icon

Aký je podľa vás slušný plat pre ženu?

nicicka
27. mar 2021

Aky je podľa vás slušný plat pre ženu? Len tak zo zvedavosti...

sapetka
27. mar 2021

@natalienka12 ak nemas deti a stoji ti to zato pracuj 24/7😁 kazdy ako chce. Hlavne ze ta to bavi a si stastna.

zuvelyn
27. mar 2021

@natalienka12 A môžem sa ťa spýtať, ze co mas z takého života? okrem peňazí teda 🙂

nicicka
autor
27. mar 2021

@natalienka12 Uff, tak neviem či závidím alebo ľutujem 🤣. Akurát som vyššie písala že za ten voľný čas mi to nestojí. Tiež sme boli v situácii že manžel mal ponuku na ďalšiu prácu no stopli sme to keďže z tej časovej tiesne by sme asi pozabíjali 😁

nicicka
autor
27. mar 2021

@natalienka12 a v akej oblasti robíš?

deti95060810
27. mar 2021

he, he v dnešnej dobe budeš rada ak budeš vôbec zamestnaná... ale slušný plat je okolo 1500 e - čo je pre bežnú pracujúcu populáciu na SK dosť nemožné... 😉

sonnenshein
27. mar 2021

@nicicka Odporucam Projektovy management, akcne je to az az, a s certifikatmi a nejakou tou praxou si kludne mozes pytat 2000 a viac.

natalienka12
Autor odpoveď zmazal
nicicka
autor
27. mar 2021

@sonnenshein Znie to dobre, ale manažéri sú tiež od rána do večera v práci že?

nicicka
autor
27. mar 2021

@natalienka12 A podnikas? Či je to tajné?

hederamonstera
27. mar 2021

@nicicka tak ale asi neexistuje praca, kde by si zarabala co chces a sla o pol 4 domov😂

natalienka12
Autor odpoveď zmazal
nicicka
autor
27. mar 2021
natalala
27. mar 2021

@nicicka slusny plat je taky, kt je adekvatny jej vzdelaniu a schopnostiam, trosku mi pride divne slovne spojenie “slusny plat pre zenu” 🤷🏼‍♀️ Ja som po vysokej skole mala nastupny plat 1200e viac menej v oblasti kt som studovala, teraz skoro 5 rokov po skole je to samozrejme uz niekde uplne inde platovo, kedze sa mi aj zlepsila pozicia. Zalezi aj od toho kde clovek byva a ci ma byvanie alebo plati hypoteku. Urcite v BA je zivot drahsi (aj platy vyssie) ako v nejakom malom meste, kde ludia ziju v rodicovskom dome skoro zadarmo.

natalala
27. mar 2021

@nicicka moj muz pracuje v IT a ma taky plat 🤷🏼‍♀️ A aj v inych oblastiach sa da tolko zarabat, manazerske pozicie vyssie vo vacsich firmach uplne bezne. Ide do prace na 9-9:30 rano sa pohra s malou a pride okolo pol6 domov, ked ide rano skor tak je aj o4 uz doma. V dnesnej dobe uz nie je trend kontrolovat zamestnancov nech tam nie su ani o minutu kratsie ako maju byt, proste ked mas urobene ides prec a hotovo. Aj ja som to tak mala, ze niekedy som si spravila pol dna volno, inokedy som potiahla dlhsie alebo ked som mala vecer klud este som zapla pocitac a cez den som si radsej isla zacvicit alebo sa v lete kupat 🤷🏼‍♀️ Treba na sebe pracovat a to prinasa vyssi plat a j vacsiu volnost. Teraz som na materskej a teda uzivam si to, ale tesim sa aj do prace.

domak2
27. mar 2021

Ja tiez nerozumiem tomu "pre zenu " . Záleží od výdavkov, mesta, casovych možností.

viki_lv
Autor odpoveď zmazal
jankalukasova
27. mar 2021

@nicicka to je co za otazku? To otazko ako kolko by malo stat auto.
Slusny plat pre zenu, na pracovnom mieste "xy" je (ceteris paribus) uplne rovnaky ako pre muza.

egresik
27. mar 2021

@nicicka rovnaky ako pre muza na tej istej pozícii...

halabolka
27. mar 2021

Ked tu citam co tu niektore pisu, tak mi pripada, ze ani nie sme na Slovensku 🙈 z 1200€ by ste nevyzili? To tu kazda jedna ma manazersku poziciu, 3 dokonale deti a este stihate pisat na koni? 😅 ja byvam v Nr, mam VS vzdelanie, niekolkorocne skusenosti v administrative a o takom plate sa mi ani len nesniva. Staci otvorit profesiu, velmi rychlo zistite, ze pracovnych ponuk je v case corony ako maku a nastupne platy (v administrative) 700-950€ v hrubom. Ceny nehnutelnosti pritom pomaly ale isto porovnatelne s BA. 2-izbovy byt v novostavbe pod 120tis. pomaly uz nenajdete.
Co potom robia zeny, ktore nebyvaju v BA a su slobodne mamicky? Maju plat cca 700€ v cistom, ak vobec, a musia platit podnajom a celkovu reziu seba a dietata.

matkahelka
27. mar 2021

@sapetka ano, aj na SVK. asi to bude pre teba velke prekvapenie, ale aj na SVK su ludia, co zarabaju aj nad 5000€. a nie je ich vobec malo. ale ti sa na MK nestazuju, tak sa o nich nevie. nie cele slovensko zije na hranici zivotneho minima 😉

natalala
27. mar 2021

@halabolka ano nevyzili by sme z 1200 momentalne ani nahodou, ale keby sme nemali na vyber, tak by sme museli. Urcite by sme tym padom necestovali po svete, nemali konicky ake mame, nechodila by som ku kadernikovi, nekupovali by sme taku kvalitnu stravu a museli by sme sa uskromnit aj na byvani, obleceni, aute a inom. Podotykam, ze ani teraz si nepotrpim na nejake LV kabelky alebo drahe handry a sperky. Vzdy je ale na vyber, preto sme s manzelom studovali, makali a vzdelavali sa aj nad ramec toho co sme museli, aby sme sa niekam posunuli a mohli si dopriat pekny zivot plny zazitkov a rovnaky chcem aj pre svoje deti. Len pre info toto je cennik 2 izbovych bytov v da sa povedat okrajovej casti BA v novostavbe kt bude hotova tak o rok.

maciatkolulu
27. mar 2021

@halabolka tiež pozerám a rozmýšľam, ze teda na tom sk to také zlé nie je, nestačí 1200 na život, no dobre, tak sa netreba potom sťažovať. Radosť žiť na sk. Len nechápem potom, prečo sa tu potom tak čakajú odpovede na to"ci uz nabehol a VÚB BA ešte nie, keď chlapi zarobia a nikto vo fabrikach za600nerobi, všetci sú top IT, manager a neviem co ešte...

sapetka
27. mar 2021

@matkahelka mne je jasne ze su ludia co zarabaju viac ako dobre😉ale vela ich na svk nie je.. zivot a uroven je nizka takmer na urovni mentalnej😊

nicicka
autor
27. mar 2021

@halabolka Presne! V tejto predstave som doteraz žila aj ja a presne preto som položila túto otázku. Neviem či ja žijem v nejakom inom svete alebo tí ostatní. 😁

sonnenshein
27. mar 2021

@nicicka Ani nie, pracujem z domu, mam 3 deti a najmladsie ma necely rok.

nicicka
autor
27. mar 2021

@sonnenshein tak to je fajn.

judar
27. mar 2021

To je tak ze vacsina zrazi nevie vyzit z nieto z 800 ale z 1000-1200€...no preco asi...zaviazu si na krk taky uver onaku pozicku lebo chcu toto hento tamto hned len co sa dostavi prilezitost s na lepsiu pracu s lepsim platom...a potom tahaju od mesiaca k mesiacu ale manikuru, kadernicku, taku bytovu blbost onaku bytovu blbost, jedla z donasok atd medzi tym...proste naroky jak pre krala ...ale hlavne ze take matky na materskych to casto dokazu pekne ukocirovat vo vydavkoch na domacnost
A co sa tyka platu ci je VS ci neni VS to moc k platu neprispeje max tak naivny pohlad na to ze z VS sa hned niekto niekam lahsie dostane...blbost....poznam ludi co maju VS tahali 8 hod v robotach za leda 700-800€, maju stredne skoly odbory ktore su automatizovane ale treba do nich aj ruky, ... Dorobili si navazne na SS specificke kurzy u priamych ucencov od zahranicnych velmajstrov kde leda bolo 2 tyzdne odborneho dohladu vyjdu na skoro 2000€ plus 200-300€ naklady na cestu, stravu atd a teraz za pol hodku az hodku beru 100 az 400€ ....ponachadzali si robotu menej casovo narocne za 600€-700€ len aby mali dostatok castu a vo volnom case robia svoje sluzby zarabaju xy-nasobne za mesiac, naskriabali si takto na domy a je im absolutne jedno ze budu mat slabe dochodky lebo su predpripraveny

marcellka32
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
27. mar 2021

@sapetka vela ich na svk nie je? 35000 slovakov od noveho roku do konca februara vycestovalo do exotiky. to vsetci stoja za pasom a robia za 800€ brutto mesacne podla teba? jaaj, vela ich je. velmi vela. MK zeny, ktore zhanaju rady, na ake davky este maju narok a info, ci uz nabehla pandemicka OCR, fakt nie su relevantna vzorka o tom, ako sa na slovensku ludia maju. staci sa rozhliadnut okolo seba, vo vacsich mestach rastu novostavby ako huby po dazdi a mnohe z nich este nie su skolaudovane a uz su predane. a na 250 000 byt ak chce clovek hypo, urcite nezaraba 800€ brutto.

jankapepe
27. mar 2021

@nicicka slušný plat pre ženu? Podľa toho čo robí, kde robí, koľko robí. Každý plat primeraný tomuto je slušný. Ak chce viac treba: robiť niečo iné, robiť inde, robiť viac.