Aký je dobrý plat?
Ahojte...Chcem sa opýtať na názor...aký je podľa Vas už dobrý plat?! Samozrejme s ohľadom na to, ze žijeme v SR...jednoducho s čím by ste boli spokojne, 3-4 členna rodina, škôlka, úver...štandardná slovenská rodina 😄 Ďakujem vopred za všetky názory...
@zeriempizzu chod sa osprchovat ty a mozes sa aj urobit 🙂 ake daj, take vrat, ty jeba z lesa 🙂
stat ma poskytnut rodicom dostaok materskych skolok aj jasiel podla potreby, je to financovane zo statneho rozpoctu, mame na to v tomto state pravo
jednoduche
@maria1989 hej, to mam tiez najradsej, ked cloveka posielaju do zahranicia 🙂)) na slovensku sa mi paci, aj v meste v ktorom byvam, ale vedela by som si predstavit lepsie podmienky pre zivot rodiny, vzhladom na to, ako je to nastavene
@emilia25 ja len dufam, ze to bude vsetko ok, ale mas pravdu, sype sa to
@mircalla coze? ja som mala deti v statnych skolkach,, z ktorych som ich mohla vziat o pol siestej ....kvoli tomu, aby som to vobec postihala, som chodila na siestu do prace, nastastie som si to mohla dovolit vdaka flexibilke, teraz som zvedava, ci sa mi podari, ale mozno do dvoch rokov s tym nieco konecne spravia a bude viac miest v statnych skolkach
@mircalla to je v kazdom meste, vsade v SR maju ludia standardnu pracovnu dobu 8 hodin a veru sa to nezhoduje casto s pracovnou dobou skolky ;) aj uuuplne najklasickejsia pracovna doba od 8:00 do 16:30 je uzas ked skolka konci o 16:30 ;) Co teda u nas takmer vsetky... a je jedno ci je v centre, alebo na v nejakej dedine kde este treba z prace aj dojst.. ja sa smejem, ze sa proste teleportujem :D o tom ze clovek zavrie kancel o 16:30 ale este sa ma zbalit alebo nieco urobit, ako to bezne funguje... tak neviem.. hodim si maslu....
@piacere a stihate to z prace? to je teda nejak priskoro ...u nas ucitelky su v tej skolke na smeny, striedali sa teda a dalo sa to aj dlhsie, teda mam skusenost len s dvomi skolkami ale
@celasapremenim budem to riešiť až za rok, keď mi skončí materská.... a potom... si možno hodím mašľu 🙂 Ale muž má "flexibilnú" pracovnú dobu, takže si ju vie nastaviť ako potrebuje.... tak jedine takto to riešiť.... že ráno bude doma jeden a poobede druhý....
@piacere no inak niektore dni, hoci si to clovek aj pri flexibilke naplanuje boli dost nanic a ked ten jeden ranny vypadne, kvoli sluzobke, alebo chorobe, naozaj je to velmi tazke stihnut vsetko bez stresu (ja za dva🙂 teraz je to pohoda, stiham chodit po deti do skoly aj s malinkym, aj na kruzky aj po vyletoch, aj sa v pohodovych casoch pripravovat do skoly a deti su vela vonku)
@celasapremenim veru aby sme este vo vojne neskoncili a nssi chlspy potom mozme este len plskst.
@simca06022011
@piacere ved toto...este sa tam treba aj logisticky presunut, mam to blizko ale aj tak 20-25 min minimalne
flexibilku nemame zial....3 krat za mesiac sa da robit z domu...aspon to
riaditelka mi tyzden pred zmenou oznamila, ze sa stahuju.....a doprava tam nie je ziadna.....je to niekde pri slavine/horsky park, jeden bus za hodinu
nie vzdy moze priatel pre neho autom, tak som sla v pondelok sama s nim a trvalo mi to pri tom intervale spoja minimalme hodinu a pol..je to ozaj v zone bez dopravy - je tam sice pekne, ale co z toho
20 min peso na zastavku, cakali sme 10 min....15 min cesta, naspat som cakala 30 min...parada....no musim hladat inu
@celasapremenim kde je napisane ze stat musi? Vo velkej knihe spravodlivosti? Ci kde? 😄
@zeriempizzu a kto ma rozhodnut, ze prave ja nemam narok dat svoje dieta do statnej skolky a prave to moje je navyse? kedze su statne skolky financovane z VUC, cize zo statneho rozpoctu, do ktoreho plynu prispevky z prijmu aj mojej rodiny, je uplne samozrejme, ze predpokladam, ze sa stat postara o to, aby bolo podla poctu deti dostatok volnych miest v statnych skolkach, kedze je v jeho zaujme fungujuca ekonomika ...co ti snad dopne ako sa v tomto pripade lepsie docieli
vsetko ma svoju logiku
aj keby bola fuga v prave akakolvek, niektore veci neobstoja z pohladu na rodinu, vzhladom na to, ze nezijem napr. v amerike
Dobry plat je taky, z ktoreho utiahnem svoj zivotny styl (byvanie, auto, dovolenky, cestovanie, zaluby) bez toho, aby som musela pozerat pri beznych nakupoch na ceny, a este aj nieco usetrim na horsie casy. Ja som spokojna so svojim platom aj teraz, ale kludne moze byt vyssi 🙂
@simca06022011 @mircalla
ja robim standardne od 8.00 do 16.00. zijem v meste, kde vacsina ludi asi robi na zmeny, pretoze, ked pridem po 16-tej pre dieta do skolky, je tam medzi poslednymi (max. 5 deti zo 100) a niekedy aj posledny. a to je skolka oficialne otvorena do 17.00, ale nikto to tu nevyuziva... a minule sa ma upratovacka, taka prostoreka starsia pani dochodkyna opytala, ze "a vy co? preco nechodite skor??" 😀 nuz ja reku pracujem do 16-tej, casto krat aj dlhsie, teta... a nedajboze, ze pridem o 16.35 - dietatu sa uz nikto nevenuje, je komplet oblecene a ucitelka s dietatom travia cas tym, ze "cakaju na mamu". inak, aj moje kolegyne utekaju pre deti rychlo po 15-tej a radsej ich uz pred siedmou nosia do skolky. tak nechapem, preco je potom skolka oficialne do 17.00. ja radsej necham dieta normalne vyspat, vstane pred siedmou, o 7.45 sme v skolke a po 16-tej pridem pre neho ja alebo muz. mne takyto cas pride normalny, ale hold na "lazoch" som divna ja... 😖 😀
@baklik robim normalne v kancli nie na smeny 8,30 - 17.30 zvycajne, ak odidem o piatej som rada....jasne, ze taky cas je normalny......a kedze je oficialne do17 hod, tak take poznamky a dieta pomaly od stvrtej oblecene su uplne mimo...toto je zase vyhoda, ze v sukromne nik nekomentuje aj ked pridem za 5 minut sest...ak odchdzam o 17,30 tak to stiham len tak tak
priatelovi casto daju call aj o siestej vecer....sme zvyknuti....
Prečítal som si väčšinu príspevkov a iba sa mi potvrdilo, že strašne veľa ľudí je ovládaných peniazmi 😉 .. a to nech nikto neberie v zlom, ale človek dokáže vyžiť aj z oveľa menej ako tu píšete, aj keď má rodinu 🙂 .. a poznám také rodiny 😉 .. a ešte jedna vec, peniaze neznamenajú šťastie .. ani ho nezaručia.. aôe každý má priority nastavené inak 😉
@petooo isteze dokaze.....klucove je slovo VYZIT.....ono je to take zivorenie.....nie zivot
vyjadrenia o ovladani peniazmi su dost komicke...nakolko v zahranici sa zase cuduju,co zarabame my a z coho sme schopni vyzit my.
ale hovoris ako typicky slovak - spokojny so vsetkym, aj s minimalkou, ved hlavne, ze nejako vyzijem...staci predsa...
@mircalla Nechápem prečo na mňa útočíš s tým "typickým Slovákom " iba preto, že som napísal svoj názor 🙂 .. ver mi, že neživoria .. ale všetko je ako píšem o nastavení si hodnôt 🙂 .. a nechytaj ma za slovíčka, ľudia si kupujú veľa hlúpostí, nepotrebných vecí, potom áno, potom im chýbajú peniaze .. a vieš, čo je skôr typicky slovenské? Nadávať, že nemám na nič peniaze ale skoro každý má auto, skoro každý nosí značkové veci, skoro každý robí veľké nákupy a ešte veľa iných vecí, ale poďme nadávať 😉 .. a to o ovládaní peniazmi pochopí málokto, tým sa netráp 😉
@petooo co sa tyka nakupovanie nepotrebych ci drahych veci - hovor za seba, nemam rada pausalizovanie typu kazdy ci skoro kazdy.....
osobne nemam v skrini jedinu vec, ze stala viac ako 100 euro....snazim sa investovat do zazitkov a vyletov a do aspon trochu kvalitnej stravy.....a najma do syna
@petooo a to ze ma niekto take ci onake auto, ci znackove veci som ja nikdy neriesila, ani najmenej ma to nikdy nezaujimalo, vidim, ze teba to dost zerie, no ja sa nestaram, co druhi maju ci nemaju a ci si to mozu dovolit alebo nemozu, to je zase typicky slovenske, ze riesime druhych miesto seba......a ani im nezavidim
@buba1993 2400e? na slovensku? ludia,vy kde zijete? vsak tolko nemame v zahranici 5 clenna rodina a uplne nam staci :D
@veronika713 no podla mojho nazoru je postacujuci prijem taky, aby ho nestihla zena minut 😎

Baby je to tu veru otrssne ale ked si clovek zoberie uz co sa deje vo svete je to este horsie za chvilu sa budeme bst vyjst aj na ulicu.celkovo ludstvo samo speje k zshube tsk neplscme budme rsdi ako to je lebo o niekolko rokov to moze byt este horsie.