová roláda s lekvárom. Pocukruješ, alebo pofŕkaš citrónovou( pomarančovou, mandarínkovou) polevou, pekne úhľadne nakrájaš, každý kúsok položíš na štvorec pevnejšej servítky a hotovo. Ľudia si to vezmú do ruky a raz dva zjedia. Sladké to je, neobabrú si ruky, k tomu káva, čaj alebo limonáda - no mne by sa také pohostenie páčilo. Keď som bola dieťa, mamka v nedeľu bežne piekla roládu s lekvárom. Tak sme sa vždy tešili ...🙂
a čo tak napríklad klasický kysnutý marhuľový koláč s posýpkou, ako pekávali naše babky? Keď to moja mama pečie u brata v USA, zbieha sa naň pol ulice...
@danica2711 Dakujem za napad. Velmi rada tu nukam ludom nove veci ale pri tejto prilezitosti nechcem ist do nicoho neznameho a "exotickeho" pre hosti.
Mama musi byt skvela pekarka.🙂
@h2 Na pagaciky moje milovane tu nie su skvarky.😢
Slane pohostenie tam bude v podobe nejakych chlebickov, alebo pizza a salat, takze radsej sladke.
@muchotrafka298 Ved to ze klasicky kolac treba robit den pred tym, ale to urcite nebudem mat cas. Ja som skor dufala ze najdem nieco na sposob sucheho cajoveho peciva, ale nieco co nepotrebuje vela masla a nie je piplacka.
@andreatytler Tak pagáčiky nemusia byť len škvarkové. Ale to je jedno, keď slabého bude dosť.
No neviem, nejako mi to vychádza už len tak, že kúp niečo hotové. A možno už ani nič iné nebude treba, keď bude kopa všeličoho slaného a ešte aj torta.

@andreatytler sušienky z obchodu, máš veľa požiadaviek na "neupečenie " 😂😁😂👉