Chcem začať podnikať

emqfashion
17. jan 2021

Ahojte baby,
Potrebujem od Vás radu, chcela by som začať podnikať v oblasti detského oblečenia s visačkami 😊
Neviete mi poradiť ako jednoducho finančne začať? 😉
Viem, bude to celkom drahé aj tak ale chcem, aby sa jednalo iba o online eshop 😀
Poradíte mi prosím, mám toho naozaj plnú hlavu, ale neviem, ako začať 😅
Ďakujem každej jednej vopred 💕

pribinak
17. jan 2021

Podľa mna je trh presýtený detským oblečením.

evora
17. jan 2021

Nájsť si dodávateľa, zaplatiť firmu ktorá ti spojazdni a urobi kvalitnú stránku. A nachystať si finančný balik na reklamu. A potom už len zdielat a venovať sa reklame. Zvýrazniť firmu v Google, aby bola na vrchných priečkach pri zobrazení (ked zadáš napr "detské oblečenie"). Úprimne si ale myslím, ze trh je presyteny, minimálne ten internetový. Skor si viem predstaviť klasicky shop niekde, kde nemajú ludia možnosť nakúpiť tovar ( nejaká obec kde nemajú lidl, ziadne obchody atd).

veronikaszabova
17. jan 2021

@pribinak suhlasim.

petka_3
17. jan 2021

Myslím, že obchodov, ktoré ponúkajú klasické veci a značky aj online je dosť. Chcelo by to niečo originálnejší, aby si ťa ľudia zapamätali.
Ideál vlastná kolekcia, ktorú si navrhnes a.dotiahnes. taktiež pekne produktové fotky a reklamu.

sonnenshein
17. jan 2021

@emqfashion Aj ja si myslim, ze je toho az privela. Skus sa preto zamysliet v com sa budes odlisovat od ostatnych eshopov. No a potom...

1. Zaloz si firmu
2. Naskladni tovar
3. Nafot, priprav popisky
4. Vymysli sposob evidencie skladovych zasob, objednavok, atd.
5. Najdi niekoho kto Ti spravi eshop, alebo sa nauc ako ho spravit sama
6. Porozmyslaj o propagacii

To asi tak na zaciatok.

jankalukasova
17. jan 2021

@emqfashion hladova dolina... teraz som kupila vo vypredaji v tescu deckam veci. Zimna bunda 4€, 5balenie body 3,5€. Saty 1,5€... vsetko som videla a mala v ruke. Uz maju kupene na dalsiu jesen/zimu a za facku.

martul
17. jan 2021

@jankalukasova ja som bola v Tesco a oblecenie sa nepredáva.

kikaaa444
17. jan 2021

Ja si myslím že dobrý podnikateľ si nehľadá rady od mamičiek na mk 🙂 mala by si mat plan , svoju vlastnú predstavu , a kapitál ktorý investujes ti v prípade straty nebude “ chýbať “ .. Je iné spytat sa žien o čo by všeobecne na internete mali záujem a urobiť si maly prieskum . Ale pýtať sa ako začať , finance atd to teda nie je zrovna najlepší štart . Samozrejme , držím palce 🙂

veronikaszabova
17. jan 2021

@martul u nas uz asi 4 dni ano

elizabet173
17. jan 2021

@emqfashion nechod do toho, ked nemas ani ponatia. A zvlast v tejto dobe. Skoda energie, casu a penazi. Trh s detskym oblecenim je skutocne presyteny, nemas velku sancu konkurovat. Skus inu oblast.

pribinak
17. jan 2021

@martul u nás už predáva. Sú brutálne výpredaje

suzitok
17. jan 2021

Uz to, ze nevies ako na to, je jasny signal, aby si do toho nesla...nestaci mat pred očami zarabajuci, fungujúci eshop...dolezity je vlastný nápad, kreativita, predstavivosť a v neposlednom rade aj jasno v bodoch, ako to dosiahnut..
Ak nemas dobru reklamu, naozaj tisíce produktov v rôznych verziach, velkostiach, nemas sancu prezit, len ti vtom budu stat peniaze a pôjdeš do straty...
Na založenie takehoto eshopu by som ratala niekolko tisic eur vlastne zdroje na rozbeh, bez istoty, ci to vôbec predas a ci sa ti investícia vobec vráti..

ivkazba
17. jan 2021

Poviem to v niekoľkých bodoch:

1. Ak nemáš o tom predstavu a nebola si si schopná tieto info dohľadať a ideš sa radiť na koňa (áno, sme tu aj také, ktoré skúsenosti máme, dokonca také, ktoré sa živíme tým, že ľuďom radíme, ale viac je tu laikov), tak do toho nechoď. Podnikanie nie je zábava.

2. Nad podnikaním premýšľaj, ak máš peniaze. Skôr než začneš zarábať, potrebuješ naskladniť dostatok tovaru, dostatok myslím nie 2 kusy z každého, ale veľa, aby si mohla rovno posielať zo skladu. Ďalšie peniaze potrebuješ investovať do reklamy na google, FB, insta, do skladových priestorov. Potrebuješ pár tisíc a to si ešte ani nezačala predávať.

3. Eshopov a ešte k tomu detských je neskutočne veľa. Takže ak chceš uspieť, čo originálne máš prichystané? V čom sa odlíšiš od konkurencie aby ľudia prišli kupovať k tebe a prestali kupovať na overených stránkach?

4. Ísť podnikať nemusí byť zlý nápad, Len si treba vybrať podnikanie, kde má človek predstavivosť, kde má čo ponúknuť (nad rámec konkurencie), po čom je vysoký dopyt v jeho lokalite a potom v tom, na čo má peniaze. A samozrejme, treba mať aj gule na to, že to skončí fiaskom a človek minie len energiu a peniaze a nezblázni sa z toho.

Ja ti pochopiteľne držím palce, ale odporúčam pustiť sa do niečoho, o čom máš predstavu a na čo máš financie.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vulka
17. jan 2021

Pýtaš sa ako začať? Uf, to musíš vopred vedieť Ty.
Ale teda začni tým, vyhľadáš si DôVERYHODNýCH dodávateľov(to je dosť náročné) a nadviažeš kontakty, zabezpečíš si skladové priestory a skladový systém(kde čo uložíš ako si to zatriediš), zakúpiš alebo vytvoríš nejaký počítačový skladový systém, zaplatíš si niekoho, kto Ti bude viesť účtovníctvo, vytvoríš si alebo zaplatíš vytvorenie webu, nezabudni na online marketing(bez toho to dnes už nieje veľmi možné), vytvoríš si reklamnú kampaň, pretože bez nej nikto o Tebe nebude vedieť, založíš(zplatíš) živnosť, ....... a možno to bude fungovať(dnešný trh je ale presýtený hlavne tým rozkošným detským oblečením a čoraz viac ľudia hľadia na ekológiu a kupujú menej vecí, recyklujú,...).
Veru, už len popriať veľa šťastia 🙂

jankalukasova
17. jan 2021

@martul detske je uz asi tyzden odpaskovane

miro1360
17. jan 2021

@kittykat22
1800€ mesačne ... zisk 7€ na jednom kuse ... 1800/7=
2571ks alebo 257ks? ... potom 16ks oblečenia za hodinu alebo 1,6ks? :D

emqfashion
autor
17. jan 2021

Ďakujem baby za rady, rozhodla som sa začať predávať v malom, oblečenie po mojich deťoch 😉
Myslím si, že tak sa na budúcnosť najviac pripravím, želám pekný deň

osky
17. jan 2021

Obchody su prepchate oblecenim,ktore sa ani nestiha predat.
Trh je uz totalne zachrleny,co lacnym ci drahsim kvalitnym tovarom...
Podla mna najhorsia investicia, co sa podnikania tyka.
Obzvlast teraz v case tejto pandemickej krizy...

elizabet173
17. jan 2021

@emqfashion Predavat oblecenie po detoch a podnikat s detskym oblecenim je ale taky rozdiel ako riadit bicykel a pilotovat boening.

sara07
17. jan 2021

@emqfashion no tak si pozri čo pripravule olano každu jednu fakturu budeš posielat na danové , pozri si ako čo chystaju predpoklady čo pôjde hore
uprimne teraz sa budu vracat živnosti a nie zakladat

elizabet173
17. jan 2021

@osky este horsie su asi hracky, ale mas pravdu

sara07
17. jan 2021

@emqfashion lenže na to aby si ty niečo mohla takto predavat nosené musi to splnat určite parametre, si to predstavuješ ako hurvinek valku asi tak

luccija
17. jan 2021

@kittykat22 jedina odpoved, ktora stala za to
@emqfashion tak to si sa rychlo vzdala🙂ja by som to brala ako hobby, vreckove, alebo ked muz dobre zarobi a ty sa nemusis stresovat.ja si myslim, ze trh je presyteny, ale nie kazdy chce dieta obliekat do lacnych Pepco a Tesco veci.Ale zas, ked chces predavat drahsie veci z IT, FR aj v Polsku, Madarsku je krasna moda a na to musis mat financie.Ak by som nemala aspon 15 t eur volnych nema zmysel nad tym premyslat
Teraz je to tazke, ale robia sa kontrakty kazdy rok...mne sa z takych inych veci paci Zuppa vels kamaratok ju kupuje, ale oni si sami siju a veci nie su lacne , ale smrncovne

kittykat22
17. jan 2021

@emqfashion ja som takto nakupila veci v anglicku ze ich predam u nas - to bolo 6 rokov spat. A co som predala dobre boli mantinely, kosiky pre deti, cele saty do detskej izby. Orientovala som sa vyhradne na znacku mamas & papas. Tie detske kose isli najlepsie. Oblecenie sa predavalo celkom fajn. Ale dnes mi predaj moc nejde 😕 HM, Reserved znizili ceny oblecenia (aj kvalitu aj dizajn) a zrazu sa daju kupit tricka, leginy a saty po 3e. Vo vypredajoch mraky veci za polovicnu cenu - a mamicky radsej nakupia nove veci ako stare za tu istu cenu, aj ked su kvalitovo lepsie. Nejako sa pocita s tym, ze dnes sa setri na latkach a po jednom dietati sa veci znicia. Veci ktore som rychlo predala boli Michael Kors, Ralph lauren a Cavalli. Este sa dobre predava Zara. Ale tie ostatne znacky mi v bazare stali - nakoniec som ich darovala do azyloveho domu.

kittykat22
17. jan 2021

@miro1360 1800€ mesačne ... zisk 7€ na jednom kuse ... 1800/7=
2571ks alebo 257ks? ... potom 16ks oblečenia za hodinu alebo 1,6ks? :D

mas pravdu 😀 ako som tam davala tie desatine miesta tak som to zle pozrela. Uz som to dala nizsie opravene 😊

kittykat22
17. jan 2021

Edit: opravena kalkulacia

@emqfashion ja byt tebou sa zamestnam v malom obchode s oblecenim, a pozriem sa ako to tam funguje. Nielen ze sa naucis ale este zarobis. Uvidis ako sa objednava, drzi sa uctovna kniha, co vsetko k tomu treba. Ak ta niekto dokaze zamestnat tak im obchody pojdu - pretoze keby nesli tak by ta nezaplatili. Alebo ak chces sama, spocitaj si naklady. Sprav si tabulku a tam si napis peniaze vydaje/zisky. Vydaje:
1. zalozenie zivnosti
2. socialne
3. zdravotne + pripoistenie (dolezite, plat si to)
4. obchodne priestory
5. energie
6. marketing
7. tovar
8. registracna pokladna
9. uctovnicka + danovy poradca
10. vratene, poskodene veci (? poistka)

= spocitas mesacne kolko to bude stat ... napr 1000eur

Zisky
predaj oblecenia: a tu ti staci jedno cislo
1. Kolko musim predat kusov oblecenia aby som ziskala 1800eur mesacne?

1.1000eur naklady
2. 800eur vyplata (ktoru musis este neskor trosku zdanit)

Vypocitas si marze ... na jednom ks detskeho oblecenia ziskas v priemere 7eur. To je slusna marza. Takze za mesiac musis predat cca 257ks oblecenia, tj 12,8ks oblecenia za jeden den (ked pocitame ze mesiac ma 20 pracovnych dni), tj 1,6ks oblecenia za hodinu (ked pocitame ze pracujes 8 hodin).

Takze ak to chces robit sama, tak okrem toho ze mas kamenny obchod, tak musis mat aj online - treba ti dobry marketing aby sa k tebe ludia dostali, potrebujes este zaplatit template (to je najlepsie a najlacnejsie riesenie, neskor si mozes nieco spravit sama ak to pojde) a samozrejme hosting - to je kde bude stranka umiestnena a bude fungovat 24/7 podpora stranky.

Z toho ti vychadza, ze velmi zalezi ake maju oblecenia marze. Musis si obchod naplnit vecami tak, aby si mala marze nizsie aj vyssie, aby ti stacilo predat aj menej ks oblecenia a zarobit. Problem je, ze detske oblecenie je uz pri zakladnom predaji drahe, mala by si mat na to certifikaty a musis mat kvalitne latky - pretoze sa vela peru a na vysoke teploty. Ked predas blbe body ktore sa po 2 praniach rozpadne uz k tebe mamicky nepridu - nemaju peniaze nazvys, aby kupovali sunty, a maju vela casu, takze svoju zlu skusenost urcite povedia na lavicke na pieskovisku. Deti su super v tom ze su chodiaca reklama. Ak das pekny dizajn (vela farieb) tak sa mamicky budu pytat odkial tie veci su.

Vela stastia 😎

leuchtturm
17. jan 2021

@kikaaa444 ale autorka temy tu nikde nespominala, ze by bola dobrou podnikatelkou. Ona sa len pyta na to, ako zacat 😉

kikaaa444
17. jan 2021

@leuchtturm nie nepovedala ale keď ide niekto podnikať tak s tým cieľom že sa bude dariť či ? To bolo myslene tým dobrým podnikateľom . A ak si niekto pýta názor na modrom koniku ako začať , tak to Zrovna nebude vhodná osoba na podnikanie . Toť moj názor ;)

leuchtturm
17. jan 2021

@kikaaa444 nikoho by som nepodcenovala. Napokon nevies, ci tato dotycna osoba neskor neobjavi na trhu nejaku dieru a nebude zarabat mesacne viac ako ty za cely rok 😉