Chcem ísť za vojačku - dôstojníčku
Ahoj, som 6 rokom na Md a už rozmýšľam že pôjdem do práce, dcéra bude mať 2 roky. Už minulý rok som chcela ísť do armády no nevyšlo. Tento rok je opäť výber a potrebujem nejakú dobrú dušičku čo robí alv tejto oblasti alebo vie poradiť, odporučiť alebo odhovoriť lebo neviem či je to vhodné pre ženu , či stačí že som silná zena na fungovanie s chlapmi.
Ved preto vravim ze len na niektore pozicie hladaju z civilu... pretoze dostojnik v armade vacsinou potrebuje armadne zrucnosti.. no ako by mohla velit cate, rote niekde u bigosov... raketakov... chemikov? A ked bude mat nejaky "rychlokurz" tak moze byt neviem aka silna pri vychadzani s chlapmi ako pise... autoritu si tym neziska... vysmeju ju hned pri prvej poradovke ci zborke rozborke.. Ak nejaky slobodnik pracuje v armade okolo 8-10rokov (je ich habadej v kazdych kasarnach) a ona by nastupila ako porucik ver tomu ze platovo sa velmi od seba nebudu lisit..
Po 6tich rokoch sluzby: slobodnik 847eur, desiatnik 905eur a porucik 1188eur. Zeby velmi ten dostojnik vytrcal z radu... hihi... cize ked nastupis za por. budes mat podobny plat ako "zabehnute muzstvo"... ale ved to skus..sama uvidis ci ti to bude vyhovovat... lepsie ako doma sediet 🙂
@kamarelo10 takze takto. Radi ti vojacka. Z civilu ist za dostojnicku? ANI ZA SVET. Ak sa vo volnom case nezaujimas o vojsko,alebo si zarita fanusicka a ovladas kopec veci ohladom fungovania,zbrani,taktiky a ine tak nad dostojnickou ani neuvazuj. Nemas sajnu co ta funkcia zahrna. Co vsetko musis ovladat a hlavne tomu chapat. Ja byt tebou hlasim sa na klasicky zakladak. Prejst si vsetky sracky zaciatkov a po nejakom roku,dvoch kedy si budes ista,si daj ziadost na dostojnicku. Dalej... z pohladu zeny vojacky byt a fungovat v chlapskom kolektive-dost aj na kona. A teraz si zober,ze ich mas viest a rozkazovat im... no ani za 5tis.mesacne by to nerobila. A hlavne ak pocitia,ze si dosla z civilu na dostojnicku tak koniec. Keby si mala 5r akademie,no budis. Neviem...ja by do toho nesla.
Ahojte.chcem sa vas tu opytat nieco mimo temu.nakolko som tiez vojacka a mamicka.Snazim sa dopatrat k info ci by bolo mozne aj v nasom sektore vyuzit to co sa da vyuzit v civilnom.Som slobodna matka (zijem s partnerom v jednej domacnosti) na Rodicovskej dovolenke.Poberam rodicovsky prispevok od statu a stabilizacny prispevok. Moj partner (nie je vojak) by chcel vyuzit moznost cerpat matersku. Ja by som sa na tuto dobu odhlasila y poberania rodicovckeho prispevku a stala sa tak osobou starajuca sa o dieta do 6 rokov.ydravotnu by miplatil stat ale co s dochodkovym?? v civile na tych par tyzdnov by sa nezapocitaval ako je to u nas? mate niekto takuto skusenost resp.robili ste nieco podobne??dakujem za kazde info.

@severka13 myslíš? Ak by bolo dosť dôstojníkov, tak by neregrutovali nových, závisí akú má VS