Na čo mám nárok v prípade rozviazania pracovného pomeru po rodičovskej?

sisaha
28. júl 2011

Ahojte, po schvaleni noveho Zakonnika prace mam zmätok vo vysvetleni si niektorych veci. Pise sa tam, ze po novom pri ukončovaní pracovného pomeru može zamestnanec dostat vypovednu lehotu (v zavislosti od odpracovanych rokov), alebo odstupné. Že súbežné využitie sa ruší. Mňa zaujíma, že v prípade, ak po ukončení rodičovskej dovolenky bude so mnou chciet zamestnávatel rozviazať PP, tak dostanem na výber iba z týchto dvoch možností, alebo mám nárok na súbežné čerpanie, teda v mojom prípade 3 + 3 platy? Za odpovede vopred dakujem.

liz_lemon
28. júl 2011

preco by si mala mat narok na subeh, ked sa od septembra rusi? budes si musiet vybrat, ako vsetci

ursula5
28. júl 2011

od 1.9.2011 sa mení doterajšie ustanovenie a už nebude možné čerpať aj výpovednú dobu aj odstupné, buď sa dohodneš na skončení PP dohodou s odstupným alebo si vyberieš výpovednú dobu a tým pádom nemáš nárok na odstupné sú na výber len tieto dve možnosti 😀
dúfam, že som pomohla,dobrú noc

gapa
28. júl 2011

tých možností bude predsalen trochu viac.
ak budeš mať podla trvania prac.pomeru (posudzuje sa myslím k dátumu prevzatia výpovede, no nie som si uplne istá) 3mesačnú vyp.dobu, tak sa môžeš dohodnúť so zamestnávatelom na:
- 3mesačnej VD + 0 ové odstupné
- 2mesačnej VD + 1mesačné odstupné
- 1 mesačnej VD + 2mesačné odstupné
- 0 mesačnej VD + 3mesačné odstupné

samozrejme, ak je výpovedná doba kratšia, tak možností je menej

sandruska81
29. júl 2011

Ak sa môžem spýtať, nejako sa v týchto pojmoch strácam. Aký je rozdiel vo výpovednej dobe a odstupnom? Výška odstupného je v takej istej výške ako keď si vo výpovednej dobe, pracuješ a dostávaš mzdu? To by potom každý radšej bol doma a bral peniaze - veď načo by sa zahadzoval v práci? Či nie?