icon

Bude odmena zamestnancov 800 eur?

huginko
26. jan 2025

Dostane ju vo výške 800 eur alebo to nie je iste?

janagem
27. jan 2025

@huginko predtým ako si upravila svoj príspevok, kde si na mňa reagoval, mala si tam napiane, že všetci na úradníkov nadávajú - alebo niečo v tomto zmysle.

janagem
27. jan 2025

@huginko a kde som ti prosím pekne písala o Tom kde máš alebo nemáš pracovať? Alebo o vzdelaní? Povedala som, že musíš mať dôvod, inác ak by si nebola spokojná asi by si hľadala inde - ako väčšina ľudí, čo nie je spokojná so svojim zamestnaním alebo podmienkami. O tvojom vzdelani, vs alebo čomkoľvek nepadlo odo mňa ani slovo. Ale Mozno to nemal byť mne? 🙂

huginko
autor
27. jan 2025

@janagem vieš čo, radšej sa idem venovať zmysluplnejsej činnosti.... 🙂Co som chcela, som sa dozvedela...

janagem
27. jan 2025

@huginko chod, dobrý nápad :D aj keď neviem, prečo sa ti moje príspevky nepáčia, keďže na teba alebo tvoju pozíciu nebolo povedané jedine slovo. Ale využívať čas produktívne alebo relaxom je vždy dobrý nápad 🙂 ja sa tiež chystám, len si vezmem knihu :D

bosorkabb
27. jan 2025

Ako tu niekto podotkol v štátnej aj verejnej správe je veľa zbytočných zamestnancov. Mám chalupu v obci kde starostka nevie kde je sever, má v malej obci sekretárku, zástupcu, vedúceho, jeho zástupcu, ďalšie pracovníčky + upratovačku. Úrad má presne 3 miestnosti. A keď tam človek príde nikto nič nevie, nechápe, nerozumie. Škoda reči a peňazí ktoré berú.
V našom meste kedykoľvek prídem sedia pracovníci prvého kontaktu medzi sebou a kecaju je ich tam 8. Primátor má 2 sekretárky, šoféra, zástupcu ktorý má tiež 2 sekretárky a tak ďalej. Načo, prečo? Tam sú peniaze ktoré môžu slúžiť na zvýšenie tabulkoveho platu.
Hneď oproti cez cestu mám UPSVaR vidím na nich, poznám tie baby a tiež nekomentujem radšej. Možno zopár ich tam maká. Zvyšok stretnem v meste bežne.
Ja im doprajem vyšší plat. Aj peniaze by sa našli ale nie pre ten počet ľudí proste.

mooonika1975
27. jan 2025

@katuskamala1 tak akože fakt práca v kancelárii je porovnateľná s prácou s deťmi? Denno denne iná prác, iný problém s dieťaťom , s učivom, s rodičom , fakt porovnateľne, mám 950€ , o koľko máš menej? Alebo žeby viac?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
pipimonterova
27. jan 2025

@tetapetra a danovy bonus na dieta okresal.Som presne vedela,ze to bude prve co spravi

tetapetra
27. jan 2025

@pipimonterova čakala som, že viac vezme. Ale vlastne vzal 18rocnym. Za jeho vlády dvíhali o centy

huginko
autor
27. jan 2025

@tetapetra vzal aj 15 ročným, z 140 na 50 eur

mufka1
27. jan 2025

@huginko ja pracujem v školskej jedálni ako kuchárka a plat 720e tabuľka 🫣

hankab
27. jan 2025

Su ludia a ludia.. je aj kopec lenivych ucitelov, ktori si rychlo odkrutia hodiny, s nikym sa neparaju, 20 rokov davaju ziakom pisat rovnake pisomky a priprave nevenuju viac ako 10 minut denne. Domov chodia o 13:30 a maju svaty pokoj. A rovnako su uradnicky, ktore rannu zmenu v praci zacinaju polhodinovou kavickou s kolegynami, a pri snahe sa k nim doklopat, lebo maju uradne hodiny, sa na vas osopia medzi dverami, ze mate cakat vonku a nerusit!
Nikde to nie je dokonale, ani v korporate ci u sukromnika, ktory chce z ludi vyzmychat prve ci posledne. Aj tam su manazeri manazerov a zastupici zastupcov. Kazdy nech si robi na co sa citi/na co ma a ked nie je spokojnyc nech sa pohne dalej 🤷🏻‍♀️ lebo stazovanim sa a kydanim na ine profesie sa naozaj nic nevyriesi, ani nikomu nepridaju na plate.

huginko
autor
27. jan 2025

@mufka1 zaslúžili by ste si určite viac... Verím, že to vôbec nie je ľahké... Obdivujem vás, ako sa z toho vôbec da vyzit

pipimonterova
27. jan 2025

@mufka1 to ti cinkne na ucet?

hankab
27. jan 2025

A este dodam. Ani to ze ma niekto VS a predpoklad robit odbornu pracu z neho odbornika nerobi. Ci je to lekar alebo pani na Upsvar. Je kopec lekarov, ktori si robia ciarocky na nastenke len aby im poistovna preplatila preventivky, a pritom velakrat nieco zanedbaju lebo sa im nechce. Nie su o nic lepsi ludia ako pani u nas v obci, ktora nema titul, ale je pravou rukou starostu, ovlada vsetky samospravne zakony, dohody, ma prehlad o vsetkom a este sa mi za roky chodenia tam nestalo, ze by bola neprijemna alebo nechcela poradit. Maka ako srob, chodi do prace aj v sobotu, ked niekto zomrie a treba vyhlasit v rozhlase, je spravanim na urovni a povedala by som, ze ma 3 tituly, lebo v 60. rokoch presti spravanim a inteligenciou aj 30-rocnych. A pritom zarobi smiesnu almuznu na obecnom urade.

mufka1
27. jan 2025

@pipimonterova áno bohužiaľ 😭

huginko
autor
27. jan 2025

@hankab presne tak 👌

mufka1
27. jan 2025

@huginko poviem ti ,ze kolegyne majú ešte 1 robotu okrem tejto niektore .Ako masaker keď máš 650 stravníkov a bolo nás tam 4 alebo 5 kolegýň a platy mizerna to v BA. Keďže je to tabuľkový plat môžeš si akurát tak pozerať cez prsty .Ako platí hore nejdu ale zato tam hore si platy dajú Ako sviňa, ze pomalí človek roby 6 mesiacov kým dosiahne jejich plat za mesiac .Ešte aj ten danovy bonus skrátili.

huginko
autor
27. jan 2025

@mufka1 no chápem, z toho vyžiť sa veru nedá... Zaplatiť účty a nič neostane... Smutné

pipimonterova
27. jan 2025

@tetapetra ked vyhral hned som vedela ze rodicia skoncili,slobodne matky uz uplne...Vzdy bol vysadeny na slobodne matky,otcov-nam bral vzdy ako prvym a pridaval najmenej.A po nas je vysadeny na ludi,co osetruju svojich blizskych.Osetrovne za jeho vlady-no mohli ti chudaci ist žobrat..Pre mna je on najhorsi politik a 40 e je stale dost-bolo aspon na skolku.Pri Ficovi maju rodicia najmenej zo vsetkych inych skupin.Je hrozne ze je opat tam...25 rokov nic a dalsich 25 dalsie nic...

mateson2004
27. jan 2025

@mufka1 koľko máš rokov, ak sa môžem opýtať?

bosorkabb
27. jan 2025

@1ryba tak to máš pravdu. Preto píšem kde sa dá ušetriť a bude aj na vyššie platy. Len treba chcieť. Aj samospráva vie ušetriť ale nechce. Jednoduchšie je dvíhať poplatky ako škrtať u seba.

mufka1
27. jan 2025
huginko
autor
27. jan 2025

@bosorkabb to by ste sa čudovali... Ako setria aj niektoré samosprávy na sebe... Ale tak tomu samozrejme nik neuverí....

bosorkabb
27. jan 2025

@huginko niektoré možno. Ale stačí pozriet tie ostatne a je ich väčšina ktoré zamestnávajú všetkých svojich známych a mnoho iného.
Ak chcete zvýšenie platu tak nájdite zdroje. Tie sú ale treba si naliať čistého vína a pozrieť sa pravde do očí. A nehovorím to len ja.

huginko
autor
27. jan 2025

@bosorkabb však kľudne dajte, aké a kde...

lienka.7
27. jan 2025

@huginko ktoré samosprávy prosím ta? Taka Bratislava? 2 nasobny počet zamestnancov? Vymyslene funkcie? Napr. manažér komárov? Mi povedz, co ten človek realne robí, keď tie komáre nie sú? A to je teda väčšina roka...Vieš napr., ze BA ma aj nočného primátora??? Ale jasne, treba zvýšiť dane, lebo vsak nie sú peniaze👍👍👍 plus odporúčam si vygooglit valov prijem...

huginko
autor
27. jan 2025

@lienka.7 prečo BA? Ja o BA nevravím... Ale ver mi, sú aj také... Skôr tie menšie

tetapetra
27. jan 2025

@huginko nemusia byť príbuzní, podľa zákona by nemali pod sebou robiť. Ale sú také, obišli to tak,že akože iny odbor. Väčšinou si zamestnané milenky, deti, súrodenci, kamoši
@lienka.7 Fico má tiež kopec "mladých vlkov" ktori mu peru prachy

katuskamala1
27. jan 2025

@mooonika1975 nerobin v kancelarii, resp iba. Denno denne vchadzam k rizikovym rodinam, dnu do chatrče v osade, do domu agresorov ci alkoholikov, v osade ma ltt chlap napadol, domov som si doniesla vši, plostice aj svrab. 16r dieta kolegynu nnapadlo plynovou pistolou, o pop siestej rano mi volal riaditel s tym, ze dieta za ktore som bola zodpovedna lezi v nemocnici lebo sa pokusil zabit...
A k tvojej otazke - ucila som pocas mojho PhD na vysokej skole, viedla som prednasky, cvika, viedla som bakalarky, skusala.. popri tom som si robila 2 doktoraty a vydala 2 knihy, publikovala na konferenciach a ANO praca ucitela je lahsia ako ta moja, kedze viem, o com je vasa praca - moja sestra je ucitelka na zš 1.stupen, viem podrobne jej pracovnu napln...
A ako som pisala vyssie, skoda ze si si to nwprecitala skor nez si na mna vybuchla - uvedomujem si, ze kym lekari i ucitelia stali v uliciach, my sme "sedeli v kancelariach".
A tiez som pisala, vzdavam i tak hold ucitelom ,mam pokoru, ta tebe chyba!