icon

Čo napísať do životopisu počas rodičovskej dovolenky?

19. júl 2024

Ahojte čo si mám napísať do životopisu to obdobie vlastne ktoré som bola na RD? Sú to 4 roky kedže syn má poruchu reči a do školky ho vzali len teraz od september . Posielam životopisy na rôzne pozície fakt si nevyberám vezmem hočo v zmysle aby to bolo v súlade s časom škôlky , oni sa mi ani neozvú alebo odpišu že nevyhovujem požiadavkam . Predtým som pracovala v domove dôchodcov v Rakúsku ako pomocná sila, odtiaľ som ale odišla po vzájomnej dohode so šéfkou pre rizikové tehotenstvo a proste sme sa chceli vrátiť na Sk.Nevedela som ale že to bude taky problém zamestnať sa tu .Nejaké rady ďakujem

Strana
z2
luccija
20. júl 2024

@dancingqueen321 robí sa to tak len niekedy to je diskutabilné napíšeš, že si 4 r vo firme a realita rok a 3 na RD a prax pomaly nulová, ale tak nie všade ide prax, napredovanie ...
U nás sa ešte stále pozerá na ľudí čo nemajú každy mesiac v roku prácu ako na niečo zvláštne.
Kamarátka rovno povedala bola som doma len tak rok bez príjmu bola férová a zobrali ju nie na nižšiu pozíciu.

zafir01
20. júl 2024

@luccija presne .napr ja som bola dobrovoľne nezamestnaná ,a bola som s manželom v zahraničí .Dnes ľudia cestujú . Pracujú pár mesiacov v roku , potom spoznávajú svet a podobne . Netreba sa na všetko pozerať hneď cez prsty .
Alebo sa starajú o príbuzného,alebo len chceli byť doma ,lebo nemali potrebu ísť do práce . Sú ľudia ,čo žijú z nájmov , chcú sa venovať koníčkom , sú aktívny v inej oblasti , alebo " len " podporujú muža v jeho pracovnej činnosti ,podnikaní ,vzdelávaní .
Život prináša rôzne .

lneviemmeno
20. júl 2024

Ja by som tam MD/RD napísala, aspoň po rodičovskej to tak tiež urobim. Lebo aj keď pracovný pomer trvá, predsa za tú dobu nepracovala, čiže neziskavala žiadnu prax.. a napr mne končí budúci mesiac MD a nastupujem na RD a pracovný pomer mi skončil v dobe určitej a nepredlžovala som ho, keďže neviem ako budem môcť pracovať po skončení RD. Tak teraz tam nechám dieru, že som akože nezamestnaná? A dieta čo? Na pohovore sa to aj tak dozvedia a podľa mňa je lepšie to tam rovno napísať aby vedeli dopredu, ak by im zamestnanec s dieťaťom z nejakých dôvodov nevyhovoval.. a hlavne za mňa diera 3-4r vyzerá horšie ako keď tam je MD

karolinakr
20. júl 2024

platovo sa ti neoplati viac do Rakuska?

babulkomale
20. júl 2024

S hotelkou mozes robit napr.v skole, skolke v kuchyni a to su len ranne. Znama tak robi, muz manazer, cestuje, niekto sa musi venovat detom poobede kym nie su vacsie. Zarobené, zainvestovane maju zo zahranicia, neskor moze robit karieru, este 20 rokov bude robit do dochodku.

dudos
20. júl 2024

Do pracovného životopisu uvádzam pracovné skúsenosti (prax) a vzdelanie (kurzy a pod.). Ak mi priamo na pohovore položia otázku či mám dieťa/deti klamať nebudem.

11bodka11
20. júl 2024

@dudos presne tak. Do zivotopisu sa pisu profesijne skusenosti. Nie vychova deti.

dudos
20. júl 2024

@lneviemmeno mám rozdiel medzi deťmi 6 rokov. Po prvom som neuvádzala MD/RD a vznikla tam “diera”. V pohode som absolvovala viacej pohovorov. A aj som si našla prácu.

dudos
20. júl 2024

Partner (otec dieťaťa) si tiež napíše do životopisu že má dieťa/deti? Ako špeciálny odsek? Veď aj on ako rodič môže čerpať OČR. Zaváňa to diskrimináciou a segregáciou pre ľudí čo sú na MD/RD.

medda_beda
20. júl 2024

@zafir01 Tak moja kamarátka pracovala počas VŠ aj v odbore.Počas štúdia porodila a teraz má veľký problém zamestnať sa pretože jej povedia na miestach kde má potrebnú kvalifikáciu, že je ako matka nevyhovujúca lebo oni potrebujú flexibilného človeka ktorý potiahne aj do 5 večera.Takže hľadá aj mimo odbor SŠ pozície.
A tak isto je to aj u nás.Vždy sa dá vyhovieť len tak tak možno jednému čo má najmladšie dieťa aj to už prihliadame na seba mimo vedenia.Je to kolegiálna dohoda aj to jej deti vyzdvihujú babky, dedkovia proste bez nich by nemohla robiť tú prácu.

U mňa to bude tiež jedno čo i len rok doma proste budem mať dieťa už to bude komplikovanejšie.Nikoho nezaujíma koľko rokov praxe mám.

A tento problém má viacero žien.Nevyhovujúce zmeny, nemá kto ísť po deti, odbijú ťa hneď na pohovore.

joannita
20. júl 2024

Pokial mi trva pracovny pomer pocas MD a RD, nepisem to urcite do zivotopisu. Proste som zamestnana a hotovo.

Strana
z2