Aký je podľa vás slušný plat pre ženu?
Aky je podľa vás slušný plat pre ženu? Len tak zo zvedavosti...
@elementissa bolo to inak....malo kto vie, ze okrem 35000kcs za 82m2 a 3000kcs clenskeho v druzstve sme platili kazdy rok akontaciu 3500kcs x 20rokov=70000kcs a po tych 20r som doplatila 46000zvysok z ceny bytu. Spolu 35t+70t+46t=151000kcs. Takze nie hodnota parkovacieho miesta. O akontacii malokto vie... a navyse, ked ste v ramci zivota presli z jednoho bytu do druheho, ktory bol novopostaveny, tak ste o staru akontaciu prisli. My sme tak zaplatili este o 25000kcs viac (z 65m2 do 82m2) = 176000kcs sme dali za socializmu za druzstevny byt. A kazdy, len si to nepamataju. Az po zaplateni vsetkeho sa byt stal nasim vlastnictvom.
A este jedna vec. Obaja VS s cistym platom cca 1900kcs. Po polrocnej materskej len jeden plat, z ktoreho islo 550kcs na najomne a 750kcs na pozicky (pracka, vysavac, chladnicka a nabytok + ten vstupny poplatok za byt). Na stravu, drogeriu, potreby dietata a cestovanie do prace zostalo 600kcs....🤤
Tak mám pocit, že sa tu hanbia zapojiť ľudia s nižším príjmom... na otázku sa dá odpovedať rôzne, lebo všetko závisí od toho kde žijete, aké máte nároky, možnosti... keď to tu čítam mám pocit , že som z inej planéty ...my žijeme 2xdospely a 2deti z cca 1450e mesačne-hypoteka na byt, garáž,2auta na dovolenky je potrebné šetriť a verte tomu že je kopeeeec ľudí čo je na tom omnoho horšie...ja som vďačná za to čo máme, nakoľko mi stačí otvoriť profesiu...A mať ako žena spomínanych čistých 1200e je veru krásny sen, len závisí aj od toho koľko času by ma to stálo, lebo žijeme len raz a teda mám iné priority.A ešte jedna vec ,nieje všetko o vzdelaní a postavení...robila som vedúcu-kopec zodpovednosti, kopec nervov a plat smiešnych 540e v čistom.Bolo to 3roky dozadu.
@crazy_lazy no a hlavne ked si pozries profil danej osoby a predava v bazare veci za 3- 5eur 🙂 na toto ma clovek, ktory zaraba 5keur mesacne urcite cas 🙂
@alana1 To je zase len predsudok. Ja mam casto nahodene veci po par euro, ale ked pride k platbe, dam to zdarma. Dovod je jednoduchy - vyhybam sa tak spekulantkam, ktore beru len preto, ze je to bezplatne.
@sonnenshein tu nejde o sumu ale o ten cas co pritom clovek musi stravit...
@sonnenshein tak vieme od koho nakupovať 😁. Srandujem. Je to pekné gesto a rozumne 😉
@batmanka Áno často ide vysoký plat s veľkou zodpovednosťou a tým že ja som posero tak radšej budem zakladať papiere a žiť v pokoji síce s nižším platom ako sa stresovať či všetko dopadne dobre a žiť v strachu. Ale obdivujem ľudí ktorý sa neboja riskovať...no možno v budúcom živote 😁
@alana1 A? 100x radsej to takto darujem a pomozem, ako to vyhodit. Rovnako 100x radsej najprv pozriem facebook marketplace ako hned kupovat nove, lebo sa snazim zit tak ekologicky, ako sa da. Moj vyssi prijem nemusi nutne znamenat, ze robim 18hodin denne.
@sonnenshein nutne to znamenat nemusi, ak mas napr pasivny prijem...ale vacsinou to je tak, vysoky prijem = vela casu straveneho v praci alebo pracou...
@alana1 Ja nemam pasivny prijem, som z tych 2500e netto plus mesacne, a aj tak si najdem na to cas.. preto hovorim, ze je to predsudok.
@sonnenshein tak samozrejme rozdiel je aj v pozicii, ktoru vykonavas- napr v IT, kde si odrobis svojich 8 hodin a ides domov s cistou hlavou a zarobis, ale na riadiacich poziciach si na telefone vkuse v praci aj doma o neplatenych nadcasoch ani nehovorim...tie sa vyzaduju automaticky.
@alana1 Som na riadiacej pozicii 🤔
@sonnenshein no ale urcite nie vo vyrobnej spolocnosti...riadenie projektov je cosi ine...zhodou okolnosti som bola na globalnom projekte kde si na rok zazmluvnili projektovu managerku samozrejme za neskutocnu odmenu...no a ako clen projektoveho timu som jej prinos absolutne necitila...telefon mi po pracovnej dobe nedvihla...ona doslova iba reportovala vyssie managementu, v akom stadiu sme, rizika a hrozby...takze dobre si si vybrala 🙂
@alana1 Nuz, nie kazdy projekt manager si moze dovolit nic nerobit, takze opat len predsudky...
@sonnenshein nikde nehovorim, ze nic nerobit, ale robit napr iba 8 hodin pocas dna...ale pri projektoch je cela praca na jeho time...na to som skor narazala...
@alana1 Chapem. To vsak neznamena, ze neexistuju projekty, kde cely team robi max 8hod, lebo to tak projektak dokaze naplanovat..
@sonnenshein no veru a v dnesnej dobe je pristup zamestnancov coraz viac - odrobit 8 hod a ist domov....ake nastroje vyuzivas ty, aby si dosiahla pozadovane terminy? len tak pre zaujimavost...
@alana1 Nastroje pouzivam na monitorovanie, nie na riadenie projektoveho teamu. A na riadenie toho pouzivam komunikaciu, ludskost, aktivne pocuvanie, diskusiu, a techniky kolektiveho rozhodovania.
@sonnenshein ale skor myslim, ze ked ani komunikacia nefunguje, ani diskusia nezabera, jednoducho mas meskanie v plneni projektu....co robis potom?
@sonnenshein a prosím ta, ako ziskavas zákazky?máš živnosť? ďakujem
@sslobodnamama777 uhordko nemecko..a my sme stavali nemvom....ach jaj...ty si si vymyslela dejiny? A este do toho chvala Fica?????
@alana1 Zaklad je dobre naplanovat a vopred eliminovat pravdepodobnost a okolnosti ktore zapricinia casovy sklz. A ked uz k tomu sklzu pride, tak pozries sa do dokumentu kde mas spisane co robit v pripade, ze toto riziko nastalo.
Ak nemas s tim vopred dohodnute, ze budu robit nadcasy, tak priste nebudu - na dane riziko mas nastavenu inu odpoved. A ked nemas, tak projektak zle urobil planovanie.
Nie je to ani nahodou tak, ze nic nerobis. Ja som travila s timom nocne ked sa robili migracie, aby som dohliadala, informovala zakaznika, mala prehlad co sa deje a v pripade ze sa nieco udeje, tak nech viem menezovat co dalej.
Ale vsetko bolo riadne dohodnute a zaplatene.
@alana1
@sonnenshein ach jaj..kecam kecas kecame...

@elementissa neboj, 9000 brala províziu firma, nie ja. Máš pravdu,na HR pokojne môže robiť i človek so sociálnou prácou, pokiaľ si dostuduje čo má.
Ja si prácu učiteľov naozaj vážim, pokiaľ ju robia od srdca, tak je to žiaľ nedocenené povolanie.
Na druhej strane má kopec výhod, prečo je oň záujem, najväčšia je asi že nemáš problém čo s deťmi cez prazdniny a pod, čo je super.
Naozaj, neustipacne a úprimne ti želám aby si ty i všetky kočky tuná boli spokojné s balansovanim medzi prácou, ktorú majú radi, časom pre rodinu, financiami. To je pre nás ženy brutálna výzva.