Aký je plat učiteľa?
zaujímalo by ma, aký plat má učiteľ hneď po vychodení VŠ. a po akom čase (alebo akých kurzoch a pod.) sa mu plat zvýši. 🙂
@mirip preco nie nadstavba? 😉 ja viem,znie to divne...o niekolko levelov nizsie 😀 😀 😀 ,ale co uz...pozri mala som aprobaciu etika-slovina,potom som si este doplnila dejepis-clovek si povie,tak snad tri predmety-bude sanca....no v tom case nebola 😠 ...je pravda,ze teraz by sa mi crtalo viac ponuk,ale co z toho,ked nemam pri kom nechat dieta (20mesacne)a do jasiel ho dat nechcem 😒 ...takze opat budem cakat,snad este jedno babo sa podari...a potom skusim este raz skolstvo-ale zase budem pozadu,lebo bez praxe,hm.... 😒 uvidime...alebo sa vratim na povodnu poziciu,kt.je suce podstatne lepsie platena,ale nie prave naj pracovna doba pre matku s detmi...vsetko ma svoje pre a proti...myslim,ze clovek musi byt v dnesnej dobe flexibilny a otvoreny viacerm mooznostiam
@zuzkat1 nenapisala som, ze ucitelia nic nerobia. Pisala som o muraroch, ktori sa podla mna fakt naderu. Ucitelom nezavidim, ja by som to nerobila, nedokazala by som to. Ale nie je ucitel ako ucitel. Mam sesternicu, je ucitelkou s rocnou praxou, momentalne na materskej. Ta ked praxovala, tak davala ziakom patky a chvalila sa, ze takto sa ziskava autorita 😕
@tetapetra potom prepac.vyznelo to tak ... Som sa zasmiala na tych 5kach...jasne nie je ucitel ako ucitel,ale to je v kazdej profesii tak... Napr.mame pri dome 2 obchody. Do jedneho idem rada,lebo 90% predavaciek je milych a zlatych a do druheho len ked musim,lebo zazeraju ze co tam chcem,ze rusim ich siestu. To mas vsade rozdiel v pristupe...
No zalezi na viacerych faktoroch. Ja mam k uvazku vzdy 2 az 3 hodiny nadcasove kazdy tyzden, za mesiac cca 12 niekedy 14 hodin, ktore mi preplacaju. Dalej kruzok, moje kolegyne aj 2 alebo 3. Ja nechcem, lebo mam doucovania. A teda je moja vyplata okolo 640€ v cistom. Ale aj to mam pekne odmakane. Nadcasy su totiz matika alebo AJ.
@zuba
pacia sa mi vase prispevky.Som policajt.Sedem rokov na ulici zanechalo na mne mnohe zdravotne nasledky ako problemy so spankom s travenim a pod.Pracovny cas mam rozdeleny nepravidelne.Musim vediet vsetko teda naozaj vsetko lebo na zakroku v terene nieje cas na nejaku pripravu. Vserky vikendy a sviatky v nocnej.dovolenka 6tyzdnov vtedy ked to dovoluje bezpecnostna situacia a nie vtedy ked ja chcem. Dvojtyzdnova dovolenka 3 x prerusena lebo treba ist do sluzby. Po nocnej spim a o 9:00 zvoni mobil ze treba ist do roboty. Rodina spokojna som doma niekedy aj dva dni nepretrzite ked sa nic nestane. Stretavam sa so samymi rozumnymi ludmi a na jednom zakroku v osade som dostal hepatitidu I napriek ockovaniu za vlastne peniaze a o blchach ani nehovorim. Tie uz so mnou dobre nazivaju. Taktiz vybavu ako baterky fotoaparat termo oblecenie na zimu si kupim lebo stat v minus 25 celu noc na nehode tiez stoji za to. Cez volno spracuvamspisy a rozne doziadania lebo cez sluzbu som nestihol cigani sa bili ale podla vyjadrenia GP je to obvykly sposob ich zivota. Ked to zhrniem predavam svoj zivot a zdravie za 620€ mesacne. Tiez sa musim priebezne vzdelavat lebo zakony a nariadenia sa novelizuju castejsie ako vychadzaju v zbierkach ktore si tiez musim kupit. V pripade staznosti sa ma spytaju ze ako je mozne ze som nevedel o nejakom novom zakone. Vysluhove dochodky nastavili tak ze je nerealne ich dosiahnut. Preto studujem a stanem sa ucitelom za menej penazi. Verte ze viem preco som sa tak rozhodol. Na ZS som uz posobil a je to fakt parada. Nezalezi na vyske platu ale na pomere platu casu a prace. Na zaver sa ospravedlnujem za chyby a diakritiku pisem z mobilu. Vela stastia ucitelom. Ved si vybojovali zvysenie platov a policajtom znizuju.
@beatkab25 ja som ucila na strednej pred MD a ked mi uz zacala RD, tak som nastupila na ZS hned vedla nasho panelaku na polovicny uvazok. No vydrzala som to 2 mesiace. Vacsinu hodin som mala na prvom stupni a to bola drina jak v lese, fakt, bola som na umretie. Odvtedy tvrdim, ze cim mensie deti, tym vacsi plat by mal byt. Na strednej to sice s pubertiakmi tiez nebolo lahke, ale tam im aspon mozes hrozit maturitou 😅 😝
Ked si porovnam to, co robia ucitelia na vysokej skole a to, ako si to odmaka ucitelka na prvom stupni...ked porovname ich status v spolocnosti, ich platy a ich volno...
dievcata, teraz som citala na nete, ze nastupny plat je 660 eur , baby z praxe, viete mi poveda ci sa da dostat po 4 rokoch praxe + priplatok za kredity+triednictvo napr. na gymnaziu na aspon 700 eur v cistom? je to nerealne, ci zalezi od konkretnej skoly a aprobacie ucitela. vdaka
@beatkab25 velka vdaka
@princeznasofi tak nastupny plat mas v tabulkach, je to cca. 450E ani nie v cistom.....ja na gymnaziu po 7. rokoch som mala necelych 500E v cistom...teraz som dostala triednictvo (ale to robi cosi medzi 20-30E)....je fakt, ze nemam kredity (lebo si dorabam rigorozku), ale ak si priratas kred. priplatok za 30kred. ....tak k cislu 700E v cistom sa rozhodne nedostanes....... pozri si tabulky a sama si to prerataj.....tabulkovy plat je tarifny pre vsetkych (+sukromne su o inom a odmeny su v kompetencii tej ktorej skoly)
@princeznasofi urcite neda
@sorciera24 dakujem, takze chapem to tak, ze ked si urobis rigorozku tak mozes mat zas pridane cca 30 eur
@beatkab25 vdaka, no ja mam kamosku, co robi v mensom okresnom meste na gymku, ma 5 rokov oducene, teraz je na materskej, ucila SJ-NJ, mala triednictvo a rigorozku a zarabala viac nez 700 v cistom. tak som uvazovala, ze aj ja by som sla ucit, ale byvam v BA, a pri tvojej info, ze vo vacsich mestach je ucenie horsie docenene ako na dedine a nasej hypo by sme za 500 eur dost tazko zili...
ahojte, pozerala som tuto tabulku
http://www.ozpsav.sk/files/platove_tarify_ped _...
, co znamena trieda jedna a trieda 2? Dakujem za vysvetlenie
@princeznasofi to sa mi nezda, ale mozno maju lepsie odmeny, nezavisi to od kombinacie, telocvikar aj matikar maju rovnaky plat, aj uvazky, co je polda mojho nazoru straaaaaaasne nespravodlive
@princeznasofi ked si dorobim rigorozku, budem mat 60kreditov.....(a chcem si dorobit atestacku, aby som sla do 11 triedy)....a to sa k cislu 700 priblizim max. v hrubom...kamoska musela mat kopu nadcasov, prip. kruzky, osobne ohodnotenia.....ale to nie je v zakladnom uvazku....
@beatkab25 no to suhlasim, ale to je vsade, su lahsie a tazsie odbory...
🙂 ako sa rozbehla tá debata...
@bashka no, to by som aj ja rada vedela...
@ilijanka OK, oduc si sest hodin v jednom dni, ak si trufas, tak osem a potom sa porozpravame, alebo si oduc tyzden a potom sa porozpravame este lepsie. Alebo to skus rok a uz sa nemusime o tom ani bavit. Nevies, o com pises a velmi sa mylis. Bezny omyl ludi, ktori nevedia, o com ta praca je. A ver mi, ze ja to porovnat viem.

@mirip preco?to je nejaky zakon na to? To som nevedela. Ale toto si overim.