Aký je plat učiteľa?
zaujímalo by ma, aký plat má učiteľ hneď po vychodení VŠ. a po akom čase (alebo akých kurzoch a pod.) sa mu plat zvýši. 🙂
@evening_star suhlasim s tym co pises 🙂
Mozno sa ti to bude zdat divne, ale napr. ja kazdemu studentovi co studuje ucitelsky smer, napr. jazyky, rovno odporucim " si sikovny, chod do sukromneho sektora, skoda by ta bola v skolstve"...
Momentalne v skolstve su najcastejsie zeny, co chcu koncit o tretej ako za socializmu, potom uz nerobia ziadne aktivity mimo povinnych veci a aj tak skolstvo vyzera.
najviac ma vie naštvať, keď si niekto myslí, že práca učiteľa sa končí o jednej a veget.......väčšina učiteľov, závisí od školy, robí normálne do tretej, štvrtej......a nosia si prácu domov....a ešte aj tie 'prázdniny' nám závidia.....vždy mi je z toho smiešne.......ja si vážim tiež ťažkú prácu iných ľudí, ktorí fakt musia drieť.....aby sme si mohli na trhu kúpiť zeleninu,ovocie, chlieb .....proste všetko čo potrebujeme
@linda81 nie je to hanba, ale Bohuzial na tieto profesie idu ludia, ktori ani nemaju zaujem ich vykonavat. Chod napr. do obuvy. Myslis si, ze tam budu vyucene predavacky, co maju v malicko tovaroznalectvo, su odbornici na obuv? Nie, nie 😉 Absolventky vselijakych socialnych prac a odborov pre vyskum indianov a podobne skoly... na ktore idu ludia kvoli titulu alebo iba zo zaujmu avsak na slovensku je to neuplatnitelne...
Sú vysokoskolaci, ktori su sikovni, ti su mobilni, flexibilni...dobre sa uplatnia, maju dobry plat. A sú ludia, ktori absolvovali vysoku skolu, maju titul ale cely zivot budu robit stredoskolske prace, lebo nemaju hlavu na tie vysokoskolske ani nemaju uvazovanie vysokosk. vzdelaneho cloveka.
@mima4 hm,suhlasim s tvojimi komentarmi,akurat s tym nie,ze su ludia,kt. aj ked skoncili VS budu stale robit iba stredoskolske prace,lebo nemaju hlavu na vysokoskolske prace a ani uvazovanie VS....vies,tu skupinu by som aj pomenovala-su to ludia,kt.ani nemozu inak uvazovat,kedze si VS robili iba pre titul a ani ambicie nemaju ziadne...a su VS,kt.po zlych skusenostiach sice zobrali"co prislo" 😀 ,ale postupne sa vypracuju na veduce miesta,resp.na miesta,kt. uz ich vzdelaniu zodpovedaju...ono je mozno aj chybou mnohych mladych,ale aj ludi celkovo...cakat,ze sa uplatnia IBA v tom,co vystudovali...a cakaju,cakaju,roky letia a letia..a oni cakaju...myslim,ze je vzdy lepsie zamestnat sa niekde,kde to ma nejaku buducnost a aspon trocha to cloveka bavi(aj ked to uplne nevystudoval),pracovat na sebe a niekde to dotiahnut....ale ono to je niekedy lahsie lutovat sa a vyhovarat na to,ze som VS a nemozem predsa robit hocico...
@terezka1947 druhú maturu?Nechápem....asi hovorš o učiteľstve v MŠ alebo vychovávateľstve aj tamje to všetko plné, no ked máš VŠ môžeš jedine inú VŠ a momentálne sa venovať VŠ s iným odborom pr dvoch malých deťoch u mňa nedá...
@mirip
@zuzkat1 ano....pomaturitna nadstavba...varim a pisem chaoticky 😀 ....po VS som to po nevydarenom roku vzdala,reku nebudem stepovat na UP a skusim nieco ine...ale bola som este slobodna....nakoniec som skoro 10 rokov robila v inom odvetvi,kde som sa slusne vypracovala a na MD odchadzala z veduceho postu....skratka,niekedy clovek musi sklonit hlavu,niekde zacat a postupne sa uplatni....lenze budovat karieru,pokial je zena na materskej a ma deti,resp.ked este deti potrebuju vsetok jej volny cas je tazke-pokial nema rodicov a rodinu,kt. sa jej o tie deti postara,kym je ona v skole...uz potom neostava nic,iba pockat,kym deti odrastu a potom sa opat pustit do "skol"...ja som mala "velke"oci,ked som odchadzala na MD...joooj,co ja vsetko postiham...no,bohuzial,nevyslo 😒 ...ale pockam si,povenujem sa detom a potom nanovo nieco...dufam,ze ma entuziazmus neopusti 😀
@zuzkat1 ja len, k tomu, ze ked su 2 ucitelia , nevyziju.....moj muz je ucitel (aj ked neuci)...ale zarobi ako ja ucitelka.....konk. ja sa nehanbim, napisem...moj plat 490E, mm 520E....cize vlastne rovnako.....a vyzit sa da, nielen vyzit, ale aj usetrit (len to chce dobru ekonomiku).....a zijem v meste (pomerne velkom).....
ja sa anit ak nestazujem na plat ( ohodnotenie v nasom state je celkovo mizerne....atd.).....mna skor poburuju reci typu, ze mam same prazdniny a nic nerobim..... 😠 a ako vididte, ja makam, ozaj makam za takyto......a popravde, dnes ten murar, ci koho spominate zarobi viac.....
@sorciera24 neviem ci mas hypoteku ale my len na nu dame 350e. Takze to by bolo tak od vyplaty do vyplaty.
@zuzkat1 tak si ju nastav tak, aby si ju dokazala splacat...pre mna by to bolo jasne, ze tiez vela dat za hypo 350E/mesacne....(hypo som mala, uz sme ju splatili....s tymito prijamami....)
@sorciera24
keby len murar, ale aj pomocny kuchar v statnej institucii ☹
@mima4 ved toto, ja im nezavidim ok, nech maju,a le preco ma ucitel! (VS clovek s takou zodpovednsotou menej?)....moj brat ma len strednu, pracuje v strojarskej firme v sklade a ma viac ako ja.......a nemusel studovat......mna praca velmi bavi, zijem nou, ale neohodnotena je.......a potom je aj taky status ucitela v spol. (vid. ten prispevok, co to tu opat nastartoval.....nemas penaize, si nic.....len ucitel......toto ma najviac hneva 😖 )
@sorciera24 my ju splacame zatial ok. A este par rokov budeme. To mas super ked uz mate splatenu. Neviem odkial si,ale tam su lacnejsie byty.
@zuzkat1 tak lacne ako pre koho....tak ajsne, ak ty si v BA, na Blavu sa myslim, ze s cenami bytov nic nechyta:/ ......ale v ostatnych castiach Slovenska sa da.... ( v BA ta chapem.....len az teraz som si vsimla, ze si z BA)
@sorciera24 viem ze inde sa da,ked pozeram nove byvanie a pocujem tie ceny tak na zaplakanie. Akoby v ba zili len milionari.
@sorciera24 napr.v ds,tam byvaju nasi,dostat taky byt ako ke nas o 50tis.lacnejsie. sme mimo temy,ale to len na okraj.

@zuzana76 😉 😀
som rada, že som ťa pobavila 😉 🙂
veď tak to je, nie?
som sa snažila v skratke 😀 😀 😉