Boli by ste ochotné cestovať 50 km do práce?
Ahojte... koľko km ste ochotné cestovať do práce?
viem o celkom dobrej ponuke, len je potrebné cestovať 50 km ... 50 km tam - 50 naspäť.
Je to moc? sa bojím že veľmi rýchlo to vzdám z dôvodu únavy. Doma klasika - deti, manžel.
Ja som dochadzala 40km a teda nevadilo mi cestovat ale tie zapchy.
Zbytocny cas strateny v kolonach. Vobec ma to nebavilo. Mne pride 70km vela na jednu cestu
Cestujem 40km tam, 40 naspäť. Našťastie väčšina je po diaľnici. Takže časovo je to cca 25minut. Cesta mi nikdy nevadila.
@guiseppinka aj tu je to bežné. Ale bolo to pre mňa dosť. Oblasť s vysokou zverou. Zákruty. Raz som mala taký šmyk, že zázrakom som neskončila v nejakom plote a nič nešlo oproti..muž tŕpol vždy keď ráno mrzlo..obdivujem všetkých čo dochádzajú autom.
Ja cestujem 38 km tam a 38 späť a som spokojná.
@evkamotka verejne spoje su u mna nepredstavitelne... my byvame tak, ze ked som chcela ist kd nas do ba, tak autom na stanicu na hlavny tah, potom prestupovat 2x, aby som sa dostala do ba... cas 3 hod, cena kedysi 10 rokov dozadu bola 30e... za 40 sme to otocili autom za 2+2 hodiny... bez auta sa ja nepohnem, nedokazala by som skoordinovat vsetky terminy.
@balkica a tym smykom ta chapem... raz nam tu mega nasnezilo a teda neviem co sa stalo, ze cestari nejako zaspali, ale smyklo ma uz len pri vyjazde z domu, takze som vedela, ze musim extremne pomaly... vo vedlajsom meste, aj ked som sla krokom, som musela ist do protismeru, lebo by som nedobrzdila, tiez staatie, ze nikto nesiel... este som cez les, a na kruhacoch mi zadok doslova plaval... taku cestu som dovtedy a ani odvtedy nezazila...
Manzel cestoval 14 mesiacov z Bratislavy do Schwechatu a bol velmi spokojny.
dochadzam 10 rokov cca 55 km tam a 55 spat (obcas 100 km/100 km, ak nejdem z domu) … je to pre mna ok, lebo 1. dochadzam autom - autobus/vlak prida na casovej narocnosti, autom to zvladam za 30-40 minut (resp. hodina ak nejdem z domu) 2. chodim po dialnici co tiez setri cas 3. nedochadzam kazdy den 4. nastup do prace aj odchod z prace mam na 95% mimo dopravnej spicky 5. naklady na PHM su zatial este znesitelne - preveziem cisto do a z prace tak cca 85 l benzinu co pri dnesnych cenach je +/- okolo 150 eur
- ak by som nieco z vyssie spomenuteho “nemala”, asi by som do toho nesla - ak by som musela dochadzat verejnou dopravou, kazdy den a pod. - pricom jeden z hlavnych dovodov by boli prave naklady financne, potom tie casove
Cestujem za prácou 62km uz 15 rokov. Pohoda najväčšia 🙂
To je vela, kôli tomu si ludia beru podnajom v tom meste
@guiseppinka je to masaker na takej ceste veru 😮 pre mňa je to trauma. Dvakrát sa mi to už stalo 😟
Na ženu za volantom, denne 140 km spolu je to veľa. Mala by si zvážiť aj dní, keď nebudeš úplne oddýchnutá a neverím, že takéto dní nemáš, pri deťoch, domácnosti a atď. Neriskovala by som hlavne mikrospanok za volantom, nie je to sranda.
20km ale idem ich 45-60min. BA zapchy.
V pohode. Pocuvam podcasty.🙂
@taja567 preco by to malo byt na zenu vela? Niektorym zenam nevadi soferovanie a na druhej strane su chlapi, ktori po 200km potrebuju pomaly 2 hosinovy oddych, lebo soferovali...
Cestujem 20km s 3 prestupmi a da sa to su ludia co cestuju viac ako 50km za pracou ak sa to oplati. Mam kolgynu kt cestuje z Topolcian do Ba, nastastie len parkrat do mesiaca (doma manzel a skolkar). Podla mna velmi zalezi o kolko viac zarobite (aby ste neprecestovala polovicu vyplaty) ked budete dochadzat oproti moznostiam v meste lde byvate
Za mňa je 50 km veľa, tak do 30km by som to ešte zvladla, ale 50 každý deň je dost
To by som ako ozaj musela byť fin.motivovana ,.,a rodina by sa jednoducho musela vžiť a byť nápomocná, či manžel deti , upratovať si ,nákupy a pod. Bývam v dome ,len vnútri o riadiť klasika povysavat, zmyť dlazky ' Prach Teraz bol sahar.piesok Okná umyla parapety....a to nekonečné varenie!?
Život a zdravie je len jedno, len v tejto chorej dobe si musíme určiť priority .'. Aby Ťa to po čase neunavilo
Skôr by som si zratala čas, nie km. Kolegyňa z Trnavy (cca.50km) - vlak - je v práci skoro vždy za kratší čas ako ja (10km) v rámci BA, kvoli zápcham v meste.
Od nás ľudia cestujú aj 50km za prácou denne vlakom alebo autom. Ja by som išla iba keby som nemala inú možnosť je to časovo náročné a únavné. Ale tu je malo práce na východe tak sa nečudujem.
Treba si zvážiť priority. Cestujem denne vyše 100km (vlakom) už takmer 12 rokov a nemám s tým problém. Deti prídu zo školy cca o pol 4, ja o pol 5. Niektorí povedia, že som šialená a radšej idú 5min autom, ale za prácu 600€, lebo vedia, že partner ich zabezpečí.
Normálne to zober 🙂 možno aj to cestovanie bude výhoda 😁 neskusis nezazijes
Zavisi do akej, pokial by to bola predavacka ci daco podobne, tak nie. Do dobrej platenej a zaujimavej prace urcite.
Este ked som bola mlada, bezdetna, slobodna som cestovala 40 km, v podstate len rovna cesta, tak som to dala v pohode aj za 30 min. Uz vtedy som na naftu dala nejakych 200€ z vyplaty :D a vyplata len nejakych 600€... treba zvazit, ci sa oplati 🙂 kedze uz teraz mam 3 deti, tak to uz nepripada do uvahy nijak.
Podla mna to si musis sama zvazit.. Su rozni ludia taki ze nechcu karieru a pozeraju len vyhodne podmienky ako prac cas vzdialenost a pod.. Takze hlavne ty musis vediet co ta na tej praci laka co ti ide priniest a pod. Cestovanie je otrava a hlavne je to velka strata casu.. Ale su ludia ktori aj toto maju radi ze proste radi soferuju a beru to ako relax.. Ja pri takejto vzdialenosti by som skusila vybojovat to aby to nemuselo byt denne tak aj home office ak je to mozne.. A hlavne treba zvazit cisty cas.. Mne cesta trva cca 20 30 min plynule jazdy ked su zapchy nieco sa deje aj hodina a to je otrava
Môj manžel tak chodil 7 rokov,, ale cesta ho viac ubijala ako robota,samé zápchy na ceste,,, teraz ma robotu za 7 minut cesty a výplatu si vydupal takú istú ako v BA keďže nemohli nájsť človeka
Dochadzam z TT do BA – vlakom do Ba (rýchlik 30 minút, osobak 50 minút) a potom v Ba MHD cca 45 minút. Zvykla som si, čas v MHD a vo vlaku vypĺňam opravovaním pisomiek či na komunikáciu s rodičmi. Časovo je to náročné, čo sa spoločného rodinného času týka. Odchádzam ráno 5.50 a návrat najskôr o 17.00. Syn má 8,5 roka, škôlku a školu rieši muž a moji rodičia, keďže ja nestíham
ja by som necestovala. Iba ak by to bola ozaj nejaká práca snov. Poznám takých čo cestujú každý deň 80 km tam a späť a sú z toho brutálne unavení.
@kaktusik007 tak tolko si neviem predstaviť, denno-denne. Toľká strata času cestovaním a tá únava. ja som kedysi cestovávala 40 min. zo stanice. D o menšieho mesta, Bolo pár km od krajského ale keď som chcela vystúpiť pri firme, musela som ísť dedinským autobusom a ten stál na každej zastávke. Ešte sa dostať ráno sa stanicu, poobede zo stanice. Vyše 2 hod. každý deň zabitých cestovaním. Po 3 mesiacoch som to vzdala.
Kedysi som chodila denne 80km vlakom , aj těhotná, aj 50km, už nikdy. Aj 14km som chodila autom , i to už bolo s dietatom dost
Muž denně chodí 50km, ale po dialnici (len byvame 3min od najazdu) a len preto vlastne že tam vozi syna do speci školy si tak našel pracu. Ale je to o hubu pre vsetkych - aj pre nich aj pre mna. Este si vezmi aj taku stranku že LV, LVD - hned vycerpas na celý den.
To závisí od okolnosti. Dcéra sa vydala na východ, kde práce pre IT nebolo. Robila pred svadbou v meste v známej IT firme, za 2,5 - násobok vtedajšej priemernej mzdy. Tak cestovala denne 45 km tam a späť. Problém nastal po ukončení materskej dovolenky a 6 - mesačný malý zostal s babkou a prababkou až kým nenastúpil ako takmer 2 - ročný do jaslí. Všetko sa to zvládlo, dieťa je omnoho bystrejšie a samostatnejšie ako jeho rovesníci. Teraz sa situácia zopakovala. Vnučka má 6 mesiacov a ja sa od budúceho týždňa chystám znova na týždňovky na chalupu východ, keďže dcére končí MD. Zostať doma, o tom dcéra nechce ani počuť i keď to bude namáhavé a značne vyčerpávajúce, predsa len o veľa ľahšie, keďže väčšinu práce už 3 roky robí z domu, no dieťa musí byť mimo domu, z ktorého robí, teda u mňa na chalupe. Napriek tomu, že zať podniká a darí sa mu, dcéra je toho názoru, že ak zostane doma na rodičovskej, nikdy si nebude môcť vážiť seba, lebo by sa dala do pozície prostitútky vydržiavanej vlastným mužom. Je toho názoru, že žena si má vždy za každých okolností na seba zarobiť a na kilometroch potom nezáleží. A to z hlavy nedostanete.

Za 5000 mozno. alebo 4* v tyzdni homeoffice. Cas je drahy.