Chcem ísť za vojačku - dôstojníčku
Ahoj, som 6 rokom na Md a už rozmýšľam že pôjdem do práce, dcéra bude mať 2 roky. Už minulý rok som chcela ísť do armády no nevyšlo. Tento rok je opäť výber a potrebujem nejakú dobrú dušičku čo robí alv tejto oblasti alebo vie poradiť, odporučiť alebo odhovoriť lebo neviem či je to vhodné pre ženu , či stačí že som silná zena na fungovanie s chlapmi.
Dostojnikov maju az az (riadna tlacenica) ... ale skus to, clovek nikdy nevie 🙂
@raszuz mám vš preto idem už za dostojnicku.
@severka13 Raz ročne je výber z civilných VŠ no známosť nemám, a viem že to stojí na tom ale človek nikdy nevie.
@kamarelo10 a ratas s moznostou, ze nedostanes dostojnicku hodnost? Ono je totiz vsetko mozne ...
@raszuz tak asi keby som rátala že nedostanem tak pôjdem za vojačky. Tu mi vravela jedna kocka že z obyc. vojačky za 6 rokov možno dôstojník. No tak to v mojom prípade nehrozí.
To som este ani nepocula ze civilov potrebuju za dostojnikov... a s akou funkciou ratas? No uprimne, bez znamosti to budes mat velmi tazke🙂
Inac... medzi vojakom a porucikom (9hodnosti) nieje az tak velmi financny rozdiel ... ale budes mat toho zas ovela viac na hlave... (podla funkcie)
@kamarelo10 lebo i ten slobodnik moze mat VS a moze podla zakona byt dostojnik, ak je vhodna funkcia a absolvuje dostojnicky kurz pre absolventov civilnych VS...
Ver ze vyplata vojaka sa rovna mozno zhruba vyplate npor. 😏 a niekedy aj viac.
@kamarelo10 no ja by som sa predtym opytala na ake funkcie robia vyber... aby ta nesupli niekde do zapadakova kde nechce nikto ist.. lebo lukrativne fleky verim ze su obsadene... mozu to urobit aj sposobom ze ti ponuknu nieco v tvojom bydlisku a o pol roka sup prevelena na druhy koniec Slovenska..
S VŠ po absolvovaní kurzu dostanes hodnost poručík -jednu hviezdicku.
Pre zenu je tato moznost podla mojho manzela porucika vyhodna v tom pripade ak este nema deti a chce mat fajn plat a z toho neskor aj fajn materku (pocas materskej mozes byt povysena cca po 2-3rokoch v armade) ak uz deti mas a ine neplanujes je to celkom riziko ist do armady z dovodu prevelania kedykolvek a kdekolvek- spolu s rodinou sa stahovat a usidlovat sa.
Da sa do armady dostat aj bez znamosti, no nie vzdy to ide lahko. Niekto skusa aj viackrat. Vela stastia pri rozhodnuti pre...
@mysickamys pocas materskej a rodicaku stupa u vojaciek hodnost? Lebo ja robim u hasicov a som vyse 4r doma s deckami a pocas rodicaku mi hodnost stoji. 😏
Ano.
Ozbrojene sily a v nich hodnosti su inak posudzované. Aj platovo.
@mysickamys ak si doma na rodicaku, si v neplatenej personalnej zalohe, cize ta nikto nepovysi. Po navrate, sa vratis s hodnostou, co si mala, v lepsom pripade, ak sa najde funkcia s vyssou a splnas vysluhu, tak ta povysia a ustanovia ... Po MD sa vracias na povodnu funkciu, po RD podla toho, ci je volna alebo budes ustanovena na inu ...
Jedine ze by ti,co su tam mi klamali 😉
@mysickamys netvrdim, ze klamu, ale i info povysovani pocas materskej, sorry, ale nelogicke, pocas MD (34 t, resp. 37 t) sedis stale na tej funkcii, z ktorej si odisla. Pokial sa na nej nezvysi hodnost, nie je dovod na povysenie ... po MD je RD, kedy si odvolana z funkcie, neberies plat, iba stabilizacny plus rodicak, ked sa vratis, tak bud dostanes funkciu s tou hodnostou, co mas alebo ak je volna s vysslu a splnas, tak ta povysia. Urcite nie pocas ...
@raszuz tiez sa mi to nezda. Pocas MD hodnost ide, ale pocas rodicaku ked nie si v prac. pomere nema dovod hodnost stupat.
@mysickamys
@kamarelo10 Mám oboch rodičov vojakov (už vo výsluhe) a minulý rok môj brat absolvoval tieto testy.
Výberové konanie je skutočne len raz ročne. Musíš splniť lekárske, inteligenčné, výkonnostné testy a psychotesty. Čo sa týka známostí, tie ti nepomôžu, keď neprejdeš testami, nikto ťa tam už nepretlačí. Ak prejdeš všetkými kolami, pošlú ťa na výcvik (teraz si presne nepamätám, koľko týždňov trvá, nechcem ti klamať, ale je to 6-12 týždňov).
Čo viem, chodia tam skúšať ľudia naozaj aj niekoľko rokov, náročné sú najmä psychotesty (čo sú testy osobnosti), na čo sa nedokážeš naučiť ani nejak špeciálne pripraviť. Tu vyhodnocujú, či si ako osobnosť vôbec vhodná na prácu v armáde. Čiže to, že si ty myslíš, že si silná žena ešte neznamená, že budeš na danú prácu vhodná. Viac o prijímacom procese tu - http://www.vojak.mil.sk/22779/?mnu=3049
Hlási sa množstvo ľudí a naozaj málo kto testami prejde. Minulý rok tam bola baba, čo to skúšala a dostala sa ďalšj až po 4 rokoch (4 krát bola na testoch).
Odporúčam osloviť Regrutačné stredisko OSSR - http://www.vojak.mil.sk/22781/skupiny-personaln.... Určite ti odpovedia na všetky tvoje otázky omnoho fundovanejšie, ako my tu 🙂

@kamarelo10 v prvom rade na dostojnicku potrebujes VS ...