Aký dezert do práce?
Baby, prosim poradte dezert do prace.
40-50 ludi. Staci jeden kusok na osobu kedze bude aj torta
Co najlacnejsi (maslo, maskarpone su tu hrozne drahe, Vajicka su lacne)
Nie s herou, palmarinom alebo inymi tukmi na pecenie, neviem ich tu kupit.
Nebabravy aby sa dal v pohode preniest a prelozit z krabice na tacky.
Aby sa dal jest rukami a netreba tanieriky a pribor
Aby sa dal upiect par dni dopredu a nepotreboval chladnicku a ani mraznicku
Nie so zelatinou - neviem s nou robit.
Aby priprava nezabrala vela casu (napriklad nie nejake kolaciky vtlacane do formiciek zliepane plnkou).
Nie makovy - ludia to nepoznaju a nejedli by to.
Nech sa páči. Je bez masla. Dám ti originál
14dkg práškový cukor
14dkg polohruba múka
5dkg hrozienka
5dkg čokolády
5dkg orechy
4 vajíčka
1 vanilkový cukor
Na špičku noža prášok do pečiva
Žĺtky s cukrom+vanilkový cukor vymiešame zvlášť sneh z bielok a striedame múka+prášok do pečiva a sneh potom pridáme čokoládu, orechy, hrozienka.
Ja miesto orechov dávam kokos, miesto hrozienok brusnice a cokoladu len ak mám.
Ale idú tam zas 4 vajcia.
Tvaroh urobíš zrejme len z tzv. farmárske mlieka z ktorého nie sú odobraté zložky a má ešte aj dosť tuku.
Ja som si uz spravila par printscreenov receptov, co ste sem dali dievcata a urcite nieco vyskusam 😉 Nie som bohvieaka pekarka, ale tuto by som si na nieco jednoduche aj trufla 🙂
@muchotrafka298 Hej mliecne veci husne drahe
Mascarpone - 475g - $15
Parmesan - 250g - $9 a to je zlava (bezna cena $14)
Vesela krava - 133gr - $5
Vajicka nie su drahe - 12 vajicok - $4-$5 podla velkosti.
@andreatytler a ešte som zabudla rúru vyhriatej na 200st. Potom stisit na 180 cca 45min. Po upečení vychladnúť pod utierkou a vydrží v celku v pohode v uzavretej nádobe aj týždeň 😊 teda ak ho nezjete. Rezať vrubkovanym nožom korka je taka pevnejšia
@andreatytler oproti inym cenam, tak tie vajcia su uplna lacnota 😂 Ja som v Kanade bola uz davnejsie a tie ceny teraz podla mna su strasne vsade asi, jak ide vsetko hore.
@muchotrafka298 Ano, islo vsetko hrozne hore posledny rok.😠
@janage Dakujem krasne
@andreatytler ja uplne rozumiem, ze hladas nejake alternativy kolaca, co by si zbuchala pre tolko ludi za co najmenej penazi. A aby to bolo ako tak chutne. Lebo zas uprimne, je ine piect nieco doma pre 2-3 ludi a pre 20x tolko. Tak snad sa Ti nieco podari.
@janage No, tu su len 2 mlieka. Sackove a krabicove. Robila som so sackoveho 3.25%. Myslim ze to je plnotucne, lebo potom maju aj 2%.
Aspon vidiet ze mate na Slovesku este stale dobre mlieko, ktore nie je upravovane. Pekne skysne a ma dost latok na vyrobu tvarohu. Tu je to len biela voda. Doma ho nikto nepije. Aj synovi davam umele a to ma uz cez 3 roky. On kravske ani nechce.
@andreatytler mam. Priamo zo Saudi. Poslem ti recept, len sa mi este pripomen, nech nezabudnem. zajtra cestujem s detmi na Sk, tak najskor buduci tyzden.
@muchotrafka298 Dakujem. Teraz uvazujem ze toto co chcem je vlastne idealny kolac pre hocikoho. lacny, rychly, nepotrebuje specialne skladovanie a lahko sa je.😀
@yanni Dakujem🙂 Neponahla. Do septembra casu dost.
@andreatytler Veď upeč normálne naše vianočné medovníčky. Navykrajuješ za pár minút a môžeš aj týždeň vopred.
@vulka Ano, dalo by sa. Len musim pohladat recept na makke medovniky. Mozem aj nejake formicky zohnat vhodne k tematike - sefka ide na dochodok.
Dakujem.
@andreatytler Môžem sa opýtať, len tak pomimo? Správne chápem, že žiješ v Kanade? Toť nedávno tu bola mohutná diskusia o tom ako sa akási pani chystá vysťahovať s rodinou do Kanady, ale vlastne nič nemajú zabezpečené okrem mužovej práce. Ale vraj je to tam raj na zemi 🙂 Z toho, čo píšeš, mi to tak celkom nepripadá. Teda ak beriem do úvahy základné potraviny, ktoré spomínaš.
@andreatytler recept na hned mäkke medovnicky mam aj ja.Len tam ide maslo, tak to asi nebudes chciet.
@iwesska Ja ju kľudne 1-2 dni nechávam vonku a vždy je chutná a aj vyzerá dobre. Ale ja robím bublaninu prevažne z jahôd, malín alebo čučoriedok iné ovocie nepoužívam.
@yanni Posli prosim, ak toho masla nie je vela, da sa. A ak je, recept sa zide na vianoce.
@vulka Ano v Kanade. Myslim ze viem ktoru discusiu myslis. Chceli ist niekam do Saskatchewanu tusim. Posledny rok islo vsetko brutalne hore, ale to islo aj na Slovensku. Podla mna zivot na Slovensku nie je o nic horsi ako tu. Ale je iny. Ludia co sa stazuju ze sa maju zle na Slovensku sa budu mat zle aj v Kanade.
Piškótovo-bananove jednohubky... Piškóta banán piškóta, prepichnúť špáradlom a poliať čokoládou. Alebo moja mama robí roládu s piskotoveho cesta plnenu džemom a posype práškovým cukrom
@mamusa123456789 Tie jednohubky musia byt skvele, ale nie su tu okruhle piskoty. Iba rozne podlhovaste, ale teoreticky by sa dali nakrajat a tak urobit, aj ked uz by to nebolo take pekne uhladne. Tu roladu s lekvarom uz niekto spomenul. Paci sa mi ten napad. Vyskusam.
Dakujem.
@andreatytler okrem toho, co uz odznelo, hádžem do ringu ježe..jediný problém, že kokos sa trúsi,ale piškóta je lacná, foolproof, nechladia sa a vydržia
@muchotrafka298 Ake maslo za 1,50E? To niekolkorocne zamrznute zo zapadnej Europy? Cena masla je cca 2,5 -4E. Priemerna slovenska mzda v hrubom cca 1500E, v Kanade 5 000. To znamena, ze cena v Kamadev je primerana k prijmom.
@kornelies ale samozrejme,kazdy ma na Slovensku priemernu mzdu, moze si dovolit nakupovat v potravinach Yeme a vylucne farmarske produkty. Niektori ludia su radi, ze si kupia obcas maslo za 1,50 EUR, lebo viac si dovolit nemozu.Predmetom tejto diskusie nie su platy a ceny, ale kolac, ktory by autorku nestal majland.
@andreatytler tak si skus piškóty upiecť sama, ved zo môžeš aj v predstihu
@kornelies Myslim ze 5000 je prilis vela. Ja mam 3000 a som mierne pod priemer. Ale ano mas pravdu, ako som vravela zivot v Kanade je velmi zrovnatelny so zivotom na Slovensku co sa financneho pohodlia tyka. Ide o to ze to sa neda takto porovnat jednu polozku ku mzde. Musis sa pozriet kolko das priemerne za vsetky ine polozky na zivobytie. Jedno maslo je proste za tu cenu luxus.
@122laura122 Uz roky sa chystam ze to skusim. Hrozne ma to laka... mozno konecne teraz. Dakujem

@andreatytler fuha tak tom su ine ceny, dobra palka za maslo….neopovazujem sa opytat, kolko stoji mascarpone alebo vajcia…