icon

Chcem ísť za vojačku - dôstojníčku

kamarelo10
2. apr 2017

Ahoj, som 6 rokom na Md a už rozmýšľam že pôjdem do práce, dcéra bude mať 2 roky. Už minulý rok som chcela ísť do armády no nevyšlo. Tento rok je opäť výber a potrebujem nejakú dobrú dušičku čo robí alv tejto oblasti alebo vie poradiť, odporučiť alebo odhovoriť lebo neviem či je to vhodné pre ženu , či stačí že som silná zena na fungovanie s chlapmi.

Strana
z2
ragulca
3. apr 2017

@severka13 myslíš? Ak by bolo dosť dôstojníkov, tak by neregrutovali nových, závisí akú má VS

severka13
3. apr 2017

Ved preto vravim ze len na niektore pozicie hladaju z civilu... pretoze dostojnik v armade vacsinou potrebuje armadne zrucnosti.. no ako by mohla velit cate, rote niekde u bigosov... raketakov... chemikov? A ked bude mat nejaky "rychlokurz" tak moze byt neviem aka silna pri vychadzani s chlapmi ako pise... autoritu si tym neziska... vysmeju ju hned pri prvej poradovke ci zborke rozborke.. Ak nejaky slobodnik pracuje v armade okolo 8-10rokov (je ich habadej v kazdych kasarnach) a ona by nastupila ako porucik ver tomu ze platovo sa velmi od seba nebudu lisit..

severka13
3. apr 2017

Po 6tich rokoch sluzby: slobodnik 847eur, desiatnik 905eur a porucik 1188eur. Zeby velmi ten dostojnik vytrcal z radu... hihi... cize ked nastupis za por. budes mat podobny plat ako "zabehnute muzstvo"... ale ved to skus..sama uvidis ci ti to bude vyhovovat... lepsie ako doma sediet 🙂

ragulca
3. apr 2017

@severka13 áno, v tom máš pravdu

blahowoman
3. apr 2017

@kamarelo10 takze takto. Radi ti vojacka. Z civilu ist za dostojnicku? ANI ZA SVET. Ak sa vo volnom case nezaujimas o vojsko,alebo si zarita fanusicka a ovladas kopec veci ohladom fungovania,zbrani,taktiky a ine tak nad dostojnickou ani neuvazuj. Nemas sajnu co ta funkcia zahrna. Co vsetko musis ovladat a hlavne tomu chapat. Ja byt tebou hlasim sa na klasicky zakladak. Prejst si vsetky sracky zaciatkov a po nejakom roku,dvoch kedy si budes ista,si daj ziadost na dostojnicku. Dalej... z pohladu zeny vojacky byt a fungovat v chlapskom kolektive-dost aj na kona. A teraz si zober,ze ich mas viest a rozkazovat im... no ani za 5tis.mesacne by to nerobila. A hlavne ak pocitia,ze si dosla z civilu na dostojnicku tak koniec. Keby si mala 5r akademie,no budis. Neviem...ja by do toho nesla.

buffy27
24. aug 2017

Ahojte.chcem sa vas tu opytat nieco mimo temu.nakolko som tiez vojacka a mamicka.Snazim sa dopatrat k info ci by bolo mozne aj v nasom sektore vyuzit to co sa da vyuzit v civilnom.Som slobodna matka (zijem s partnerom v jednej domacnosti) na Rodicovskej dovolenke.Poberam rodicovsky prispevok od statu a stabilizacny prispevok. Moj partner (nie je vojak) by chcel vyuzit moznost cerpat matersku. Ja by som sa na tuto dobu odhlasila y poberania rodicovckeho prispevku a stala sa tak osobou starajuca sa o dieta do 6 rokov.ydravotnu by miplatil stat ale co s dochodkovym?? v civile na tych par tyzdnov by sa nezapocitaval ako je to u nas? mate niekto takuto skusenost resp.robili ste nieco podobne??dakujem za kazde info.

juja78
3. aug 2021

@adula12 aký strom je najlepší???

adula12
5. aug 2021

@juja78 to vám nemôžem povedať... 😉

tatalin
7. jún 2022

@adula12 stromceky sa este stale kreslia?? 😅

adula12
9. jún 2022

@tatalin áno. 😄 stromček a obe postavy, každá na osobitný papier 😃