icon

Chcem vycestovať za prácou, ale nemám s kým

shewinka
6. aug 2023

Ahojte.
Pre zaciatok mam 32 som slobodna bezdetna nepracujem na vysokej pozicii (skor obycajny uradnik). Nemam sa zle, mam auto, vlastny byt (hypoteka) 2x rocne chodim na dovolenky, no pocitujem, ze potrebujem vypadnut.
Chcem skusit zivot niekde inde, mam pocit, ze tu ma necaka nic, proste nezijem len prezivam.

barborachors
6. aug 2023

@shewinka Tak chod, prenajmi byt a chod pracovať inam. Super životna skúsenosť 👌
Ale najprv si najdi job, byt bez práce si nenajdes. Prenajímateľa bude zaujímať tvoja pracovna zmluva a minimalne dva mesačne najmy vopred plus depozit. Cize asi by som najprv zacala poriadne šetriť. Dalej, nechceš ist sama, ok. Ale baby v tvojom veku maju deti, rodinu, partnera, zázemie... Kde si bola doteraz? Tazko s tebou pojde niekto cudzi von... Tazko.
Ale vravim, mozes skúsiť aj sama. Vpred si pozistuj, co a ako. Nováčikov vo firmách radi zoznamia s okolim, povodia po meste a tak. Zalezi, kde budes pracovať. Radsej sa vopred zoznam s niekym, kto tam uz je napríklad Slováci v Prahe a podobne... Treba poguglit....napríklad cez sociálne siete alebo skus aj dobrodruh.sk

Je to sice portal na cestovanie, ale vyskusaj.

shewinka
autor
6. aug 2023

@barborachors Aj ja som si chcela budovat rodinu a domacnost, aj ja som fungovala na 200 percent aby moj priatel bol spokojny, zial jedneho dna prisiel so slovami uz ta nelubim a cely moj vysnivany usporiadany zivot padol ako domcek z karat.
Nechcem ist do zahranicia pracovat kvoli zarobku, skor sa odputat od tohto mesta a tohto zivota

lija22
6. aug 2023

co tak ist na vyletnu lod pracovat. Budes mat ubytko, plno novych kontaktov, totalnu zmenu. Urcite je to tazka praca ale vcelju vynimocna skusenost

janaolas332
6. aug 2023

@shewinka veď sa zober a chod, aj do zahraničia - vôbec to je nie také komplikovane,ako ti budú písať ľudia,čo to nikdy neurobili. Išla by som sama, všade sú len ľudia a ísť s niekým cudzím len preto,že nechcem ísť sama by som nešla,veď nebudete sa poznať, v práci budeš pracovať a tam spoznas ľudí až,az a dosť pochybujem,že aj tak takého niekoho najdes. Inak na to,že kde si bola do 32,čo ti niekto napísal,aj taký je život,niekto študuje, cestuje, objavuje...poznám xy ľudí aj o dosť starších čo majú úplne iný životný štýl ako je štandard u 90% ľudí a sú úplne spokojní,robia si čo chcú. Za mňa,ak chces ísť chod... nerozmýšľaj o tom a neanalyzuj to priveľmi,nájdi si robotu a chod.

melanta
6. aug 2023

@shewinka choď. Urob to a sama. Nikoho k tomu nepotrebuješ. Podľa znalosti jazyka si urob prvý výber krajiny, potom rieš jednoduchosť procesov a uplatnenie. Ak robíš administratívu a vieš jazyk, vieš robiť aj v zahraničí to čo robíš doma. Čiže pozri si pracovné možnosti, pošli CV, hľadaj bývanie. Jedine s čím počítaj je to, že ak si frustrovaná zo života, presťahovanie samo o sebe ti nepomôže. Musíš sa začať venovať sama sebe, byť spokojná. Ak nie si doma, nebudeš ani inde. Toto si v sebe musíš upratať, rozchod z ktorého si sklamaná, vedieť tráviť čas sama so sebou atď. Ak toto vieš prekonať, určite choď ak ťa to láka. Ako si na tom s jazykmi? Aké krajiny preferuješ?

sisaka
6. aug 2023

Choď, ale 1. sama. Dodá ti to sebavedomie, pocit nezávislosti, lepšie spoznaš samu seba…. Nemať s kým ísť, je len taká výhovorka. Aj by som šla, ale keď nie je s kým …
2. keďže taketo zmeny preveria schopnosti a povahu človeka je lepšie nechať si zadné vrátka. Byt prenajať, v práci si zobrať neplatené voľno. Môže sa totižto stať, že pobyt v zahraničí neprinesie to, čo očakávaš, alebo to bude len krátkodobá eufória a zistíš, že aj v zahraničí len prežívaš.
Veľa šťastia 🍀

barborachors
7. aug 2023

@shewinka a mas teda usetrene na take odputanie sa? ci nepotrebujes vobec v tom zahranici pracovat? Vsade sa predsa musi pracovat, jedine ze by si bola tazko za vodou a fakt nemusela nic robit... V tom pripade chapem, tak nepracuj. Mozes ist do toho zahranicia napriklad na nejaky kurz, workshop, alebo sa prihlasit ako dobrovolnik do organizacie, ktora pomaha ludom, zvieratam... Niektore poskytuju aj ubytovanie, socializacii sa tam tiez nevyhnes a je to skvela naplast za rozchod.
Btw chlapovi netreba robit full servis a aby vsetko mal. Oni to vlastne neznasaju. Potom si zeny nevazia. Oni chcu stale dobyvat, mat zasluzene.