Chystám sa rozviazať pracovný pomer
V pondelok sa chystam rozviazat pracovny pomer po 15tich rokoch. Idem teda, ze ako to chcu, bud sa dohodneme alebo vypovedna lehota od 1.juna.
Mne to je jedno, nepridem o nic.
Mam vseliake dovody. Povedat 5 minutovy vylev zamestnavatelovi? Povedat uprimne (ale slusne) ako sa tam clovek citil, aky je tam toxicky kolektiv, nespravodlivost a trojaky meter na zamestnancov?
Alebo ostat ticho, zachovat si tvar bez vylevu, bez emocii.
Dakujem za kazdy nazor 🙂
Kamoš pred rokom odchádzal z firmy, zavolal si ho nadriadený jeho šéfa a pokúšal sa ho lámať aby ostal a chcel vedieť prečo odchádza. Povedal dôvody a aj niečo na čo už predtým upozorňoval a sa to neriešilo.
Ostal v kontakte s bývalými kolegami, po jeho odchode tam urobili niektoré zmeny na ktoré upozorňoval.
Inak velmi pomoze povedat to nahlas napriklad ked pojdes v aute alebo to napis a spal. To je dobra psychogiena.
Koncila som po 16 rokoch v januari. Povedala som si svoje. Moja skusenost je, nikoho to nezaujima. U nas sa zial manazeri drzali nech boli akykolvek hrozni.
Mozes povedat, skus bez emocii. Podla mna to nikoho nezaujima. Kolektiv bol ale dobry, skor mi vadili brutalne nadcasy, manazer, neferovost
Inak som sa presvedcila, ze kazdy je nahraditelny, ludia su skutocne len figurky ako sa pise v 1. prispevku. Mojej ex firme odislo x kvalitnych ludi, nikdy nikoho nelamali Pravidelne hodnotime manazera, dostal desne hodnotenie, opat sa nic nezmenilo, hoci si mal pripravit action plan. Pripravil, nic sa nedodrzalo, personalne si to nesledovalo
Nikdy netreba odchadzat v zlom. Nikdy. Lebo nevies kto sa s kym pozna a kto je koho sused. Aby si si nenarobila viac problemov ako si mala.

Ja som odchádzala po 8,5rokoch a tiež som chcela povedať nadriadenej ako tam všetkých ničí ale asi to tušila a posledný deň keď som bola v práci a lúčili sa všetci so mnou si zobrala dovolenku tak sa bála môjho možného výlevu🙈 Nakoniec som rada odišla som s hlavou hore a jej som nevenovala svoju energiu.