Asistent učiteľa na základnej škole

daniella224
4. sep 2013

Ahojte nema niekto z Vas skusenosti s tymto zamestnanim? Chcela by som si podat ziadost na viacero ZS skol, len neviem ako presne to prebieha....Vraj teraz niekedy by si mali podavat ziadosti skoly na ministerstve a podla toho kolko im schvalia tolku budu moct prijat. A chcela by som vediet co vsetko tato praca obnasa. Mam ukonceny Bc stupen Socialnej pedagigiky...dakujem Vam 🙂

mariamay
24. aug 2016

Dostane aspon 400 eur?Uvazujem tiez nad tym.Vdaka za uprimnost.

sardinka335
24. aug 2016

šak na strane 2 mate link, tam odporučaju zaradit asistenta do patovej skupiny 7..to je ze ,,suteren,, v preklade. Uz ten kto ma 8mičku tak to je nič moc...a od 9 vyššie ako tak. Podla mna presnu cifru vam nikto nepovie lebo tu sa zohladnuju aj roky odrobene napr. v školstve, vzdelanie. A z toho vychadzaju pri tvorbe platu...a to ma kazdy ine.
Tu vam posielam tabulku a tam si to mozete cca plus minus pozriet...platova tarifa 7 je 495 eur...z toho dole dane, zdravotne a sociálne...a zostane vam ,,hola,, ehm...
https://www.minedu.sk/data/att/9351.pdf

ali76
22. sep 2016

@mariamay ja som posobila ako pedagogicky asistent ucitela na specialnej zakladnej skole necele 2 roky. Nevyhoda prace asistenta je, ze vacsinou sa peniaze schvaluju, teda s tým suvisi aj jeho prac. zmluva , teda je vacsinou na dobu urcitu, malokedy daju na dobu neurcitu . A co sa tyka platu, kazdorocne sa mi zvysil, koncila som s hrubym prijmom 590 eur, teda ciste som mala tych 480 .

ali76
22. sep 2016

@feriste ja sommmala 580 hrube, ale to zalezi aj od poctu odpracovanych rokov 🙂

mariamay
22. sep 2016

@ali76 Dakujem ti za info.Si skutocne zlata ☺Dost mi ta info pomohla...Rozhodujem co robit dalej.

martinba33
23. sep 2016

3-4 eur na hodinu rodicia hadam zvladnu. S odvodmi je horsie, obcan fyzicka osoba co Vas plati sa nemoze registrovat na socialke ako zamestnavatel, takze je to na Vas. Myslim ze v tom limite sa plati len zdravotne poistenie

alenk
10. nov 2016

zhanam asistenta - asistentku pre prvacika, podunajske biskupice!
najlepsie asi student/studentka

marcelilina
18. jan 2017

Bol niekto na výberovom konaní niekedy teraz?

ali76
19. jan 2017

@marcelilina ja som bola v novembri

danielka901
20. jan 2017

@ali76 ako to prosím Vás prebiehalo?

wercip
4. mar 2017

Môžete mi poradiť co je presne náplňou prace asistenta na základnej škole v jednotlivých predmetoch.dakujem

marcelilina
4. mar 2017

@wercip to by sa hodilo aj mne

ali76
4. mar 2017

Pozor ale netreba si mylit pojem osobny asistent , pedagogicky asistent alebo zdravotnucky asistent to su dost rozdielne naplne

aaadkaaa
4. mar 2017

Ja som robila pedagogickeho asistenta,takze ak ma niekto otazky k tomuto zameraniu,kludne mi napiste ip

ali76
4. mar 2017

@aaadkaaa ja tiez som robila a aj robi. Pedag asistenta 🙂

aaadkaaa
4. mar 2017

@ali76 necitala som celu diskusiu,tak nemam prehlad.mozem sa spytat,ake mas vzdelanie?lebo ja som si teraz na 4 miesta posielala a nevzali ma,lebo vsade pozaduju vs 2.stupna a to zatial nemam :(

ali76
4. mar 2017

@aaadkaaa ja mam specializaciu na pedg asistenta a tetaz si este robim Pedagpgicku ucitelstvo pte ms a vychovavatelstvo + dalsie dva roky specialnu pedagogiku

aaadkaaa
4. mar 2017

@ali76 tu specializaciu mas strednu skolu? Ja mam socialno vychovneho pracovnika a robim si soc.pracu vysku a robila som na 2 miestach asistentku a zrazu je to malo a treba 2.stupen vs...

ali76
5. mar 2017

ano strednú, a robim si dalsiu strednú, prvu szredmu mam obchodnú, zistial som ze na asistenta zatim vysku nepotrebujem, a keby ze bolo potrebná tak by som si urobila pefagogicku vysoku. Ked chces robit asistenta mzsos mat vzdelanie pefagogickeho smeru.U nad v Ke ta bez takeho vzdelania na miesto neprijmu🙂

vodnarik_
5. mar 2017

Mozem robit AU aj ked teraz studujem dvojrocne pomaturitne studium Ucitelstvo pre MŠ a vychovavatelstvo? VŠ mam socialnu pracu. Dakujem

ali76
5. mar 2017

@vodnarik_ nie, pokial to nemas dokoncene, ja si robim tiz ucitelstvo a vychov ale ja mam papier na asistenta co som si ro ila v Po tak ja mozem, ak by som to nemala tak tiez nemozem, lebo ucitelstvo ešte nemam dokončené

aaadkaaa
5. mar 2017

@ali76 no u nas som mohla,normalne mi to mpc schvalilo,ze splnam kvalifikacne poziadavky....je to cele zvlastne

vodnarik_
5. mar 2017

@ali76
@aaadkaaa
Myslim si, ze je to cele na hlavu postavene. Ak chcu tak ta vezmu, ak maju niekoho znameho a musia zobrat toho, tak mozes mat aj tri pedagogicke skoly vystudovane. Poznam kocky ktore pracovali ako AU este pred nastupom na studium a tiez pracuju ine ako ucitelky v MS...vystudovane predavacky, kozmeticky. Asi tolko z mojej strany.

ali76
5. mar 2017

@vodnarik_ no to je pravda na take miesta sa dostat je o znamostiach a aj o stasti, ja som mala šťastie a samozrejme papier, inak by ma nevzali

kecalkova
5. mar 2017

@ali76
@vodnarik_

Ahojte. Súhlasím s Vami. Ja som mala papier a aj šťastie. No potom prišla známa a ja som prišla o prácu.

Teraz robím v automobilke. Pravda, ťahá ma to späť k deťom. Bývalé kolegyne (chodím tam na návštevy, lebo mi chýbajú "moje deti") mi povedali, že odkedy tam nie som sa asistentky menia veľmi rýchlo a často, že tie deti nemajú taký vzťah a rešpekt ako mali ku mne, no darmo vraveli vedeniu, že to bola chyba. Vyhrala známa, ktorá už nemohla robiť riaditeľku MŠ, tak radšej prišla na pár mesiacov robiť PA a mne povedali, že na mňa peniaze nemajú.

Veľa žien robí v školstve, aj keď nemajú ani šajnu o tom, čo je to za povolanie. Jedna známa má VŠ bezpečnostného manažmentu a robí v škôlke. Ako je to možné? Pozná sa so starostom a že vraj má dosť skúseností s deťmi, nakoľko má vlastné. Hm.... toto je naša budúcnosť.

Ak človek nemá známosti, nemá ani prácu pomaly..... A môžeš si robiť školenia, vzdelávania a podobne.... niekedy ani to nestačí.

Nech sa Vám darí, aby ste si našli povolanie, ktoré Vás bude napĺňať a budete si to užívať z celého srdiečka.
Ja si svoje skúsenosti a nápady využijem, až keď budeme mať vlastné bábätko...

Držte sa a veľa šťastia 🙂

bartokami
21. mar 2017

@ali76 Ahoj,ak mam II.st Vš platena by som bola bola podla -1prac. triedy ,alebo 2prac.triedy?asistent je len pedag.zamestnanec? Nemožem byť platena ako odbor. zamestnanec, ked mam špec pedagogiku?Dik
https://www.minedu.sk/data/att/9351.pdf

ali76
21. mar 2017

@bartokami pokial budes alo ucitelka tak ano, ale kef ako asistentka tp budes platena ako asistenti

bartokami
21. mar 2017

@ali76 asistenti teda su v 1.prac triede, 7.platova trieda?

ali76
21. mar 2017

@bartokami no ja som prac triefa 2 a 8

zuzkulinka
28. mar 2017

Dobrý den a vy ste odkial, ja sa chcem uplatniť, ako asistent učiteľa. Majte sa