Čo doniesť novým kolegom do novej práce?
Ahojte🙂, o pár dní ma čaká nastúpenie do novej práce a som trocha v rozpakoch, patrí sa niečo priniesť budúcim kolegom? Myslím tým nejakú drobnosť na privítanie - niečo pod zub, nejaké koláčiky? Nechcem byť za trápnu a nosiť niečo, ak je to nevhodné a zasa naopak, ani nedoniesť, ak sa to nejakým spôsobom očakáva. Dokonca mám ešte v ten deň aj narodeniny, tak o dilemu naviac.🙈 Myslíte, že bude blbé, ak to proste nebudem riešiť a nedonesiem nič? Absolútne sa v tom nevyznám a nemám sa ani s kým poradiť, tak by som bola rada, ak by ste mi poradili. Ďakujem.🙂
Nic
Nikdy som nič nenosila
No neviem,pri nástupe,keď kolegov ešte nepoznáš.... Asi skôr nie. Doniesla som,až keď sme už boli partia,či narodeniny,meniny a po odchode som pozvala posedieť (ktorým sa to hodilo).
Ja som doniesla cca po 3 týždňoch. Je to jedno, ci sa to "patri". Urob ako uznáš za vhodné. Ak budeš mat pocit, ze chceš doniesť, dones. Ak nie, tak nie.
Zvycejne sa nosi az po prvej vyplate. Dovtedy zistis ako to tam chodi
U nas taky zvyk je. Ale nezvykneme prvy den, to sa riesia len veci z HR, BOZP, security a pod. Ale po par dnoch ked sa uz kolegovia ako-tak spoznaju. Pripadne na prvu vacsiu timovu poradu a pod.
Ja ako správny introvert som v práci nepovedala, že mám narodeniny a to som tam bola už 3 mesiace, takže narodeniny by som na tvojom mieste ani neriešila. A či sa bude patriť niečo doniesť uvidíš po pár službách ako to tam chodí.
Ďakujem vám za rady.🙂
Narodeniny neries,nevieš ako to tam chodi. Pristupne sa nosi po prvej vyplate,daky kolacik.
Môj najnovší kolega doniesol "prískočné" štrúdľu čo napiekla jeho teta, bolo to milé 🙂 ale tak po mesiaci
Po prvej vyplate staci. Mas skusobnu dobu, ani nevies, ci tam tyzden vydrzis.
Ja som doniesla a bolo mi to prd platne. :D od prveho dna su na mna hnusne pitche takze skoda penazi. Mala som si radsej rifle kupit za tie peniaze.
su to cudzi ludia, narodeniny by som prvy den v novej robote neriesila
Vždy som doniesla, jeden koláč a niečo slané a malo to pozitívne ohlasy. Za mňa je to slušnosť pri nástupe do novej prace.
Ja som teda nenosila priskocne, dlho som netušila ani že sa také niečo robí.. u nás sa to nerobí bežne, pracujem v korporáte, kde sa stále ľudia menia, to by sme každú chvíľu niečo chrumali.. 😅 chlapom by sa to síce páčilo, ale teda nie je to bežné.. iba jedna kolegyňa napiekla bábovku, ale ona prestupovala z iného oddelenia a na vedúcu pozíciu takže to bolo iné.. nosievame na narodky nejaké občerstvenie, ale nie všetci a nie je to povinné.. ak niekto nedonesie, nikto sa nečuduje, že prečo.. inak mne osobne sú tieto záležitosti veľmi nepríjemne, ale doniesla som.. neznášam byť v tej pozícii ponúkajúcej, zvolavajucej.. ale pár kolegov mi vravelo, že to majú presne tak isto tak mi už bolo ľahšie 😅
Ja som teda nenosila priskocne, dlho som netušila ani že sa také niečo robí.. u nás sa to nerobí bežne, pracujem v korporáte, kde sa stále ľudia menia, to by sme každú chvíľu niečo chrumali.. 😅 chlapom by sa to síce páčilo, ale teda nie je to bežné.. iba jedna kolegyňa napiekla bábovku, ale ona prestupovala z iného oddelenia a na vedúcu pozíciu takže to bolo iné.. nosievame na narodky nejaké občerstvenie, ale nie všetci a nie je to povinné.. ak niekto nedonesie, nikto sa nečuduje, že prečo.. inak mne osobne sú tieto záležitosti veľmi nepríjemne, ale doniesla som.. neznášam byť v tej pozícii ponúkajúcej, zvolavajucej.. ale pár kolegov mi vravelo, že to majú presne tak isto tak mi už bolo ľahšie 😅
@jana_eyre_2 u nas sa skoro kazdy den nieco chrume a to uz vyse roka nemame novych kolegov 😅 ale radost chodit do prace, je nas 8 v kancli a vzdy niekto nieco donesie, aj ked len slane tyčinky
Autorka, u nas sa ziadne priskocne nenosi. Vystriedala som uz zopar prac a nikde som sa s tym nestretla. Navyse nevies aki budu ti ludia, aby nahodou hned z príchodu nemali reci, ze si tam este len prvy den a uz sa im niekde strkas. Nenos nic 🙂
@jana_eyre_2 u nas sa skoro kazdy den nieco chrume a to uz vyse roka nemame novych kolegov 😅 ale radost chodit do prace, je nas 8 v kancli a vzdy niekto nieco donesie, aj ked len slane tyčinky
Autorka, u nas sa ziadne priskocne nenosi. Vystriedala som uz zopar prac a nikde som sa s tym nestretla. Navyse nevies aki budu ti ludia, aby nahodou hned z príchodu nemali reci, ze si tam este len prvy den a uz sa im niekde strkas. Nenos nic 🙂
@hankab áno, ono to vie veľmi potešiť hlavne keď som hladná, ale pár narodenín a hneď mám dve kilá plus.. jedného kolegu mamina úžasne pečie (fakt lepsie koláče som nejedla) a od neho každý už na narodky objednáva.. to sa ťažko odmieta 🤣
U nas bolo "zapisne" po prvej vyplate.
Ja som doniesla na druhý deň bonboniéru a každého kto ku mne prišiel som ponúkla 🙂 prišlo mi to ako fajn kompromis
@jana_eyre_2 my máme šťastie v tom, že nemusí nikto nikoho ponúkať, mame miestnosť kde sa zvykneme stretávať na porady a tam sa takého veci nechávajú a len sa nechá odkaz, ponúknite sa.
@jana_eyre_2 my máme šťastie v tom, že nemusí nikto nikoho ponúkať, mame miestnosť kde sa zvykneme stretávať na porady a tam sa takého veci nechávajú a len sa nechá odkaz, ponúknite sa.
@pininka1 hej, to by mi prišlo ľahšie..
Urcite hned orvy den nic a nasledke uvidite ako to tam vypada kolko vas tam je ja by som neskor doniesla mozno nejaky kolac
Hneď prvý deň asi nič a potom privítanie, napr moja kolegyňa v lete priniesla nanuky. Nepamätám si, čo už som ja priniesla.
Nič
Rozkukas a urobíš podľa zvyklostí. Uvidíš aké sú tam vzťahy. Ja napr.obcas upečiem koláč a manžel vezme kolegom. Ja také priskocne nemusím...malo by to byť od srdca a nie zo zvyku. Mám narodeniny donesiem alebo len tak lebo chcem.

Nemusis nosit nic hned v prvy den. Nastupis, zorientujes sa, popytas ako to tam chodi a uvidis