Čo je za novodobý biznis s dedinskými produktmi?
Vybehlo mi na fb, ze pani hlada do timu dalsich ludi, ze praca tak na 2-3h denne, a na foto vyrobky ako v dedinskych potravinach - od cerealnych guliciek po vyhodne dvojbalenie saponatu 😀 to naozaj niekto kupi??? Alebo sa niekto prida do timu a predava produkty za ceny ako v obchode, mozno aj drahsie a skladuje to doma, zakopava o to? Co je panecku toto za biznis…
pri MLM, nejde ani tak o problem s produktami, tie mozu byt vcelku ok, Problem je v tom, ze ide co sa tyka o zarobok predajcov, doslova o pyramidovy system, a zarabaju len ti co su hore na pyramide a ti dalsi a dalsi ktori su nuteni priberat clenov do "timu" uz nezarobia.
Samotne vyrobky a ich predaj len sluzia ako zasterka na tu pyramidu.
Preto sa casto spomina navnada na nabor clenov, nejaka vyssia clenka ci clen pyramidy ako priklad, ze sa na tom da skvele zarobit. Ano, ked si na zaciatku pyramidy a si dostatocne dravy a ehm aj bezohladny pri nabore, a nejake to oblbovanie ludi ti nie je proti srsti.
@lizatko1009 aj iné produkty mali super. Mama tie hrnce ma tiez desaťročia. Aj spomínané ovčie " prikryvky" keď frcali kúpili a do dnes používajú . A čuduj sa svete aj svokra ich ma cez 20+rokov a nedá na ne dopustiť... moja babka ich tiež mala 😂
Mne to.pride ako, zo všetkého si treba žarty robiť a dotahovat sa 😂
MLM, celkovo podomovom predaj, vznikol kvôli niečomu a pre niekoho. Myslím ze začalo to v USA avonom... ale napr tupplewe bol podomovy predaj tiez davno.. ženy si začali privyrabat popri domácnosti atď... prečo nie...? 😊 kto chce môže, kto na to nemá bunky = nemusi.
@jamimo stali, stále sa ptedavaju, u nas maju normálny obchod a ceny ai drzia. Nie len zepter su aj ine znacky cenovo inde, alebo le creuset atd. a ver, ze sa to neda porovnat s nejakým berlinger house ci ikeou.
@simca06022011 tak, tak ale na zepter nedam dopustiť. Babka ich ma zachvilku 30 rokov a nemusela kupovat ani nemusi kupovat 4 tu sadu v poradí. my mame všetky dozicky, sitka tupperware, nerobim s tym, ale lepsie za mna som nenasla.
Autorka, mna zaujima, ktora mlm firma predava takto cipsy? 😀
Tomuto ani ja nechapem,ze kto im to kupuje,ked su obchody preplnene potravinami a drogeriou. Tiez nechapem predaju gumenych cukrikov,ze roztrhne velke balenie a nasype ti to do celofanu. Bohvie ci to aj rukami nebabre,brr,nehygienicke. Ale vidis,stale sa najdu "sikovne a ambiciozne zeny",ktore si vdaka tomu zarobia 2x rocne na exoticku dovolenku😂😂😂
Este horsie je , ze sa mlm systemom sa vyrabaju a siria kocingove a sebarozvojove fantasmagorie
@sisa_s vybehlo mi to na fb v lokalnej skupine, nemalo to nazov ani nic podobne 😀
@jaond19 prosim ta ten amway deodorant antiperspirant je taky bledomodry obal ci nejaky iny? Prip link? Dakujem moc
Inak keď tu píšete o tých produktoch cez MLM. Tak som si spomenula na jeden olej na vlasy z Avonu. Mal byť na posilnenie vlasov a neviem čo.. v reálne samozrejme nič. Ale - výborne funguje na odstránenie lupienkov z detskej hlavičky (prišla som na to dosť náhodne, keď si tým dieťa postriekali vlasy a ako som sa to snažila dať varovným šampónom z vlasov jemne dole, zistila som že to takto krásne funguje. Úplne to rozpúšťa ten taký žltý vosk na detskej hlavičke, keď ona rastie). Potom už len umyť a je to. Netreba to vycesavat, ani drhnut. 😀
@simca06022011 to je ok , ze produkty mozu byt ok. A ze aj ten typ prace moze byt pre dakoho zaujimavy.
Tu sa ale bavime o tych nekalych praktikach, ako kadejakymi divnymi sposobmi a opismi prace lanaria az manipuluju novych ludi na tu pracu, casto najprv len vseobecne hmliste reci o novom "biznise" ... "Praca z domu" atd
A najlepsie 60zien sa ozve ze chcem pracu na doma napise baba z Tiande odbtedy nereagujem
@deti95060810 pretoze ludia vo velkom radi nakupuju cez fb a myslia si, ako vyhodne nakupili a nedali zarobit velkej korporacii... a pritom davaju zarobit len podvodnikom a seba pripravuju o ochranu spotrebiteta...
@ninaclaudius bledomodry, neviem ci mozem pridat link aby mi to tu nebolo zmazane ako reklama, posielam foto:
@romino tak ale to je na individualnych predajcoch, ked ides riadne cez portal tych firiem, vies do coho ides... a kazdy ma hlavu na rozmyslanie aby sa rozhodol do coho ide a nejde...
ja si dovolim tvrdit, ze to by kazdy obchodnik mohol byt oznaceny ako "nekaly" lebo ejakym sposobom presviedca a vela si casto vymysla...:D by som mohla romany pisat o tom, s cim sa stretavame a co citame napr. my u konkurencie :D ideme do kolien sem tam, ale zakaznikovi tazko vysvetlit potom 🙂
mne to pride najma stata csu sa s takymito ponukami vobec zaoberat, ale snazia sa nahovorit ludi = ved z toho ziju, vybudovat svoje skupiny ludi, nech maju obraty, a ona potom berie aj percenta z ich predajov atd.
@princezna_bosorka tak tu je tiez dvojaky pohlad na to, keby chcem jar, kupim si v obchode alebo eshope, ked chcem nieco z amway, avonu, neviem kade.. kupim a objednam si to tam. FB je uplne ina kava... tam sa to podvodnikmi len tak hemzi. Tak ako vsetky bazare ked si clovek neda pozor. A nikdy, nekupim taketo bazarove veci od cloveka, co vidim, ze vyslovene na tom zaraba a jeho predaj nema "bazarovy" charakter. Podla mna je to doslova na kontrolu od uradov a riadnu pokutu, len ked su ludia hlupi a veselo to podporuju (vsetci sme videli = veci z ciny, falzifikaty, alebo prazdne krabice... a stale to niekto objedna.. a ja zasnem.. skupina podvodnikov na fb je stale plna prispevkov )
@simca06022011 toto je samostatna kapitola, priznavanie prijmov z tychto “biznisov”. Tato pani nema ani len zalozenu zivnost…
neviem ci vobec musia.. tu co som ja mala ako klientku, to uz nebola len tak nejaka predajkyna, ale celoslovenska spicka :D a prijmy samozrejme boli v tisicoch eur a to sa uz zdanovat muselo
https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/mlm-sieto...
tu je inak celkom pekne ten mlm popisany, pre tych co nevedia a mylia si pojmy s dojmami
@t1nusa vždy keď vznikne nejaký informačný kanál, sieť, všade sa vykotia.
V začiatkoch má tiež lákali na takéto akcie, do partie, našťastie som chvíľu váhala, až mi to jeden kamarát, študent ekonómie našťastie vysvetlil pekne obrázkom na papieri. Mohlo to byť cca 1990 - 1993, odvtedy viem a len sa smejem na ubohosti šmejdov
@lizatko1009 však ok, ak sa jej to oplatilo.
Stále si však myslím, že hrnce za pár tisíc si viem kúpiť aj inde, nie od agenta s teplou vodou... Mňa vždy títo vtieravci obťažovali, a pripadalo mi to úplne trápne. Na to však musí byť povaha, tak ako predávajúci (by som sa hanbila, chodiť žobrajúci a drankať aby si niekto niečo kúpil), tak aj kupujúci 🤷♀️ Za mňa nie... ani kozmetika, ani čaje, ani hrnce...
@jamimo ja tiez toho nie som schopna, ale su niektoré veci dobre, mozes si to kupit aj sama, ber to tak ako ked prides do lild na nakup, dm a spol, tiez ti tlacia letaky, reklamy, ktore rada pozeras co maju v akcii.
@lizatko1009 neuveríš, ja som zákazník, ktorého hocikto neprečúra 🤭 Žiadne letáky, reklamy, výhodne paušály, darčeky "zadarmo" ma nikdy neoslovili a neoslovia. Pre kúpu, službu sa vždy rozhodnem na základe vlastného rešeršu, a to se pak vyplatí 👌
@nevenka môžem poprosiť značku tých produktov, ďakujem 😊
@jaond19 diky to je ono

@jhalena ten čistič na rúru 😂 ale stačí mi to raz za čas objednať a dlho vydrží. Vždy si kúpim aj dačo iné k tomu " na skusku" a nestalo sa mi ze by zle bolo... mama používala čistič na riad napr., ja som mala aj nejaké čističe co sa riedili do domacnosti