icon

Aký je podľa vás slušný plat pre ženu?

nicicka
27. mar 2021

Aky je podľa vás slušný plat pre ženu? Len tak zo zvedavosti...

sonnenshein
30. mar 2021

@mondolina To je uplne ok, aj chuderka som 😉 Sranda je, ze prave coach je jedna z podla mnohych ludi naozaj dobra investicia prave do toho, aby clovek nepotreboval mat taketo vybuchy. Mozno casom pride na to, ze to nebola urazka, ale uprimna rada, kto vie.

@nafka0483 Dakujem, krasne si to zhrnula 🙂

natalienka12
30. mar 2021

@sonnenshein naháňaš sama sebe kšefty? 🙂

sonnenshein
30. mar 2021

@natalienka12 Nechcela si uz nereagovat? ;)
PS. Nie, nie som coach, ani psycholog.

danim
30. mar 2021

@nicicka veru tak... keď začneš rozhadzovať bez rozmýšľania, aj 10000€ bude malo ;) je to potom len o tom, či fakt je nutne mat 50 vetroviek a pod a byt otrokom svojich nárokov a prace. A cely deň nemať čas na koníčky deti rodinu nič... lebo ako písali baby nemôžeš čakať 2000€ v čistom a o 15:00 byt na ceste domov ;) život je o niečom inom.. treba veru primerane aj tie záväzky.. lebo zdravie život mame len jedno. A skôr ušetriť a zbaviť sa hypo lebo s pribúdajúcimi rokmi vie prísť kadečo.. a keď teraz mnohí plní energie ficia.. neznamena, že sa im tak bude dariť, budú vladat aj o 20r.

nafka0483
30. mar 2021

@natalienka12 Utocne alebo vysmesne pripsevky? Ved tie tu pises praveze ty. Tazko mozes ocakavat, ze sa k tebe budu ludia spravat slusne, ked ty sa tak nespravas.

A co je na tom opytat sa na to preco si chces robit nechty sama, ked v inom prispevku tvrdis, ze na to su tie peniaze aby sa minali na oblecenie, na kadernicku, na nechty a podobne sluzby? Ved o tom su diskusie, ze ked mi nieco nesedi, tak sa opytam - a slusny diskutujuci napr. vysvetli ako to bolo myslene. Ale s tebou sa diskutovat neda, len hadat.

dencagee
30. mar 2021

@danim ja si trosku dovolím nesúhlasiť. Môj plat netto je ďaleko nad 2000€ a balim sa z práce už o 15-tej. Nie vždy je to vo všetkom priama úmera.
Téma ako taká je veľmi všeobecná a ťažko sa pri takejto debate udržať v medziach slušnosti a pochopenia, ako tak sledujem. Názory budú rôzne, lebo ľudia majú rôzne priority, vzdelanie, rôzny vízie, nároky a každá rodina/jednotlivec je naučený fungovať v iných podmienkach. Ja súhlasím s tým, čo sa spomínalo viackrát ešte zo začiatku. Plat je slušný vtedy, ak ten konkrétny človek (muž či žena, to je jedno) je schopný pokryť svoje životne náklady, na ktoré je bežne zvyknutý, dokáže sa priebežne potešiť (niekto rad kupuje oblečenie, iný zážitky, niekto je sporovlivý typ) a ešte si dokáže popri tom odložiť nejakú sumu, ktorá ho/ju do budúcnosti zabezpečí pre prípad núdze. Ak sa bavíme o žene, tak súhlasím, že zarobiť toľko, aby bola sebestačná a nemusela prosiť muža o peniaze na bežne výdavky. Taká je moja vízia slušného platu. Každý nech si sumu doplní sám.

danim
30. mar 2021

@dencagee tak tvoj pripad bude ako safran... keď mi chceš povedať že pracuješ od koľkej 8? do 15 ? A netto viac ako 2000€ - tak bud s nejakým pasívnym príjmom ( ale tu nezohladnujeme takú možnosť )....alebo to nebude na SK 🙂 ....

natalienka12
30. mar 2021

@danim ale bude bude bude to na Slovensku...
@dencagee odporúčam ti v dobrom, ďalej sa veľmi v téme nevŕtať, lebo sú tu závistlivé ženy, čo ťa roztrhajú v zuboch od závisti

dencagee
30. mar 2021

@danim pracujem od 7-15, to je môj bežný pracovný čas a 6-7x za mesiac som v práci 25 hodín vkuse a áno, pracujem na SK. Som bežný dá sa povedať radový zamestnanec. Mám len jednu prácu a drela som na to dlho na VŠ a aj teraz. Nemyslím si, že ma niekto roztrhá v zuboch. Ja nikoho neokrádam o nič, zarábam vlastnou hlavou a vlastnými rukami a pritom pomáham druhým, takže si svoju odmenu, ktorú predstavuje môj plat, plne zaslúžim.

dencagee
30. mar 2021

@natalienka12 odpoveď vyššie aj pre teba, zabudla som označiť.

danim
30. mar 2021

@dencagee tak nehovor, že o 15:00 odchadzas domov ... keď si 6-7x za mesiac v práci 25 hodín vkuse. ... veď to je skoro 2 take dni každý týždeň. Ale Ok si spokojná, tak je dobre.. ale povedz celu realitu ... a nie že odchadzas o 15:00 ..... akoby si tým chcela povedať, že :“z kancelárie z klidku, kde nemáš ani stres”...
Ja ti nezavidim, bud v pohode... len tu sme sa bavili o inom.

danim
30. mar 2021

@natalienka12 ja som spokojná so svojim životom ... tak bud v pohode.

dencagee
30. mar 2021

@danim Nebudem tu rozvádzať celý svoj pracovný plán, pretože to, že som v práci niekoľkokrát do mesiaca cely deň je moje rozhodnutie. Vo výplate to robí minimálny rozdiel, takze áno, sú profesie kde sa dá zarobiť dobre aj bez toho aby tam človek strávil cely život. Ja som ani nikde netvrdila, že mi závidíš, je mi to úprimne jedno.

danim
30. mar 2021

@dencagee keď si ty spokojná, tak je dobre. Ty žiješ svoj život. Takze na tvojom vnútornom nastavení záleží. Ak vyhovuje, dobre je.

evatko
30. mar 2021

Citala som len prvu stranu.
Obaja s mm mame dost pod 1000 v cistom.
Ja peniaze neriesim. Posledny rok by som chcela, aby jeden z nas mal aspon 1000. Ale svet sa neruti, zijeme dalej. A raz ten zivot skonci. Tak potom co s tymi peniazmi?

lusinda1989
30. mar 2021

@matkahelka sranda my sme s muzom žili v Nemecku a po roku v najme nám dali hypotéku a kúpili sme dom napriek tomu že tam pracoval iba manžel a ja nie. Hypotéka nás vyšla menej ako sme platili najom za polku toho čo sme mali vo vlastnom. Skolka na pól dňa nás vyšla na 100€. Čo úplne pokryli prídavky na dieťa. Takze nie všetko čo hovoríš je pravda aké náročne je to v Nemecku.

nafka0483
30. mar 2021

@dencagee Nikto ta tu neroztrha v zuboch a ani tu kazdy nezavidi 🙂 Suhlasim, ze je dokonca vela pozicii, kde nemusis travit cele dni ale ohodnotenie je vysoke - pretoze si vyzaduje specialne vzdelanie alebo zrucnosti, ktore nema hocikto a preto su patricne ocenene.

drahomirrra
Autor odpoveď zmazal
drahomirrra
Autor odpoveď zmazal
nicicka
autor
30. mar 2021

@drahomirrra ktorá? 😁

drahomirrra
30. mar 2021

@nicicka 😀 Aaale kaslat na to. A aby som ti odpovedala, tak 2500 € je slusny plat, podla mojho nazoru.

katkabg
30. mar 2021

Zijem v Bulharsku robim predavacku na dedine.Robime na dve smeny od pon-piat.2 x do tyzdna mame volno.Zarobim okolo 550 eur v lete ciste +30eur gastrace,v zime okolo 400eur.

katkabg
30. mar 2021

*pardooooon robime od pon-nedele 😁😂

nafka0483
30. mar 2021

@drahomirrra Dakujem 🙂 vazim si podporu a kazde taketo prianie ❤️

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
ceresna2
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
31. mar 2021

@ceresna2 Ja si zas neviem predstavit, ze zarabam 5000 a vsetko to minam. Prve co by som urobila je, ze by som sa snazila aby som do par rokov bola zabzepecena uz navzdy. Presne pre pripady, ze pride kriza, ze by som stratila pracu a pod.
Ale nemyslim si, ze by sa stalo to co pises, ze vsetko bude vsetkych a nikto nebude nic vlastnit ako v socializme.

ceresna2
Odpoveď bola odstránená
nafka0483
31. mar 2021

@ceresna2 Myslis, ze by sa udialo nejake znarodnenie vsetkeho majetku?

ceresna2
Odpoveď bola odstránená