Aký je reálny plat učiteľky/vychovávateľky v ŠKD bez praxe?
Ahojte, tie, kt. ste učiteľky v školke alebo v ŠKD, aký je plat s ukončenou SŠ, hľadám a vidím tabuľky. Ale reálne koľko zarobí učiteľka bez praxe, prípadne vychovávateľka bez praxe. Samozrejme s tým, že pokračuje v štúdiu na Bc a Mgr v budúcnosti. Zaujíma ma základ, skončená škola a nástup do práce, lebo diskusie sú hrôzostrašné.
Hrôzostrašné diskusie sú pravdivé. Zarobíš toľko koľko vidíš v tabuľke. A aj to len vtedy, ak budeš mať 100% úväzok. Že študuješ, ti plat nijako nedvíha. Až po doštudovaní. Jediný bonus je tam dovolenka. Aj to len v prípade ŠKD. V MŠ ani to nie je bohviečo. Tam sa robí zväčša aj cez jarné, jesenné a mesiac cez letné prázdniny.
@anonym_autor Dostaneš len to, čo je v tabuľke. Budeš úplne dole, keďže máš len SŠ a žiadnu prax. Ak doštuduješ, postúpiš o pár eur vyššie.
Budes v 4.plat.triede tarifa 1
No možno už neskoro odpovedám, ja som pracovala ako začínajúca učiteľka v mš minulý rok, mám vyštudovanú strednú pedagogickú školu, vtedy som robila adaptačné, pol roka, vtedy som o 30€ mala viac, inak som pracovala 5 hodín denne, aj som mala takú zmluvu, a dostala som 600€ v čistom..
No možno už neskoro odpovedám, ja som pracovala ako začínajúca učiteľka v mš minulý rok, mám vyštudovanú strednú pedagogickú školu, vtedy som robila adaptačné, pol roka, vtedy som o 30€ mala viac, inak som pracovala 5 hodín denne, aj som mala takú zmluvu, a dostala som 600€ v čistom..
@barbara2024 viem, otázka sa týkala vychovávateľky, ale si myslím, že je to celkom podobné aj tam

Reálne zarobí to, čo máš v tabuľke 🙂