icon

Chorý kolega v office

11. nov 2025

Ahojte, sme v office dvaja kolegovia. Väčšinou chodím tak, že raz som tam ja, raz kolega, prestriedame sa, občas sa stretneme obaja. Celé leto v office nebol. Teraz chodí raz do týždňa.

Mám za to, že keď na mňa niečo lezie, tak do officu nejdem, alebo sa spýtam kolegu, počuj, budeš tam zajtra, pozajtra? No jednoducho by som nešla do officu teraz, keby som bola chorá a liezlo by niečo na mňa. Budúci týždeň mám dôležitú SC, musím tam ísť, je to zahraničná SC, všetko zabookované. A dnes prídem do officu a on mi hovorí, že sa necíti dobre, že je chorý. Tak dokelu prečo? Prečo neostaneš robiť z domu ako väčšinu tvojho týždňa. Som nahnevaná.
Prečo toto ľudia robia? Keď majú možnosť robiť z domu, tak prídu chorí do officu. Teraz ja mám na to doplatiť?

anonym_58330c
11. nov 2025

čo ti poviem..zažívam niečo podobné..robím v kancli, ale teda keď sme chorí alebo potrebujeme si vybaviť napríklad lekára s dieťaťom, tak máme možnosť HO a kolega, čo sedí so mnou v kancli, tak bol už 2 týždne dozadu chorý, rozumej kýchal a smrkal, robil si aj covid test, ale negatívny a šiel potom na dovolenku, z ktorej prišiel zas chorý, ostal pár dní doma a od pondelka je v robote a vkuse tu smrká, kýcha, kašle takže tak, môžem čakať, že to schytám..ale je to môj nadriadený (ale nie úplne najvyšší) takže tak..

sisamisaaa
11. nov 2025

Toto presne na ľuďoch neznášam. Nedávno takto prišiel kolega, nezabrali mu ani troje ATB, furt chorý, bez hlasu, kašle, že zrejme nejaká veľmi odolná baktéria, tak čo už. Hádam nebude donekonečna doma tak si s tým svinstvom začal chodiť do office. Takže takto - radšej zdraví ľudia ostanú doma ako chytiť superrezistentnú baktériu lebo on sa už predsa nebude obmedzovať.

13uzivatelka11
11. nov 2025

Chápem, že sú zamestnania, kde niekedy človek nemá na výber a musí ísť do práce aj so "soplikom", ale pokiaľ človek má možnosť robiť z domu, príde mi to bezohľadne a nechápem to, tiež by mu bolo asi lepšie ležať doma za počítačom pod dekou..

oceanahory
11. nov 2025

@anonym_autor Dovody mozu byt rozne...prerabka bytu, ine necakane udalosti, ktore by mohli rusit pracu z domu, doma budu otravovat chore deti, musi byt na office kvoli nejakemu meetingu/stretnutiu a mozno si tuto skutocnost ani vobec neuvedomuje alebo mu je to jednoducho jedno. Preto je najlepsie KOMUNIKOVAT a vyjasnit si toto priamo s dotycnym kolegom.
Lahko je sa pohorsovat nad niecim, co moze byt pre teba uplnou samozrejmostou, ale pre ineho vobec nie. Treba si tieto veci jednoducho na rovinu vyjasnit.

lidia73
11. nov 2025

neviem. mozno si povedal, ze dnes to este zvladne a zajtra uz ostane doma? co tak polozit tieto otazky rovno jemu 😀

13uzivatelka11
11. nov 2025
@sisamisaaa

Toto presne na ľuďoch neznášam. Nedávno takto prišiel kolega, nezabrali mu ani troje ATB, furt chorý, bez hlasu, kašle, že zrejme nejaká veľmi odolná baktéria, tak čo už. Hádam nebude donekonečna doma tak si s tým svinstvom začal chodiť do office. Takže takto - radšej zdraví ľudia ostanú doma ako chytiť superrezistentnú baktériu lebo on sa už predsa nebude obmedzovať.

@sisamisaaa kašeľ po chorobe môže trvať veľmi dlho a väčšinou už nie je infekčný, len sa čistia pľúca. 🤷‍♀️ Možno je to prípad aj tvojho kolegu, po 3 antb sa bude ešte telo dlho dávať dokopy ale to neznamená, že musí byť infekčný.

autor
11. nov 2025
@lidia73

neviem. mozno si povedal, ze dnes to este zvladne a zajtra uz ostane doma? co tak polozit tieto otazky rovno jemu 😀

@lidia73 on toto robí stále. Už som ho veľakrát posielala v minulosti domov, keď evidentne nebol ok a mal teplotu. Nakoniec som odišla ja. Aj dnes to tak urobím. Ale už to možno bude zbytočné.

anjelicek26
11. nov 2025

Tak kolega minule takto, ze zena je doma chora, on sa nechce nakazit...samozrejme, ze nakazil vsetkych naokolo a priznaky sa prejavili druhy den u neho naplno...

prasiatko30
11. nov 2025

Neviem, nevnimam to, nesledujem kto je chory kto nie, urcite sa stava, ze chodia do officu aj chori ludia, ale nejako nemam zauzivane ani ja ani kolegovia mrzko pozerat na ludi co chodia do kancla nejako nachcipani. A teda ti co maju byt chori sa nakazia a ti co nie nie, ale zeby som nejako drzala v hlave, alebo stresovala sa lebo kolegyna prisla do roboty nachcipana vobec mi to zily netrha

magdalienka11
Autor odpoveď zmazal
anonym_ad33ba
11. nov 2025

Bezohľadný sebec, neberie ohľad na druhých.

bosorkabb
11. nov 2025

Môj šéf už mesiac chodí chorý do práce. Posledný týždeň už má horúčky. Ale príde každý deň, denne stretne každého kolegu.
A takto to berú aj kolegovia. Chodia tiež do práce chorý. Čo ti poviem. Zvykla som si.

autor
11. nov 2025
@oceanahory

@anonym_autor Dovody mozu byt rozne...prerabka bytu, ine necakane udalosti, ktore by mohli rusit pracu z domu, doma budu otravovat chore deti, musi byt na office kvoli nejakemu meetingu/stretnutiu a mozno si tuto skutocnost ani vobec neuvedomuje alebo mu je to jednoducho jedno. Preto je najlepsie KOMUNIKOVAT a vyjasnit si toto priamo s dotycnym kolegom.
Lahko je sa pohorsovat nad niecim, co moze byt pre teba uplnou samozrejmostou, ale pre ineho vobec nie. Treba si tieto veci jednoducho na rovinu vyjasnit.

@oceanahory nepreraba dom, keď ho prerábal robil z domu. Deti má v škôlke a v škole, žena v práci, doma ma pokoj. Ešte som sa pýtala, či nakazil doma, či sú deti doma choré, nie chodia do zariadení. Čiže doma má absolútny pokoj. On príde tu s chorobou...

anonym_09d01c
11. nov 2025

si myslíš že v obchode, kaviarni, autobuse a pod. nájdeš menej chorých ľudí? sa už toľko neboj - ochorieť môžeš kdekoľvek. ale že ozaj kdekoľvek.
ak príde manž. domov chorý toho pošleš kde?

anonym_f83465
11. nov 2025

Keby som mala byť doma pre každý sopel alebo kašeľ doma môžem rovno dať výpoveď a v tomto počasí až. Mne sa často hlavne v lete stáva že som bez hlasu aj celé leto pracujem kde je zima ,potom pôjdem na iné oddelenie a tam horúco skoro 40 stupňov už ráno a prievan .tak čo mám robiť každú chvíľu byť doma ? .

anonym_f83465
11. nov 2025

A ešte dodám chcela by som vidieť vás že každá jedna ste hneď doma .proste tomu neuverím

oceanahory
11. nov 2025
@anonym_autor

@oceanahory nepreraba dom, keď ho prerábal robil z domu. Deti má v škôlke a v škole, žena v práci, doma ma pokoj. Ešte som sa pýtala, či nakazil doma, či sú deti doma choré, nie chodia do zariadení. Čiže doma má absolútny pokoj. On príde tu s chorobou...

@anonym_autor Ved v poriadku, za mna to boli iba mozne priklady...co tak sa ho spytat resp. mu povedat, ze ti to vadi? To si skusala? Aka bola jeho reakcia?

anonym_09d01c
11. nov 2025
@anonym_f83465

A ešte dodám chcela by som vidieť vás že každá jedna ste hneď doma .proste tomu neuverím

@anonym_f83465 to určite.
raz dva ti dá zamest. výpoveď.

anonym_6fdb34
11. nov 2025

@anonym_autor katastrofa, zavriet ho... roymslam co to je dnes za doba :D bezne sme sedeli v officoch dobreze kym sme teplotu mali a nikdy nik neochorel ani sa nik nerucal... nikto hned ako ho nieco pichne niekde, zaboli neostava doma. NIKTO. Jedine taky, co nema co robit, a to z mojej strany je potom zbytocna pozicia :D vsak povedat si mu hned mala, ze pocuj, nechcem ochoriet tahaj domov, buduci tyzden mam SC... vybavene. Toto robim bezne ked mi uz fakt soplavy kaslavy ludia chodia, otocka medzi dvermi a maju volno.. :D Ak sa necitil dobre, nemusi to byt hned virus ani nic.. len sa neciti dobre :DD Ak mozes ist domov a nedavas choroby okolo seba, tak chod ty.

anonym_e9d4b2
11. nov 2025
@anonym_09d01c

si myslíš že v obchode, kaviarni, autobuse a pod. nájdeš menej chorých ľudí? sa už toľko neboj - ochorieť môžeš kdekoľvek. ale že ozaj kdekoľvek.
ak príde manž. domov chorý toho pošleš kde?

@anonym_09d01c co majú povedať učiteľky v škôlke, každý deň im tam nejaká mamicka pošle dieťa nadopovane Nurofenom, aby vydržalo aspoň kým pôjdu spat. A lekári?

sisamisaaa
11. nov 2025
@13uzivatelka11

@sisamisaaa kašeľ po chorobe môže trvať veľmi dlho a väčšinou už nie je infekčný, len sa čistia pľúca. 🤷‍♀️ Možno je to prípad aj tvojho kolegu, po 3 antb sa bude ešte telo dlho dávať dokopy ale to neznamená, že musí byť infekčný.

@13uzivatelka11 To je možné, ale zdravo teda rozhodne nevyzeral. A sám hovoril že má nejakú super rezistentnú baktériu čo na ňu nezaberajú ATB, ale čo už. Tak to asi nebude úplne tak že sa vyliečil a už sa len dáva dokopy.

bosorkabb
11. nov 2025
@anonym_e9d4b2

@anonym_09d01c co majú povedať učiteľky v škôlke, každý deň im tam nejaká mamicka pošle dieťa nadopovane Nurofenom, aby vydržalo aspoň kým pôjdu spat. A lekári?

@anonym_e9d4b2 lekári od začiatku svojho štúdia vedia že budú prichádzať do kontaktu s chorými ľuďmi. Je to náplň ich práce.
Ľudia sa bežne stretávajú v práci s inými ľuďmi aj chorými. To je úplne jedno či je človek učiteľ, úradník, predavač.
V našej MŠ nenosia deti nadopovane nurofenom.

anonym_e9d4b2
11. nov 2025
@bosorkabb

@anonym_e9d4b2 lekári od začiatku svojho štúdia vedia že budú prichádzať do kontaktu s chorými ľuďmi. Je to náplň ich práce.
Ľudia sa bežne stretávajú v práci s inými ľuďmi aj chorými. To je úplne jedno či je človek učiteľ, úradník, predavač.
V našej MŠ nenosia deti nadopovane nurofenom.

@bosorkabb v MŠ, kde chodilo moje dieťa, to tiež nebolo bežné, ale stalo sa, že okolo obeda ztačalo byť dieťa malátne a ked mu zmerali teplotu, bola vyše 38. Dieťa potom povedalo, že dostalo doma večer aj ráno tabletku, aj povedalo akú. Mne je jasné, že sa okrem lekárov, sestričiek a učiteľov stretáva s chorými ľuďmi kopa ďalších povolaní, preto som to napísala, aby sa nerobilo také haló z kolegu, ktorý príde prechladnutý do práce

anonym_ea0003
11. nov 2025

Nikdy by mi nenapadlo sa sťažovať na kolegov ze prišli chorí 😃 nech každý robí ako uzná za vhodné. Kolega co sme dvojica chodí permanentne chorý. Trochu ho ofuka a už berie lieky. A teraz co ho mam poslať domov? Druhá kolegyňa prekonala žltačku prišla do roboty už "po" ale všímave oko to na nej vidí aj keď ona sa priznala len medzi rečou ze akurát skončila. No na očiach to ešte zreteľne vidno kto sa s tým stretol to proste vidí. A čo som sa mala zrútiť? Robili sme spolu v úzkom kontakte 3 dni až pórom sa priznala aj keď som to na nej videla hneď. Ďalší kolega s covidom bol. Nevedel ze je to covid chodil 2 dní takto do prace až potom mu napadlo urobiť test a hop ostal doma keďže bol pozitívny. 🤷‍♀️ Nepreživam to nijak. Každý dačo má a je na uvážení jednotlivca aby sa snažil si budovať imunitu a chránil sa pred rôznymi chorobami ci už očkovaním alebo ako uzná za vhodné

anonym_5284e9
11. nov 2025

Aké ste všetky empaticke.U nás v práci, keď už je ten dotyčný idiot a nezostane doma, tak mu to povieme ostatní a odíde.Tiez si neprajem kvôli jednému človeku ochorieť a následne pri mňa celá rodina.U nás je šéf na toto veľmi háklivý.Kto je chorý robí z domu.Tieto nevylezane choroby vedia veľmi ublížiť na zdraví.Lekari sú na to zvyknutí a kde prídem majú ruska

zelenykvet
16. nov 2025
@sisamisaaa

@sisamisaaa nonsens. U nas napodobne. Len u nas sa milostivi doma nudia a kedze ich pracovny cas z 1/3 pozostava z vykecavania, tak su radsej v office.