Aký je plat učiteľa?
zaujímalo by ma, aký plat má učiteľ hneď po vychodení VŠ. a po akom čase (alebo akých kurzoch a pod.) sa mu plat zvýši. 🙂
400e som nemala ani ako začiatočný učitel...
ja neviem ja som sa na tabulky nikdy nepozerala, ale neverím, že učitel má 400eur ved to zarobí predavačka...
@eminka7 ahoj, ak mas jazyky dokonci skolu a popri tom si doucuj...mas ciste peniaze a pekne si privyrobis...jazykarov je sice malo a su ziadany, ale ty nemas ukoncene vysokoskolske studium...bola by si asi v 9, mozno v 10 ako zacinajuci ucitel, to zalezi od riaditela, skoly... a tabulky sa daju najst na nete, neviem teraz presne, som na MD... a tie tabulky sa musia dodrziavat...su este mozne priplatky, pr. triednictvo, odmena 😉 🙂
@davidka27 tak si tbulky pozri....a mozno uveris..... po 7 rokoch na mojej vypl. paske svieti 520E (s triednictvom)....bez triednictva 490.....tak 400 to nie je....ale zacinajuci ma trosku viac......to je fakt, kt. si mozes overit, nie neverit! 😉
pozeram,ze zdvihli palt ucitelom: https://www.minedu.sk/data/att/5657.pdf ....to je celkom slusne nie? pri nastupe do prace mat 561€ alebo 612,50€ (neviem,kt. tiredou sa zacina ako ucite s VŠ II.stupňa bez praxe)
@bellisperennis hej ale po odpocitani vsetkeho ti v cistom pride 450, ciže o nicom:(
@luk25 no som nevedela,ze to je hruba mzda...tak v cistom 450? tak beriem spat,... 561€ sa mi zdalo fajn, aj ked je pravda,ze clovek musi mat VŠ II. stupna...ja len tak kukam,co nove a nasla som nove tabulky platov a tak som si vsimla zvysenie...
@bellisperennis jj v hrubom ja som v 9tke triede a mam tolko ako ktorý mesiac, niekedy mi vyjde iba 430:(
@luk25 tak to zvysenie platu ucitelom nebolo teda bohvieake...
@ilijanka moja zlata, vy vsetci vidite len to, kedy ide ucitel domov. Ale vy prd palovu viete, co este doma musi ucitel robit! Kym sa pripravi na dalsi den, kym poodpisuje na maily a kym skontroluje pisomky, tak to veeeelmi dlho trva. Tym padom je v permanentnom strese, ze pracuje v praci a este aj doma a ked zaspava, premysla, ako si ma poradit s niektorymi studentami. Nakoniec ma dlhsi pracovny cas ako ty. Ty si prides domov a vylozis nohy. Ked si taka spokojna s ucitelskym povolanim - nie profesiou, tak co nejdes ucit, co nevystudujes ucitelstvo?!
Ahojte, chcela by som sa opýtať, aký by bola môj plat, keby som začala učiť. Mám ukončené VŠ učiteľstvo pre I. stupeň ZŠ. Ešte som neučila, teda nemám žiadnu prax. Ako som si tak v rýchlosti prečítala, vy sa viac vyznáte v tých tabuľkách, tak by som vás poprosila poradiť. Ja nie som veľký optimista, čo sa financií týka, ale prácu potrebujem. Ďakujem dievčence, ak mi niektorá odpíšete.
@mravvcek to je blbosť, síce som učiteľka, myslím si, že učiteľa a lekára nemožno porovnávať, lekár má zodpovednosť za život, učiteľ "len" za vzdelanie a výchovu a aj štúdium lekára je neporovnateľne ťažšie ako štúdium učiteľa - ak učiteľ zle odučí, nemá to také zlé následky, ako keď lekár zle určí diagnózu alebo zle zoperuje pacienta
ja mám 90% úväzok a výplatu 393e v čistom.
Mať 450 eur netto v Bratislave...no pekná budúcnosť ma nečaká....
Ahojte chcem sa opytat ako je to s platmi uciteliek najmä v MS cez letne prazdniny dakujem.
Ahojte...koĺko má prosím nástupný plat učitelka v MŠ? ...učiteľstvo pre MŠ mám len strednú, mám aj vysokú školu ale iný odbar-Soc.práca a soc.poradenstvo,takže VŠ sa mi asi neráta,ďakujem
Učím 39 rokov a 129 dní. Mám VŠ a môj plat matematikárky je 578€ čisté.
Bývalá spolužiačka z Gymnázia sa pri poslednom stretnutí sťažovala, že jej ako lekárke zvýšili po ich štrajkoch iba o 500€ plat.
tema,ktoru by si mali precitat nasi politici, az sa budu rozhodovat,kam daju vsetky tie peniaze,co chcu nakradnut.
ja som asi z tych stastnejsich,co maju v cistom pod 600e ale so vsetkymi moznymi priplatkami, vratane triednictva, nejakej praxe a dalsich. a ta priprava doma mi casto konci o tomto case. a to nehovorim,ze ako informaticka musim pravidelne kontrolovat kazdy mail k pracam a to mi zaberie niekolko hodin,az zhodnotim, odpisem spatne so vsetkymi chybami, individualne kazdemu jednemu ziakovi. a som vdacna,ze mame len male triedy.
ahojte, nenasla by sa tu jedna ucitelka na VŠ, na par IP? 🙂

ahojte, maju to lektorky jazykov v jazykovych skolach lahsie a lepsie platene alebo je to mytus?