icon

Beriete si vždy paragraf?

5. mar 2023

Nastúpila som po RD na jednu smenu,zaujíma ma táto otázka ako iný riešite doktorov,zakaždým si beriete paragraf alebo dovolenku?O týždeň som objednana na sono pŕsnikov,to ma objednávajú aj pol roka dopredu.Tak na ten deň som si dala aj viac doktorov.Priklad na sono mám ísť na 9tu,ráno pôjdem s malým na alergologiu,na 10tu máme ísť k zubárovi a na 12tu gynekológ rocna preventívka.Teda 4 doktorov za jeden deň.Paragraf keď si zoberiem stačí od jedného dr pečiatka alebo si mám vypitat od všetkých?No ešte mám aj iných doktorov príklad očná urológ s dieťaťom.Neviem ako riešiť doktorov aby som nemusela veľa chýbať z roboty.Nechcem aby ma kvôli tomu prepustili.

Strana
z2
autor
5. mar 2023

@loginexistuje Okrem zubára preventívky,k zubárovi by som mala častejšie.A imunolog to budú brať dieťaťu krv ráno.Manzel robí na týždňovky tak on k doktorov nepôjde.

mogaa
5. mar 2023

no ak si v skúšobnej dobe, tak by som s paragrafmi veľmi nevymýšlala.....lebo je možné že s tebou PP rýchlo aj ukončia...

loginexistuje
5. mar 2023

tak ale zubari sa vacsinou daju dohodnut aj po 15:00 a muz by si mohol vziat dovolenku a s dietatom ist on alebo teda to sa otoc red racovnou dobou a preventivky odloz po skusobnej dobe

lalilla
5. mar 2023

@janinah tak toto je riadne trapny komentar. Si myslis ze vsetci gyn davaju tak terminy ze este z prace sa mozes ist osprchovat? Neviem take ze vlhcene intim obrusky asi ti nic nehovoria…Pokial nemas zapal alebo nivu medzi nohami ked to tak mam sproste povedat, tak je to uplne normalne. To ani curat nejdes cely den aby si bola fresh ku gyn?

janinah
5. mar 2023

@lalilla síce gyndu som prešla len na praxi,ale spotenych špinavých smradlavych pacientov som zažila nie málo,aj na oper.salu takí vidia dôjsť...nemienim meniť tému,niekto hádam pochopil ako som to myslela...o mňa sa neboj,ja si to viem zariadiť tak,že som vysetrena u gyn.do pol hodiny od sprchy...navonane intim obrúsky môžu prekryť pach vychádzajúci z gyn.dg,co kekarovi stazi diagnostiku,ale to zas laici vedieť nemusia...takže o mňa sa fakt neboj....

zuzana76
5. mar 2023

@panelacikova tiez sa mi zda 4 vysetrenia dost, tak ale zalezi kde, mozno v malom meste, ak sa nepotrebuje premiestnovat z miesta na miesto, lekari beru pekne nacas a vysetrenia nie su zdlhave, u nas nehrozi, mat hodinu medzi vysetrenim a to sa premiestnujem autom, ale lekar vezme neskor ako planovane, potom sup autom k dalsiemu lekarovi, cesta nieco trva, takze asi zalezi aj kde, ak su vsetci v jednej poliklinike, tak sa to mozno da

zuzana76
5. mar 2023

aj sa cudujem, ze sa vam to dalo vybavit na presny den a este aj casovo, ja keby som obvolavala, ze chcem an ten a ten den a cas vysetrenie, msuim asi pol roka dopredu sa objednavat u niektorych lekarov

autor
5. mar 2023

@zuzana76 Nie sú všetci na jednom mieste,všetci sú ďaleko od seba.Je to vo veľkom meste,budem sa presúvať autom.Zubar a gyn môžem si vybrať deň ak dátum kedy ja chcem.Na alergologiu treba skoro ráno čakať aby sme boli medzi prvými.Ako dá sa to.

lyci
5. mar 2023

ak ti nestacia 4 lekari na 1 paragraf, tak potom uz neviem co by bolo treba. najlepsie mas spytat sa osoby, ktorej odvzdavas priepustky ako to u vas funguje. kolegovia ti tiez nemusia poradit najlepsie. btw. u nas sa vacsinou berie cely den lekar na 1 lekara, takze fakt zavisi ako to kde funguje

autor
5. mar 2023

@lyci Ja som to vymyslela takto aby som nemusela 4 dní chýbať ale iba deň.No určite sú aj taký čo by to využili a radšej chýbali 4 dní.Ja si chcem udržať prácu.

loginexistuje
5. mar 2023

ak vyzijes styri paragrafy v skusobnej dobe na prevenciu tak si najskor pracu neudrzis

autor
5. mar 2023

@loginexistuje Je lepšie chýbať jeden deň než 4 dní nie.Hadam za jeden deň ma nevyhodia.Zatial so mnou nebol žiadny problém.Ostatny čo tam robia dlhšie chodia ako na hodiny klavíru každý mesiac chýbajú viac dní a ja robím aj namiesto nich prácu.

lopka1313
5. mar 2023

No, nasekane to veru mas dost... Drzim palce, nech to stihnes, lebo neviem ako u vas, ale este aj u mojho super sukromneho zubara sa mi uz asi 2x stalo, ze sa mu predchadzajuci pacient natiahol a vzal ma o pol hodku neskor (aj ked sa mi kvoli tomu velmi ospravedlnoval). Inak hodka/dve medzi vysetreniami mi pride fakt malo, lebo aj tie vysetrenia nieco trvaju (a zubar sa kludne moze natiahnut, alergolog lekar robit az od 8, sono sa posunie a nestihnes ani tu gyn, nieto este sprchu a obed medzitym...

Inak u nas zamestnavatel uznava celodenne p, ale ja mam vsetkych lekarov daleko, tak mi to realne aj cely den trva...

Strana
z2