icon

Aký je plat učiteľa?

leela123
24. aug 2012

zaujímalo by ma, aký plat má učiteľ hneď po vychodení VŠ. a po akom čase (alebo akých kurzoch a pod.) sa mu plat zvýši. 🙂

lauricka
17. nov 2013

@zuzkaanicka ze sa nevyprdnes na reci kolegyn, to je naozaj to posledne, co by Ta malo zaujimat. Svet sa este nikdy nezrutil, ak isla ucitelka na OCR kvoli choremu dietatu a zvladli by to aj oni. Urcite by som z toho uboheho platu platila agenturu, aby sa mi starala o chore dieta. Nech si vys...oko, s prepacenim.

zuzkat1
17. nov 2013

@zuzanockamt
@zuzkaanicka ja som malu raz nechala so svokrou tyzden,ale to mala len nadchu. No nikdy viac. V lete mala incident svokra s neterou-7rocnou a vtedy vyhlasila ze ona uz ziadne deti strazit nebude. A popravde uz ani nechceme.

zuzkaanicka
17. nov 2013

@zuzanockamt Ja som mala mozno vyhodu, ze starsia dcera ako nastupila do skolky, tak prvy rok bola chora 2-krat, druhy rok raz, aj to cez skuskove a potom tie dalsie dva roky tiez tak podobne ... ona nastastie vysokymi horuckami netrpela a ked bola s opatrovatelkou, tak to bolo vzdy tak 4 hodiny a uz som bola pri nej ... pri malej je to uz lepsie, lebo teraz nemame problem vystriedat sa s manzelom a ten sa dokaze postarat rovnako dobre ako ja, jedine nenakoji 😉

zuzkaanicka
17. nov 2013

@lauricka Tu nejde o reci, tu ide o tu neochotu oducit za ineho ... ale ja aspon viem, ze ani ja za nich neoducim ... sice som typ, ktory vzdy rad pomoze, ale na toto nejako neviem zabudnut a preto mi bude uplne fuk, ked bude treba oducit za ne ... ja som to zvladla ... a zaujimave je, ze vtedy to za mna oducili chlapi 😉

zuzkat1
17. nov 2013

@sorciera24 mam asi stastie.super vedenie aj kolektiv.ocr nikomu nevadi.

zuzkat1
17. nov 2013

Ja som teraz pn Kvoli tehu. A hned zobrali nahradu. Ak by som povedala ze na tyzden sa chcem vratit tak ju na tyzden vymenia za mna.

lauricka
17. nov 2013

@laila22 zavisi v akej firme clovek robi a to su rozdiely, ide o konkretne firmy, nie o "sukromny sektor" v jednom vreci a hotovo. Ked niekto robi pre zdieraca, tak bohuzial, ma smolu.

zuzkaanicka
17. nov 2013

@farmacka neviem, ja som dostala ponuku na Slovensko a platovo by som to mala velmi podobne ... ale nevratili sme sa, ani sme o tom velmi neuvazovali, lebo uz sme doma tu ... taketo zmeny sa daju robit, kym deti nezacnu chodit do skoly, potom uz velmi nie.

lauricka
17. nov 2013

@zuzkaanicka u nas rozhoduje o takychto veciach vedenie skoly, nie ucitelia. To je jeho problem, ci je alebo nie je ochotny, na to sa ho v praci nikto nepyta. Musi ist a hotovo. Vypise sa suplovanie a podla toho sa supluje, ci sa to niekomu paci alebo nepaci.

zuzanockamt
17. nov 2013

@lauricka ani u nas sa nikto nepyta, ci chces zastupovat alebo nie, napise sa hotovo

sorciera24
17. nov 2013

@zuzanockamt
@lauricka baby, ale na VS je to asi ine....jasne, ze na ZS a SS sa pise suplovanie, ale na VS asi nie;)

zuzkaanicka
17. nov 2013

@lauricka Na VS je to ine ... ak chces, aby niekto za Teba oducil, tak si ho musis zohnat sama ... teda aspon u nas je to takto.

zuzkaanicka
17. nov 2013

@sorciera24 Pocuvaj, Ty mi citas z klavesnice 😀

zuzkat1
17. nov 2013

@sorciera24 na vs ked chybal ucitel tak sme nemali prednasku.

zuzanockamt
17. nov 2013

je ale zvlastne, ked ma vedenie problem akceptovat OCR ... kedze ma v kolektive aj matky s detmi, tak asi pocita s tym, ze deti budu chore a je povinnostou rodica sa o dieta postarat - nikto ma nemoze nutit, aby som ho strkala opatrovatelke alebo babkam, pokial je stav vazny ... s nadchou alebo soplikmi doma nebudem, to je jasne

zuzkaanicka
17. nov 2013

@zuzkat1 Tak si predstav, ze mas 13-tyzdnovy semester a musis odprednasat to, co si mala 5 semestrov ... 1 prednaska odpadne kvoli statnemu sviatku, tak potom si uz velmi nemozes dovolit, aby Ti odpadli dalsie ... si rada, ak stihnes to, co potrebujes 😝

laila22
17. nov 2013

@lauricka skôr zaleží na akej pozícii pracuješ a za co si zodpovedná.. vieš v ,,nasej,, firme bolo veľa ľudí co prišli o 7 a cvakli o 15... a bolo vybavené.. A boli ľudia čo mali robotu vždy... Nebola to zdieračská firma... Skor si myslím, že problém bol vo vedení.... 😉

sorciera24
17. nov 2013

@zuzanockamt ved ta ani nikto nenuti....kludne mozes byt aj kazdy mesiac na OCR, ale pri najblizsom prepustani si narade.....anco je komu taky zamestnanec, kt. je viac doma ako v praci.....a treba zanho suplovat neustale (to su penaize nazvys)....a tak to funguje v drvivej vacsine zamestnani....ak u avs nie, tak mas stastie a vaz si to (ale mozno ak raz dojde u vas na prepustanie, budes prekvapena mozno, kto pojde medzi prvymi;))

zuzkat1
17. nov 2013

@zuzkaanicka ja len vravim ako to bolo u nas

sorciera24
17. nov 2013

@zuzkat1 ved prave..... ale su aj cvika, nielen prednasky

zuzkaanicka
17. nov 2013

@zuzkat1 Ono, teraz aj ta vyuka na VS je taka zrychlena ... nie je to dobre, ale je to tak ... co tam kedysi preberali niekolko semestrov, tak teraz je to zhustene na 1 ... a ak to nechces odflaknut, tak sa celkom zapotis 😉

sorciera24
17. nov 2013

@zuzkaanicka my sme nejake prepojene 😉 😀

zuzkaanicka
17. nov 2013

@sorciera24 Este nakoniec zistime, ze sa pozname aj mimo net 😅

zuzanockamt
17. nov 2013

@sorciera24 u nas sa zatial neprepusta a ked sa bude, tak kludne mozem ist aj prva, ja si robotu najdem 🙂 ... nikdy som s tym nemala problem 🙂

sorciera24
17. nov 2013

@zuzkaanicka asi nie, kedze zijes v CR..... 😉

zuzkat1
17. nov 2013

@sorciera24 my sme boli prvy rocnik kreditneho studia. Cvika ziadne. Zo vsetkeho skuska a ucitelia vacsinou chybali.

@zuzkaanicka

sorciera24
17. nov 2013

@zuzanockamt no, tak ti zelam aspon tolko optimizmu ako mas teraz......(aice aj ja by som si nasla v LIDL)...ale ja chcem ucit.....a ak si este nezistila, tak mozno este len zistis ako je na tom nase mesto s ucitel. miestami;)

beatkab25
Autor odpoveď zmazal
sorciera24
17. nov 2013

@zuzkat1 to neviem....ja som este kreditna nebola...cize cvika a prednasky....zapocty a skusky...zaidne kredity a znamky...1,2,3...zaidne pismenka 😀

zuzanockamt
17. nov 2013

@sorciera24 ja viem ako to tu je 😀 ... hladala som si pracu 4-krat a vzdy som nasla a vzdy rychlo 🙂