Čo robíte po skončení materskej / rodičovskej?
ahojte
chcela by som vediet co planujete robit alebo ste robili po ukonceni rodicovskej dovolenky
myslim tym, kolke ste sa vratili do prace na povodne miesto, kolke ste hladali novu pracu a ako dlho
a ktore ste to povodne z nejakych dovodov nechali uplne tak a trebars sa zacali venovat niecomu uplne inemu, novemu alebo ste zacali podnikat alebo co ste robili alebo planujete robit
ja zacinam pomaly rozmyslat ako dalej, viem ze sa teoreticky mozem vratit do povodnej, ale realne to nepojde, tak zvazujem ako dalej a mam z toho hlavu v smutku
mam na to sice este necely rok, ale cas bezi velmi rychlo...
Já jsem taky zdravotní sestra v nemocnici, takže platí to samé. Mám v plánu zůstat doma do 3 let věku malého, pak zpět do nemocnice.
tak ja som ostala nezamestnana...ale z vlastnej vole, dostala som odstupne platy a teraz som doma.... stahovali sme sa, mam co robit, ale pracu na 8 hod denne si neviem predstavit....bohuzial sa budem musiet poobzerat po niecom na pol uvazku, ak vobec nieco take u nas existuje....ale mam rodinku, tak sa rada prisposobim a uvidim, co prinesie buducnost🙂
@xlucia no ja som hladala asistentku....nic som nenasla, len 1 ponuku, aj som bola na pohovore a celkom ok, len to bola pozicia s vyhliadkou na plny prac uvazok casom...takze nevyslo....a potom som si vybavila predlzenu RD, maly bol velmi casto chory, schvalili mi to, bol na 4 hodiny v skolke a osvedcilo sa.....
medzicasom som otehotnela, budeme sa stahovat kvoli manzelovej praci do nemecka, tak uvidime...ja som oficialne na RD..zatial,..neskor zasa MD......ale je podla mna tazke najst taku pracu....aj ked sme v ba....ale su take ponuky, hladaj na profesii, ja som si odtial nechala posielat ponuky....drzim palce 🙂
no a jasne, ze hendikep bolo dieta....videla som to na ich tvarach....ale neriesim, ja chcem rodinu , nie karieru 🙂
ja som po prvej dcére nastúpila do nového zamestnania. Keďže rodičovská mi skončila v septembri, dieťa nastúpilo do škôlky...ja som si začala hľadať prácu asi 3 mesiace pred týmto termínom, aby som mala istotu, že si dačo nájdem adekvátne k môjmu vzdelaniu a situácii...bola som sama s malou... a podarilo sa 😀 😀 . Teraz som na MD ako zamestnanec a určite sa vrátim do spoločnosti, kde som pracovala aj pred tým. Z pracovného procesu moc nevynechávam, mám prácu, ktorá sa dá robiť aj z domu, takže síce nepracujem, ale vypomáham kočenke,ktorá zatiaľ nastúpila na moje miesto. Je to dobré, že vypadnem z bežného kolobehu plienok, a stále mi ostávajú pracovné návyky, čo si môj zamestnávateľ veľmi cení. Takto sme sa dohodli ešte pred nástupom na MD.
Ja sa planujem vratit na povodne miesto,kde som pracovala pred materskou ,ked bude mat mala cca 2roky..hlavne koli financiam....len s ym rozdielom,ze kedze sa robia neprtrzite 12-tky,tak musim ist na inu smenu ako manzel,predtym sme chodili na tie iste....sice budeme menej spolu ale nevadi,niekto musi byt pri malej...a aspon clovek nemusi obracat kazde eua 2krat.
ahojte, ja pomaly začínam riešiť niečo podobné, len s rozdielom, že mne v decembri končí prerušenie živnosti a tak dumám čo ďalej. Pred pôrodom som s prácou skončila úplne - nie až tak dobrovoľne, keďže mám prácu, ktorú by som mohla robiť aj doma, ale vôbec som nevedela čo ma čaká (nakoniec ma čakalo dosť náročné bábätko). Takže teraz som znova na štartovacej čiare 😒 pre mňa osobne je to dosť frustrujúce, pretože tu to s prácou vyzerá biedne skoro v každom obore (asi okrem finančných a pôžičkových poradcov), ale hádam sa niečo pritrafí. Rozmýšľam aj nad tým, zmeniť úplne "smer cesty" čo sa týka práce, zatiaľ však neviem, ako by mal ten smer vyzerať 🙂
Ahojte. Ja som sa po roku chcela vratit do prace na ciastocny uvazok. Dcerku mam uz v jaslickach (resp. opatrovatelky), mala som nastupit k 1.10. a vcera mi poslali mail, ze bohuzial to miesto co mi planovali dat otvaraju v inej krajine EU. Komunikovala som s nimi od maja. Tak to len ako prispevok, ze plany niekedy nevychadzaju a zamestnanec taha za kratsi koniec - bohuzial :(
Tiež rozmýšľam, čo ďalej 😒 4.11. mi končí predĺžená RD a na žiadosť o návrat do práce, mi zamestnávateľ navrhol výpoveď dohodou 😒 Začínam nanovo. Akurát neviem, kde začať 😔
No já pracovala před mateřskou 10,5 roku jako zapisovatelka na zastupitelství, zůstala jsem s Honzíkem doma tři roky a už pracuju a zase jako zapisovatelka na tom samém místě. Teda nějak si nedokážu představit, že by mě do práce nevzali, to by mi vadilo. Zapracovala jsem se tak za týden a jsem v pohodě. Holčiny a vám, co přišly o práci, moc držím palečky, abyste sehnaly co nejdříve novou a takovou, co by vám vyhovovala aspoň na 90%, musíte to mít těžký 😒
Ahoj...ja som sa tiez vratila "na to iste miesto" (teda zamestnavatel je rovnaky), ale uz mam inu poziciu aj pracovnu napln🙂...a co sa tyka zapracovania...no, v podstate som hned na druhy den absolvovala rokovanie, takze sa vlastne "ucim" za pochodu🙂
baby poradte, mam sa vratit do povodnej roboty, ale problem je v tom ze sa bude robit na 3 smeny, a s manzelom tam robime obaja, jasne ze nebudeme na rovnakej smene, ale co s malym ked ja budem mat ist rano a on bude po nocnej, kde dam maleho?a to iste bude ked budem koncit poobednu a on pojde do nocnej, nema sa kto postarat o maleho,lebo sme sa prestahovali a tu nemame ziadnu rodinu, skusala som aj nejake opatrovatelky obvolat, ale ze sa im to neoplati na 2 hod.viac by precestovali ako zarobili, ako ste to riesili vy?
este ma napadlo ze by som poziadala susedku oproti ci by nepozrela na maleho,on by v tom case uz spal.
neviem co robit poradte ☹ ☹ ☹ ☹
gitarka skus sa v práci spýtať,či by vám s mužom neposunuli smenu,teda ak je vaše zamestnanie v blízkosti bydliska,my sme tak robili,že moj muž ked mal nočnu,tak som mala posunutu rannu na 6.30
Tak já mám ještě čas, ale za dobu co jsem byla na RD se společnost ve které jsem pracovala třikrát prodala, což jsem zjistila vlastně úplnou náhodou a v současné době jsem jediný zaměstnanec a čeká se na to až zkončí rodičák a jsem na dlažbě. Navíc jsem se odstěhovali na Slovensko a co já budu dělat po mateřské je záhada jak hrom, manžel jezdí na týždňovky, takže směnný provoz nehrozí a něco kde budu chodit od cca nějaké sedmé do nějaké druhé/půl třetí kdy zavírá školka asi není, takže s hlavou vzhůru budu doufat v nějaký zázrak 😅
moj pribeh tiez nie je povzbudivy - po RD som nastupila do prace, ale uz moje povodne miesto bolo obsadene a na novom mi dali len zmluvu na dobu urcitu na jeden rok. Znizili mi plat o celu triedu a neuznali vobec kvalifikacnu skusku, ktora sa pritom priamo viazala na dane pracovne miesto, ale povedala som si, nevadi, hlavne, ze mam pracu... Pracovala som vo verejnej sprave, cize dalo by sa povedat statny podnik. Ale: kedze sefka potrebovala rycho cloveka, donutila ma pod vyhrazanim sa straty zamestnania nastupit do prace skor, ako mi RD skoncila, nastastie mala bola velmi vyspela a aj sme mali stastie, ze nam ju do skolky vzali skor aj ked na to este nemala vek, povedala som si, ze prezijem. Potom vsak prisli bezne choroby a tak som zacala ostavat aj na OCR, sefke sa to tak nepacilo, ze som nikdy za cely rok nedostala osobne ohodnotenie, nikdy som nedostala ziadne priplatky, dokonca mi nevyplatili ani OOP (ochranny odev pri praci) a ani nikdy som nedostala ziadne priplatky, ci odmeny co sa davaju vsetkym zamestnancom. Jednoducho ma zacala trestat. Vobec nevadilo, ze mam velmi dobre pracovne vysledky, stale som si hovorila, ze OK, vsak sa mame inak dobre. Ked sa blizilo vyrocie mojej zmluvy a vlastne aj jej koniec, tak mi len moja sefka poslala mail, ze som casto na OCR a tak si nasu spolupracu uz nevie dalej predstavit.
Co k tomu povedat? Asi len tolko, co uz, ked ma niekto nedostatocnu predstavivost. 🙄 Takze aj ked som momentalne uz na dalsej MD, vobec netusim co bude dalej, velmi sa vsak na seba hnevam, ze nemam tu silu ist za pravnikom a na sud, za diskriminaciu. Obavam sa, ze zamestnavatelia sa neboja fakt nicoho. Pochopila by som to v sukromnej sfere, ale ze sa budu spravat takto aj k statnym zamestnancom? Nemal by ist stat prikladom? Naco mame antidiskriminacny zakon?
@strociatka Toto je cista diskriminacia a velka sanca na uspesny pravny pripad!Pozbieraj vsetky sily a ukaz, co je v Tebe, ruchlo za pravnikom a ries to.Nenechas si predsa takto po sebe dupat.Vela stastia!
@strociatka antidiskriminačný zákon máme na to, aby si sa oň mohla oprieť a v tomto prípade presne ako vraví foxinecka bežať za právnikom a ukázať štátu, že aj ten kto "len" maká je človek. A ešte poznámka - ja to nechápem ani v súkromnej sfére - čo tam pracujú "iní" ľudia alebo čo, a to nie som zamestnanec ale živnostník.
Štát má ísť príkladom 😀 - iba tak ako bezbolestne nakradnúť.
@moncicak.as
@moncicak.as a akú prácu robíš ak sa smiem spýtať na doma a cez koho?

@zuzanocka, no ja pracujem v nemocnici a tam platí, že 6 mesiacov sú ti povinní držať tvoje pôvodné miesto, ak chceš nastúpiť neskôr (6 mesiacov-3roky) a na tvojom pôvodnom pracovisku je už plno, ponúknu ti iné miesto vrámci nemocnice, ale nie sú povinní ťa umiestniť na tvojom pôvodnom pracovisku.
Ale dobrá správa....Mala som šťastie a ak sa dovtedy nič nestane, 1.5. nastupujem 🙂 🙂 , hurá 😉 . (teda na svoje pôvodné miesto)
Takže prajem všetkým maminám, ktoré sa po RD chcú vrátiť späť do práce, aby im všetko vyšlo podľa ich predstáv 🙂 .