Aký naozaj je plat učiteľa MŠ?
Vedel by mi prosim niekto z vlastnej skusenosti povedat,ci su platy ucitelov fakt take mizerne...je to nieco co by som velmi chcela robit,ale zas neviem si predstavit vysit z 500e, mam VS (nepedagogicky odbor) rozmyslam nad pedag.minimom...pracovala som ako so pair v zahranici par rokov,viem ze je to narocne,momentalna praca ma fakt nebavi a nenaplna (administrativa,papiere,papiere,papiere...)
Viem že spolužička keď nastúpila mala okolo 500€ Preto som išla aj na VŠ😂
Potrebuješ nie DPŠ, ale 2-ročne pomaturitné štúdium na Pedagogickej a sociálnej akadémii (bývalé stredne pedagogické školy). Plat budeš mat asi len ako stredoskolacia, VS ti neuznajú, teda biedny.
Ak máš VS, možno by som skôr zvážila DPŠ a mohla by si učiť na ZS/SS predmety, z ktorých máš statnicu.
pedagigicke minimum Ti treba ked chces ucit svoj odbor napr.na ZS, SS.
Na MS musis mat strednu pedagogicku, bud denne, alebo 2r pomaturitne, VS tam ani netreba. Znama teraz externe tak skoncila...mali normalne aj vychovy, nielen teoreticke predmety. Ma aj Socialnu pracu, aj pedag.minimum a pracu tazko najst.
vysokú školu nepotrebuješ. stačí stredná škola s pedagogickým zameraním alebo pomaturitné štúdium. plat sa ti odvíja od vzdelania.
Aktualne je to 850€ plus nejake priplatky. Tak ponuka nasa mestska cast, cize by to tak malo byt vsade
@maris5 no veď preto vravím že pravdepodobne tomu čo má podľa tabuliek nárok na menej, dajú príplatok aby začal na tejto sume aj ten čo má 0r praxe a najnižšie možné požadované vzdelanie.
Pre človeka čo má strednú alebo si dorába vzdelanie nanpomaturitnom štúdiu je v najnizsej platovej triede a tam je tuším 738 v hrubom(hore dole pár e teraz neviem presne číslo ale tabuľky si na nete). Keď ukončí adaptacne vzdelávanie ide o triedu vyššie a potom ma príplatky podľa odrobenych rokov ale to je máličko už len. Ale škôlka môže dávať osobné ohodnotenie samozrejme.
@hettinka Mám kvalifikáciu na 1.-12., učím na ZŠ, mám obe atestácie, vyše 20 rokov praxe. Ak by som učila v MŠ, tiež by som bola zaradená do platovej triedy 9, nevieš náhodou?
@klip0 Dobrý večer, ja by som sa chcela spýtať, a tabuľky ohľadom platu. Sestra V júni končí BC. predškolská a elementárna pedagogika. SŠ nemá pedagogickú. V tých tabuľkách sa vôbec nevyznáme... chceli by sme vedieť ako bude na tom s platom. Ďakujem za vysvetlenie a váš čas ! 🙂
Tiež by ma to zaujímalo..
Ahoj, dozvedela si sa prosím viac? Lebo k odpovedi v tejto téme nedošlo, tak či medzičasom si na to prišla? Ďakujem 🙂
@tatiana129 Dobrý deň, a kde študovala? Môže postúpiť materiály na učenie? Ďakujem
@petrakajs truni
@tatiana129 mne by sa tiez velmi zisli materialy. Kludne aj za odmenu. Tento rok na truni zacinam
Ahojte, je tu nejaká baba co si robila nedávno v Leviach 2rocne pomaturitné externé štúdium na Pedagogickej škole?
@suyanne ahoj ,môžem sa spýtať ako je na tej škole ?

Pedagogické minimum mať musíš bez toho sa už nedá pracovať v MŠ. Ale môžeš si ho robiť a už byť zamestnaná. Do ukončenia adaptacneho vzdelávania by si bola v najnizsej platovej triede a potom o triedu vyššie. Tabuľky sú dostupné na internete s presnými číslami. Plat je tam uvedený v hrubom.
Škôlky ale často dávajú aj osobne ohodnotenie a vyjdes platovo lepšie