icon

Asistent učiteľa na základnej škole

daniella224
4. sep 2013

Ahojte nema niekto z Vas skusenosti s tymto zamestnanim? Chcela by som si podat ziadost na viacero ZS skol, len neviem ako presne to prebieha....Vraj teraz niekedy by si mali podavat ziadosti skoly na ministerstve a podla toho kolko im schvalia tolku budu moct prijat. A chcela by som vediet co vsetko tato praca obnasa. Mam ukonceny Bc stupen Socialnej pedagigiky...dakujem Vam 🙂

margof
7. apr 2017

@daniella224 dobrý deň Daniela, stále hľadáte prácu ako osobný asistent učiteľa ? Mám o takého záujem pre 9 ročného syna, 3.ročník ZŠ. Prosím ozvyte sa, Margareta

margof
7. apr 2017

@christiana04 Dobrý deň,mám záujem o osobného asistenta učiteľa pre 9 ročného syna , 3.ročník ZŠ. Je to živý chalan, športovec, má len strednú poruchu sluchu - čiastočne nedoslíchavý a nosí v škole strojček, bolo mu to diagnostikované len nedávno a treba veľa dobiehať osobnou asistenciou a učiteľka na to čas nemá. DOteraz absolvoval všetko, školka, ZŠ prvý a druhý ročník v poriadku, mal len problémové správanie (ale žiadne zhoršené známky zo správania) strašne si vyžadoval pozornosť a keď sa mu nedostáva, vyrušuje a robi neplechu) a musel sa vysporiadavať aj so zlým zaobchádzaním otca, ktorý bol napriek tomu jeho hrdina. Takže potrebuje osobného asistenta ,ktorý mu bude pomáhať v škole a usmerňovať ho.
Ďakujem za odpoveď, Margareta

zuzkulinka
7. apr 2017

a vy ste odkial, ja tiež hladám prácu, ako asistent učitela. Dakujem Zuzana

ali76
7. apr 2017

@zuzkulinka nemylit sa osobny asistent je iny ako pedagogicky asistent

ludmilaka
7. apr 2017

@ali76 Akurát som to chcela aj ja napísať.

margof
8. apr 2017

Ahojte,som v Bratislave,Kramare

margof
8. apr 2017

@ali76
@zuzkulinka som z Bratislavy,Kramare. Potrebujem osobneho asistenta ucitela,hladam si ho individualne,pretoze skola uz neuspela niekolko rokov vo sv.ziadostiach o asistenta ucitela a to aj v tahsich pripadoch ako moj. Vyhotovila by som ja osobne zmluvu o vykone osobnej asistencie.Skola je s tym OK. Este si pooverujem legislativu,aby som administrativne vsetko pripravila. Je to dost surne,takze sa snazim cim skor najst cloveka,kedze som myslela,ze to bude zlozite,administrativu popri tom zvladnem lahsie.

ali76
8. apr 2017

@margof akurat je to nespravne napsiane, osobny asistent je asistent konkretneho ziaka a pedagogicky asistent je asisitent ucitela, cize nie len pre jedneho konkretneho ziaka,

zuzkulinka
11. apr 2017

aha ja som okolie Nová Baňa, to je daleko, škoda že ste v Bratislave inak by sme sa dohodli určite, škoda

misa7754
8. sep 2017

Dobry den, zvazujem asistenta pre syna, prvaka. Ma ADHD, zvysena pohyblivost a porucha pozornosti. Ma velmi dobre pracovne navyky, len sa dlho nevie sustredit. Je to ten najlepsi chlapec na svete, take moje slniecko. Nemam vsak moc stastie na dobrych ludi v skolstve, ktori by boli vobec ochotni brat individualny pristup ako jednu z foriem, ako sa to da. Nemam zaujem o ziadne ulavy, len o moznost najst system a dobreho cloveka, ktory by mu pomohol. Nie som zatial moc zbehla v legislative, tak sa vopred ospravedlnujem. Budem vdacna za kazdu reakciu.

margof
8. sep 2017

@rybka9 ahoj rybka, prosim ta mozes mi poslat viac info ? dakujem Margareta

zuzkulinka
8. sep 2017

@misa7754 a vy ste odkial

misa7754
9. sep 2017
cecilh
15. sep 2017

viete mi poradit ako vybavit synovi asistenta?
konkretne by som mu chcela robit asistenta ja. mam na to skolu.
ja mam poziadat skolu o asistenta? alebo ucitel to musi navrhnut? musi s tym suhlasit?
ako dlho trva schvalovanie?
aky je postup? elka vdaka

mirka.p
27. okt 2017

Len pre zaujimavost..moze my niekto z fachu ozrejmit, aky je rozdiel medzi pedagog.asistentom a asistentom ucitela? Pretoze presla som si hadam vsetky zakony,vyhlasky a nenasla som nic,co by nasvedcovalo,ze ide o dve rozdielne veci ani co sa tyka naplni praci ani kvalifikacnych predpokladov. No podla riaditela istej nemenovanej ZS je v tom velky rozdiel. Pretoze ak by islo o asistenta ucitela som vhodny kandidat na vyberove konanie,ale kedze ide o pedagog.asistenta nesplam kvalifik.predpoklady...tak teraz neviem.

diocka
Autor odpoveď zmazal
jarkano
28. máj 2018

Ahojte, máte niekto skúsenosti s asistentom učiteľa v Materskej škole ? Syn ma 3,5 roka a ma telesne postihnutie, mentálne je Ok.zatial ho nemá schváleného , mame dohodnutý termín v špeciálnom pedagogickom centre , aby posúdili či “ ma nárok “ . Ak by mu ho schválili poradíte kde by som asistenta nasla? Ďakujem .

ali76
28. máj 2018

@jarkano ja pracujem v spec materskej skole a máme triedu pre deti s telesnym postihnutim, mentálne su v poriadku . mame asistentiv učiteľa ale osobných nemamej

poleva
29. júl 2018

@alami prosim ta je tam potrebne pedagogicke vzdelanie? Dakujem

jarkano
29. júl 2018

@poleva ahoj, áno asistent učiteľa musí mat pedagogické vzdelanie , pripadne môže aktuálne študovať pedagogiku (nemusí mat už ukončenú školu)

ankare
29. júl 2018

@poleva ked mna prijali ako as.uc., prijali aj jednu kocku, ktora mala dopravnu strednú. Cize nemala ped. vzd., ale prijali ju na vynimku a ped. minimum si musela spravit.

poleva
29. júl 2018

@jarkano mna zaujima asisten ziaka a nie ucitela

poleva
29. júl 2018

@ankare dakujem mna zaujima asistent ziaka

margof
30. júl 2018

Ahojte, skole, kde je syn integrovany pridelili, myslim od decembra 2017, asistenta ucitela.Tento pomaha viacerym ziakom. Neviem, ake ma vzdelanie ta mlada zena, ale sedi pri nom na viacerych hodinach (najme Slov.jazyk, ale aj ine), pomaha mu, ked riadne nerozumie. Syn sa zacal v skole postupne zlepsovat, vidime vysledky vsetci, ucitelka je kludnejsia, moze sa tak venovat vsetkym ziakom v triede (to sa mi zda podstatne, pani ucitelku velmi znepokojovalo,ze sa musela viacej venovat jednemu ziakovi a pritom ma v triede aj nadanych, ktori si zasluzia jej pozornost - to su jej slova. Uz od skolky pozorujem tendenciu ucitelov venovat sa najme pozornym, kludnym a bezproblemovym ziakom,co ja nazyvam s idealnym ziackym profilom).
Syn bol na konci roku vyznamenany. Trosku spanikaril na koncorocnych pisomkach a dva predmety si pokazil (mal medzi 1-2),ale aj tak, su to vybrone vysledky.

Na skole zacal pracovat na ciastocny uvezok aj specialny pedagog, ktory sa synovi venoval 1hod tyzdenne. Stretla som sa s tou maldou pani jeden krat, ziadala som ju o cvicenia, ktore so synom robi, ale nedostala som sa ku nim. Povedala mi, ze pracuje s CD-ckami. Tazko sa mi k tomu nieco povie, pretoze syn ma sluchovu poruchu a pre neho pocuvat reprodukovany zvuk je tahsie (aj CD). Skor som mala pocit, ze je pani specializovana na logopedicke problemy, ktore vsak moj syn nema.

Mam pocit, ze aj asistentka aj specialna pedagogicka mozu byt vynikajuce, len treba nazbierat viac a viac skusenosti, vydrzat to robit dlhsie a vediet sa nastavit na kazdeho ziaka individualne, podla jeho potrieb.

Zaver : som velmi rada, ze sa skole podarilo ziskat asistenta ucitela a specialneho pedagoga, je tam co zlepsovat, ale uz prvy krok je vynikajuci a prinasa ovocie.

margof
31. júl 2018

@jarkano Ahoj, skus Centrum psychologicko pedagogickeho poradenstva a prevencie (CPPPaP podla adresy MS, kam syn chodi, takisto sa porad s riditelom MS, ten o to musi ziadat). MS, do ktorej tvoj syn chodi urcite spada pod nejake CPPPaP.
Moj pripad - V CPPPaP mi syna, vtedy uz skolaka preskusali - ma stredne tazku poruchu sluchu a nosi nacuvacie pristroje, porucha sa mu zistila az v 3. rocniku ZS ! Psychologicka CPPPaP urcite davala nejake potvrdenie riaditelke nasej ZS k ziadosti o pridelenie asistenta. Ziada o to riaditel ZS. Na nasej ZS uz bolo viacej integrovanych ziakov, ku ktorym ucitelia potrebovali asistenta, zrejme aj preto nasej ZS prideleny nakoniec bol. Takisto specialny pedagogog.
Ziadajte, domahajte sa, budte aktivni.

margof
31. júl 2018

@jarkano a este som zabudla. Takze ty si daj vysetrit syna v CPPPaP podla obvodu, ti ti daju pisomu spravu. Jasne im povedz, ze si myslis, ze MS urcite potrebuje asistenta, pretoze starostlivost o potreby tvojeho syna nezvladaju riadne (nie je to myslene v zlom). Tato psychologicka by mala byt v kontakte s riaditelom MS a ten ziada Ministerstvo skolstva o pridelenie asistenta. Co sa tyka jeho ziadosti, Ministerstvo ho mu uz da instrukcie, co ma ziadost obsahovat a ako ma byt odovodnena.

radnik
6. sep 2018

Prosim viete niekto kto určuje asistentku k žiakovi?A je možné ju zmeniť ak s tým rodič nesúhlasí.Dakujem

ali76
6. sep 2018

@radnik asistent sa prideľuje,

christi
3. okt 2018

@ali76 kto ho prodim prideluje ?

margof
3. okt 2018

ministerstvo skolstva rozhoduje o prideleni asistentov podla mna,ci ?