icon

Aký dezert do práce?

andreatytler
28. júl 2023

Baby, prosim poradte dezert do prace.
40-50 ludi. Staci jeden kusok na osobu kedze bude aj torta
Co najlacnejsi (maslo, maskarpone su tu hrozne drahe, Vajicka su lacne)
Nie s herou, palmarinom alebo inymi tukmi na pecenie, neviem ich tu kupit.
Nebabravy aby sa dal v pohode preniest a prelozit z krabice na tacky.
Aby sa dal jest rukami a netreba tanieriky a pribor
Aby sa dal upiect par dni dopredu a nepotreboval chladnicku a ani mraznicku
Nie so zelatinou - neviem s nou robit.
Aby priprava nezabrala vela casu (napriklad nie nejake kolaciky vtlacane do formiciek zliepane plnkou).
Nie makovy - ludia to nepoznaju a nejedli by to.

Strana
z6
andreatytler
autor
31. júl 2023

@akinomel Presne co som hladala. Urcite vyskusam. Dakujem krasne.

bolarazjedna
31. júl 2023

@andreatytler aj napíšeš ktorý recept bol nakoniec ten výťazný, a ako chutilo kolegom?

andreatytler
autor
31. júl 2023

@bolarazjedna Jasne🙂, ale ako som vravela je to az v septembry.

andreatytler
autor
30. okt 2023

Jablkovo/ovsene susienky od @akinomel
https://babickinerady.sk/ovsene-susienky-s-jabl...
Tento desert je uplna pecka.
Nemam rada dezerty ktore sa tvaria ze su zdrave a davaju sa do nich ovsene vlocky a podobne zdrave veci. Potom to nie je ani chutny desert ani zdrava ovsena kasa, ale tento recept je uzasny. Akurat ze to nie su susienky (aspon teda mne neuschli ani raz a robila som uz 3x). Je tam prilis vela jablk na to aby to boli susienky. Ale to mne nevadi, mama rada cookies ktore su zuvacie (neviem ako prelozit slovo chewy). Chutovo su fantasticke a je tam tolko zdravych ingrediencii ze ich kludne dam synovi v nedelu na ranajky. Idem este skusit zamenit polku muky pomletymi orechami.
Vyskusalo ich vela ludi. Na prvy pohlad su tie kolaciky nic moc ale ked ich clovek skusi, tak sa ich nevie dojest.

Marhulovy kolac od @h2
Asi najstavnatejsi kolac aky som kedy jedla a to robim super stavnate mrkvove a bananove. Velmi chutny a super jednoduchy. Problem je v tom ze kazdy pohar kompotu ma iny pomer stavy a aj tie marhule su inak stavnate. Na druhy krat sa mi uz tak nepodaril. Dala som asi o trosku viac kompotovej stavy a malo to taku skor zele konzistenciu. Ale zjedli sme aj ten.

Jablcnik od @slavkadi
Recept asi nie je spravny, lebo 12 lyzic muky je hrozne malo na vsetky tie mokre ingrediencie. Cesto bolo velmi riedke. Dala som este raz tolko muky a aj tak to bolo take trosku hustejsie palacinkove cesto. A aj vysledny kolac mal konzistenciu a chutil ako palacinky alebo dolky. Akoze super to bolo ale take trochu cudne a tiez prilis jemne na jedenie rukami.

Zltkove rezy od @o__o
Uzasny recept. Nadherne jemne cesto a ta zltkova pena uplne bozska. Podaril sa mi lepsie ako si ho pamatam od mamy. Lahky a rychly, neda sa pokazit. Som velmi rada ze si mi ho dala. Velmi dlho som hladala dobry recept na zltkove rezy. Musim ale urobit na vacsi plech, lebo ta pena bola taka hruba ze mi poriadne neuschla.

Dvojfarebne susienky od @akinomel
https://varimeslaskou.sk/nikdy-ma-neomrzi-robit...
Do tohto som vkladala najvacsie nadeje, ale nedopadlo to dobre. Je velmi pekny a lahko sa s nim manipuluje. Ale je prilis narocny na pripravu. To cesto sa zle valka, dost dlho to trva naukladat na seba tie platy. Toto by sa dalo vyriesit tak ze staci urobit 2 vrstvy namiesto 4. Je z toho dost odpadu kedze okraje treba odrezat a sice sa daju v pohode zjest, ale nie ponuknut navsteve. Ale hlavny problem bol v tom ze bol neskutocne suchy. Akoze priserne. Chutovo tiez neohuril, ale ja som ho cely zjedla asi za 3 dni takze nebola to uplna katastrofa😀. Neviem ci som urobila nieco zle. Mozno ak niekto skusi urobit, dajte mi vediet ako to dopadlo.

Na oslavu som nakoniec nerobila ziadny kolac. Prisla mi do toho ina praca a nedalo sa to stihnut. Ale kolegovia kupili kolaciky, takze sme mali vsetkeho bohate.

bolarazjedna
30. okt 2023

@andreatytler ďakujeme za spätnú väzbu ☺️

akinomel
30. okt 2023

@andreatytler aj ja ďakujem za spätnú väzbu.

Strana
z6