icon

Aký je plat učiteľa, ktorý má 20 rokov praxe?

13. mar 2023

Ahojte, mam novu známosť, a teda keď príde na platenie, tak riadny drzgros.
Pomaly starý mládenec.
Vždy sa len zasmeje, že sak je iba učiteľ.
Platí si nájom (BB kraj), spláca auto, pomáha rodičom,..
Sa tvári, že ma tak akurát.
Je to taka bieda?
Do budúcna na založenie rodiny stačí?
Ci ruky preč, nie skrz plat, ale "setrnost"?
PS: Mam ho rada

Strana
z2
lubica088
13. mar 2023

ucitel na zakladnej alebo strednej ?

solange7
13. mar 2023

Tak po 20 rokoch si ucitel asi moze povedat, ze konecne to taka bieda nieje. Ale zalezi aj na tom ci ma len holy tabulkovy plat alebo berie aj rozne priplatky za triednictvo, za dovzdelavanie sa atd. Ved urcite to tu nejaky ucitel bude vediet konkretnejsie specifikovat.
A dalsia vec, ak ma 20 rocnu prax, tak hadam za ten zivot nieco aj odlozil a nema uplne holu prdel. Cize by mu prilezitostne pozvanie niekam nemalo robit problem.
Tu asi nezalezi v akej oblasti pracuje, zgrlos vzdy bude zgrlosom. Hoci by sedel na vreci s dukatmi.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
slapina
13. mar 2023

ono to má každý inak. samozrejme, že záleží, či učí na základnej, strednej alebo vysokej, ale v princípe majú podľa mňa stále málo. rozhodne menej, než by si skutočne zaslúžili, je to rozhodne dosť podhodnotená práca.

drzaopica
13. mar 2023

@slapina slobodný, bezdetny môže doucovat ..môže mať ešte brigádu času ma dosť, podnajom, leasing mu zoberú veľkú časť prijmu.Ruky preč nie kvoli zamestnaniu, ale plateniu

elizita
13. mar 2023

ja mam kamarata, ma 10rocnu prax, ucitel na 2.stupni na ZS plus 2 kruzky.. a vravi, ze on je spokojny, ze by nemenil.. manzelka bola donedavna na RD (6 rokov), splacaju uver na byt, maju 2 deti, podpora od rodicov 0... asi to az take hrozne nebude.. ale viem, ze si dorabal vsetky mozne kredity co sa dali..

kvetinka75
13. mar 2023

no, 20 rokov praxe, predpokladám taký 40tnik. Bez rodiny, bez detí, zvyknutý na svoje pohodlie, robí si čo chce - s peniazmi, šetrný, asi až moc. Myslim, že sa bude ťažko prispôsobovať zmenám a púšťať peniaze. To môže byť neskôr pre teba problém. Ak plánuješ deti, tam peňazí treba. Skôr by som videla v tom problém

autor
13. mar 2023

Učí na strednej a obcas robí nočný dozor na internáte na dohodu, keď vypadnú kolegyne.
Ale to je vraj dva tri krat do mesiaca.

solange7
13. mar 2023

A co ma problem zaplatit kavu?

luxus10
13. mar 2023

pocuj, na pedag. fakultach bol kedysi taky nepomer dievcat a chlapcov, ze kazdy chlapec mohol mat aj 10 uchadzaciek, este aj ked bol skulavy....to akym zazrakom je nezadany?

a setrnost znamena co, ze nechce vyhadzovat peniaze za sprostosti, ci mu je luto dat 5e za 1 kavu?

a ty mas kolko rokov*?

autor
13. mar 2023

Neštudoval pedagogiku.
Učí strojárske predmety.
Do školy sa dostal náhodou.
Ja mam 32

luxus10
13. mar 2023

aha, a to po nom v skole ziadna ochotnicka neskocila? 😍 ci siiii tooo praaave ty?😍

luxus10
13. mar 2023

aha, takto, ak je ing, je zaradeny ako ucitel s vyssou odbornostou, maju vyssie platy o nieco ako mgr. ...nemusis utekat...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
kp7333
13. mar 2023

Si mlada, na co ti je stary mladenec a este k tomu lakomy? Najdi si seberovneho, s ktorym mozes planovat rodinu.

heln
13. mar 2023

aj ked nestudoval pedagogiku, nejake dps musi mat, otazka je kolko ma pedagogickej praxe a ako je zaradeny v tabulkach, nocne maju fajn priplatky.
az taka bieda to myslim nebude, aby si nemohol dovolit pozvat zenu obcas na nejake jedlo.

luxus10
13. mar 2023

@elizabet173 no potrebovali by sme vediet viac...ze v com je ta setrnost...lebo su aj take, co sa zavesia na zarabajuceho chlapa, ona bez prace , vzdelanie gym ledva ledva so 4kami, ale po chlapovi chcela, aby jej uplatil cele studium na vs, na ktore mentalne nemala....

bubuliatkova
13. mar 2023

Má držgrošovský 👃? To je taký so zahalenú chrupavkou, zakončený dovnútra dole, nevidno nosné dierky.
Ak áno, s ním bude život o počítaní centov. Môj otec je taký. A pozrite, koľko politikov. To len tak mimochodom.
Ak nie, má nos vyvážený, je to ok.
Poznám aj ženy, staré dievky po 40 s rovnakým typom nosu.
(Čítanie tváre neklame, treba si trocha otvoriť knihy.)

autor
13. mar 2023

@bubuliatkova to chce obrazok🤭

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
luxus10
13. mar 2023

@elizabet173 tam kde je bieda, zavesia sa na barskoho....s platom, tot moja skusenost...

luxus10
13. mar 2023

tak autorka vysyp pekne, co sa zdrahal platit....🙂

autor
13. mar 2023

Zdrahal sa platiť kávu a kino

solange7
13. mar 2023

Utekaj... mas 32. Chces stracat roky len preto aby si zistila ze sa lakomy 40tnik uz nezmeni? Teraz je to kava, neskor ti bude pilit nervy s inymi vecami.

loliki
13. mar 2023

Tak si zaplať kávu sama. Ak by si mala 16 a nezarábaš, chápem. Ale máš 32, emancipovaná. Aj v manželstvách si každý stráži vlastnú kasu.

zlatovlaska123
13. mar 2023

Tak ja neviem, ale čo poznám učiteľov a to ani nemajú 20 ročnú prax, majú normálne rodiny, deti a postavené domy. A teda nevyzerajú, žeby si žili dáko zle. Ten tvoj je zjavne držgroš, ktorému vyhovuje, že sa môže vyhovárať na učiteľský plat a čakať, že zacvakáš všetko ty.

zlatovlaska123
13. mar 2023

@loliki tu zďaleka nejde o zaplatenie jednej kávy...

loliki
13. mar 2023

@zlatovlaska123 ale o to, že pre neho autorka za to nestojí.

luxus10
13. mar 2023

autorka, a on cakal, ze to zaplatis ty, ci spolu? ci ako? a zdrahal sa aj ist na kavu?

bubuliatkova
13. mar 2023

Páči sa

Strana
z2