icon

Čo doniesť novým kolegom do novej práce?

24. máj 2025

Ahojte🙂, o pár dní ma čaká nastúpenie do novej práce a som trocha v rozpakoch, patrí sa niečo priniesť budúcim kolegom? Myslím tým nejakú drobnosť na privítanie - niečo pod zub, nejaké koláčiky? Nechcem byť za trápnu a nosiť niečo, ak je to nevhodné a zasa naopak, ani nedoniesť, ak sa to nejakým spôsobom očakáva. Dokonca mám ešte v ten deň aj narodeniny, tak o dilemu naviac.🙈 Myslíte, že bude blbé, ak to proste nebudem riešiť a nedonesiem nič? Absolútne sa v tom nevyznám a nemám sa ani s kým poradiť, tak by som bola rada, ak by ste mi poradili. Ďakujem.🙂

0silvia0
24. máj 2025

Nemusis nosit nic hned v prvy den. Nastupis, zorientujes sa, popytas ako to tam chodi a uvidis

lindayaaa
24. máj 2025

Nic

stellarstar
24. máj 2025

Nikdy som nič nenosila

zuzanita1609
24. máj 2025

No neviem,pri nástupe,keď kolegov ešte nepoznáš.... Asi skôr nie. Doniesla som,až keď sme už boli partia,či narodeniny,meniny a po odchode som pozvala posedieť (ktorým sa to hodilo).

lilli110
24. máj 2025

Ja som doniesla cca po 3 týždňoch. Je to jedno, ci sa to "patri". Urob ako uznáš za vhodné. Ak budeš mat pocit, ze chceš doniesť, dones. Ak nie, tak nie.

viestta
24. máj 2025

Zvycejne sa nosi az po prvej vyplate. Dovtedy zistis ako to tam chodi

nafka0483
24. máj 2025

U nas taky zvyk je. Ale nezvykneme prvy den, to sa riesia len veci z HR, BOZP, security a pod. Ale po par dnoch ked sa uz kolegovia ako-tak spoznaju. Pripadne na prvu vacsiu timovu poradu a pod.

danniiee8
24. máj 2025

Ja ako správny introvert som v práci nepovedala, že mám narodeniny a to som tam bola už 3 mesiace, takže narodeniny by som na tvojom mieste ani neriešila. A či sa bude patriť niečo doniesť uvidíš po pár službách ako to tam chodí.

autor
24. máj 2025

Ďakujem vám za rady.🙂

janinah
24. máj 2025

Narodeniny neries,nevieš ako to tam chodi. Pristupne sa nosi po prvej vyplate,daky kolacik.

foxyfox
24. máj 2025

Môj najnovší kolega doniesol "prískočné" štrúdľu čo napiekla jeho teta, bolo to milé 🙂 ale tak po mesiaci

hradnapani
24. máj 2025

Po prvej vyplate staci. Mas skusobnu dobu, ani nevies, ci tam tyzden vydrzis.

lindayaaa
24. máj 2025

Ja som doniesla a bolo mi to prd platne. :D od prveho dna su na mna hnusne pitche takze skoda penazi. Mala som si radsej rifle kupit za tie peniaze.

zobaka
24. máj 2025

su to cudzi ludia, narodeniny by som prvy den v novej robote neriesila

pininka1
24. máj 2025

Vždy som doniesla, jeden koláč a niečo slané a malo to pozitívne ohlasy. Za mňa je to slušnosť pri nástupe do novej prace.

jana_eyre_2
24. máj 2025

Ja som teda nenosila priskocne, dlho som netušila ani že sa také niečo robí.. u nás sa to nerobí bežne, pracujem v korporáte, kde sa stále ľudia menia, to by sme každú chvíľu niečo chrumali.. 😅 chlapom by sa to síce páčilo, ale teda nie je to bežné.. iba jedna kolegyňa napiekla bábovku, ale ona prestupovala z iného oddelenia a na vedúcu pozíciu takže to bolo iné.. nosievame na narodky nejaké občerstvenie, ale nie všetci a nie je to povinné.. ak niekto nedonesie, nikto sa nečuduje, že prečo.. inak mne osobne sú tieto záležitosti veľmi nepríjemne, ale doniesla som.. neznášam byť v tej pozícii ponúkajúcej, zvolavajucej.. ale pár kolegov mi vravelo, že to majú presne tak isto tak mi už bolo ľahšie 😅

hankab
24. máj 2025
@jana_eyre_2

Ja som teda nenosila priskocne, dlho som netušila ani že sa také niečo robí.. u nás sa to nerobí bežne, pracujem v korporáte, kde sa stále ľudia menia, to by sme každú chvíľu niečo chrumali.. 😅 chlapom by sa to síce páčilo, ale teda nie je to bežné.. iba jedna kolegyňa napiekla bábovku, ale ona prestupovala z iného oddelenia a na vedúcu pozíciu takže to bolo iné.. nosievame na narodky nejaké občerstvenie, ale nie všetci a nie je to povinné.. ak niekto nedonesie, nikto sa nečuduje, že prečo.. inak mne osobne sú tieto záležitosti veľmi nepríjemne, ale doniesla som.. neznášam byť v tej pozícii ponúkajúcej, zvolavajucej.. ale pár kolegov mi vravelo, že to majú presne tak isto tak mi už bolo ľahšie 😅

@jana_eyre_2 u nas sa skoro kazdy den nieco chrume a to uz vyse roka nemame novych kolegov 😅 ale radost chodit do prace, je nas 8 v kancli a vzdy niekto nieco donesie, aj ked len slane tyčinky
Autorka, u nas sa ziadne priskocne nenosi. Vystriedala som uz zopar prac a nikde som sa s tym nestretla. Navyse nevies aki budu ti ludia, aby nahodou hned z príchodu nemali reci, ze si tam este len prvy den a uz sa im niekde strkas. Nenos nic 🙂

jana_eyre_2
24. máj 2025
@hankab

@jana_eyre_2 u nas sa skoro kazdy den nieco chrume a to uz vyse roka nemame novych kolegov 😅 ale radost chodit do prace, je nas 8 v kancli a vzdy niekto nieco donesie, aj ked len slane tyčinky
Autorka, u nas sa ziadne priskocne nenosi. Vystriedala som uz zopar prac a nikde som sa s tym nestretla. Navyse nevies aki budu ti ludia, aby nahodou hned z príchodu nemali reci, ze si tam este len prvy den a uz sa im niekde strkas. Nenos nic 🙂

@hankab áno, ono to vie veľmi potešiť hlavne keď som hladná, ale pár narodenín a hneď mám dve kilá plus.. jedného kolegu mamina úžasne pečie (fakt lepsie koláče som nejedla) a od neho každý už na narodky objednáva.. to sa ťažko odmieta 🤣

evcagabi
24. máj 2025

U nas bolo "zapisne" po prvej vyplate.

buberova
24. máj 2025

Ja som doniesla na druhý deň bonboniéru a každého kto ku mne prišiel som ponúkla 🙂 prišlo mi to ako fajn kompromis

pininka1
24. máj 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 my máme šťastie v tom, že nemusí nikto nikoho ponúkať, mame miestnosť kde sa zvykneme stretávať na porady a tam sa takého veci nechávajú a len sa nechá odkaz, ponúknite sa.

jana_eyre_2
24. máj 2025
@pininka1

@jana_eyre_2 my máme šťastie v tom, že nemusí nikto nikoho ponúkať, mame miestnosť kde sa zvykneme stretávať na porady a tam sa takého veci nechávajú a len sa nechá odkaz, ponúknite sa.

@pininka1 hej, to by mi prišlo ľahšie..

hsjdudhdbd
24. máj 2025

Urcite hned orvy den nic a nasledke uvidite ako to tam vypada kolko vas tam je ja by som neskor doniesla mozno nejaky kolac

maury
25. máj 2025

Hneď prvý deň asi nič a potom privítanie, napr moja kolegyňa v lete priniesla nanuky. Nepamätám si, čo už som ja priniesla.

1sally12
25. máj 2025

Nič

mantilka
25. máj 2025

Rozkukas a urobíš podľa zvyklostí. Uvidíš aké sú tam vzťahy. Ja napr.obcas upečiem koláč a manžel vezme kolegom. Ja také priskocne nemusím...malo by to byť od srdca a nie zo zvyku. Mám narodeniny donesiem alebo len tak lebo chcem.

gov
Odpoveď bola odstránená