Čo robiť, keď šéf odmieta podpísať výpoveď?
26. feb 2024
Pozdravujem , dala som výpoveď v skúšobnej dobe , no šéf mi ju odmieta podpísať. Je to problém? Potrebujem to mať podpísané ?
V skúšobnej dobe môžeš odísť kedykoľvek. Mala by si to však písomne ohlásiť a doručiť 3 dni vopred. Ak sa to nepodarí, neurobíš to, neznamena to neplatnosť skončenia pracovného pomeru, nie je to podmienkou.
(Iné je to pri výpovedi, ktorá musí byt písomná a doručená, inak je neplatná).
Takze šéfovi si už povedala, že chceš skončit, odmietol prevziať tvoje pisomne oznámenie (aj to sa berie ako doručenie, akurát, že nemáš na to svedkov, to však v tomto prípade nevadi), pošli mu ešte email a normálne skonči.
Ja som vzdy posielala taketo veci doporucene, a v liste napisane kopia mailom toho a toho dna na tu a tu adresu.

V skúšobnej dobe nedávaš výpoveď. Výpoveď v skúšobnej dobe neexistuje. Dávaš oznámenie o skončení pracovného pomeru v skúšobnej dobe. Súhlas nadriadeného či zamestnávateľa nepotrebuješ. Ale potrebuješ mať oznámenie doručené. Takže buď ti doručenie podpíše zodpovedná osoba vo firme, alebo to pošli doporučene poštou. V takom prípade sa bude považovať za doručené aj v situácii, že zásielku neprevezmú.