icon

Čo žena môže robiť z domu ako žienka domáca?

16. sep 2025

Čo vám napadne, že môže žena robiť z domu popri deťoch? Nič, kde treba veľmi špecifické znalosti. Niečo, čo sa dá ľahko naučiť.
Už som doma pár rokov. Rozmýšľam, čo by som ešte pridala aby som tak prispela do domácnosti. Máme zahradu. Teraz robím toto:
- starostlivosť o dieťa
- ročná zásoba džemov, sirupov, čajov a zaváranin. Tiež mrazim zeleninu a skúsim ovocie. Dáva to v prepočte 150€ do mesiaca keby sme to museli kupovať a bolo by to v nižšej kvalite.
Premýšľam to rozšíriť o:
- chov sliepok na mäso a vajcia (to by dalo na ošetrenie 100€ do mesiaca) chov kôz alebo pár oviec? Oplatia sa takéto zvieratá na výrobu mlieka, syrov? Má s tým niekto skúsenosť?
Čo ešte iné vám napadne?

Strana
z7
snowflakenel
16. sep 2025

@anonym_autor studovat

autor
16. sep 2025
@snowflakenel

@anonym_autor studovat

@snowflakenel nechcem študovať. Chcem byť doma, pretože chceme s mužom veľkú rodinu.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
deedol
16. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_285 co to bola za diskusia? nech sa neopakujem. (tipujem, ze nieco s dochodkom?)

@anonym_autor na IG je taky profil, ze farma_pod_polanou, oni vyrabaju doma vselico (syry, maslo, bylinkove sirupy, caje...) preluskaj, mozno ta nieco inspiruje.

anonym_b0e8f3
16. sep 2025

@anonym_autor orechy. Sú drahé. Ak máš možnosť, zasadte si strom orecha. Sú dobré aj do koláčov. A pestovať mak. Rovnako na koláče.
Známa ma ešte mini rybník na dvore s nejakými sladkovodnymi rybami a chová zajace. Trávy má dosť. Na mäso. Ak by si mala sliepky, zajace, tak vieš v pomerne krátkom čase vyrobiť dosť mäsa pre rodinu.

snowflakenel
16. sep 2025

@anonym_autor to s vajciami a masom by.mohlo fungovat, no zalezi aj od regionu v ktorom zijes. ( .my mame tiez vajicka domace a.maso vylicne od lokalnych chovatelov- tymto obchod funguje.zatial vyborne).
Tie orechy su tiez fajn napad.

halford89
Odpoveď bola odstránená
melanta
16. sep 2025
@halford89
Odpoveď bola zmazaná

@halford89 ale ona sa nepýta na prácu. Ona sa pýta na činnosti, ktorým sa môže venovať doma a ktoré rodine pomôžu. Pracovať/podnikať nechce.

autor
16. sep 2025
@halford89
Odpoveď bola zmazaná

@halford89 to je asi iné. Ja budem na rodičovskom, takže hľadám niečo, kde neplatim dane a odvody a viem pomôcť svojej rodine s víziou na 10 rokov.

xeonela
16. sep 2025

@melanta No jo, mam pocit, ze niektori ludia nedokazu citat s porozumenim. 🙈

melanta
16. sep 2025
@anonym_autor

@snowflakenel nechcem študovať. Chcem byť doma, pretože chceme s mužom veľkú rodinu.

@anonym_autor vieš koľko žien som stretla, ktoré prišli na pohovor, mali po 30 či po 40, bez riadnej praxe. Lebo boli celé roky doma, lebo veľká rodina, muž sa o ne postaral. Až do doby, kým neprišiel rozvod a zrazu zistili, že majú menšie šance na zamestnanie sa ako čerstvý absolvent strednej školy.

sevrin
16. sep 2025

Tá hydina by bola asi ideálna, sliepky, morky. Možno aj zajace. A časom hádam aj prasa. To potom polroka nemusíš mäso kupovať.

melanta
16. sep 2025
@xeonela

@melanta No jo, mam pocit, ze niektori ludia nedokazu citat s porozumenim. 🙈

@xeonela tak ja sa ale priznám, že nemám príliš pochopenie preto, čo plánuje autorka. Pretože raz sa jej to môže vypomstiť. Poznám ženy, ktoré sú ženy domáce, ale neriešia len zeleninu a hydinu, ale aj vlastný rozvoj, vzdelanie a vlastný príjem. Pretože majú dosť rozumu na to, aby vedeli, že žienka domáca raz môže skončiť. Ak sa raz bude musieť zamestnať, nikoho nebude zaujímať, koľko vajíčok jej sliepky dali ani koľko zaváranín ročne urobila.

dupinka
16. sep 2025
@anonym_autor

@halford89 to je asi iné. Ja budem na rodičovskom, takže hľadám niečo, kde neplatim dane a odvody a viem pomôcť svojej rodine s víziou na 10 rokov.

@anonym_autor pečenie pečiva, domáce vzdelávanie - výroba rôznych edukačných pomôcok, hračiek,..
výroba keramiky

snowflakenel
16. sep 2025
@melanta

@anonym_autor vieš koľko žien som stretla, ktoré prišli na pohovor, mali po 30 či po 40, bez riadnej praxe. Lebo boli celé roky doma, lebo veľká rodina, muž sa o ne postaral. Až do doby, kým neprišiel rozvod a zrazu zistili, že majú menšie šance na zamestnanie sa ako čerstvý absolvent strednej školy.

@melanta poznam veru take,,kruta realita

autor
16. sep 2025
@melanta

@melanta na to sa nepýtam. Obaja sme z rodiny, kde rozvod nie je možný.

anickaaa6aaa
16. sep 2025

no ja len... si si vedomá, že Vás to celkom dosť obmedzí napr. v cestovaní? len taká dovolenka na pár dní by bola problém, pretože statok... alebo také niečo neplánujete, len byť doma a makať na záhrade a starať sa o zvieratá?

melanta
16. sep 2025
@anonym_autor

@melanta na to sa nepýtam. Obaja sme z rodiny, kde rozvod nie je možný.

@anonym_autor tak to hovorí za všetko, ak veríš tomu, že vo vašich rodinách rozvod nie je možný. Potom škoda reči. Len tie deti a hlavne dcéry trochu múdrejšie vychovaj.

autor
16. sep 2025
@anickaaa6aaa

no ja len... si si vedomá, že Vás to celkom dosť obmedzí napr. v cestovaní? len taká dovolenka na pár dní by bola problém, pretože statok... alebo také niečo neplánujete, len byť doma a makať na záhrade a starať sa o zvieratá?

@anickaaa6aaa nad tým premýšľam. Lebo rastlinky pár dní vydržia. Este sliepky a možno ryby susedia postrážia. Ostatné neviem ako by sa dalo zariadiť. Plánujeme chodiť na dovolenku raz za 3-4 roky. Na 2-3 týždne. Alebo potom urobiť zabíjačku a tak na dovolenku.

snowflakenel
16. sep 2025

Sisene kvety, z toho su krasne kytice. Alebo zalievat bylinky, z nicj obrazky. Daju sa kupit sikovne pomocky na to

autor
16. sep 2025
@melanta

@anonym_autor tak to hovorí za všetko, ak veríš tomu, že vo vašich rodinách rozvod nie je možný. Potom škoda reči. Len tie deti a hlavne dcéry trochu múdrejšie vychovaj.

@melanta za mňa je to múdry spôsob života. Inak by sme si nemohli dovoliť veľkú rodinu. Zatiaľ iba začíname, tak hľadám reálne skúsenosti čo sa komu osvedčilo a čo nie. Nie mudrovanie osoby, ktorá nemá a nechce veľkú rodinu, ráta s rozvodom a nemá vzťah k spôsobu života, ktorý sa páči mne a môjmu mužovi.

autor
16. sep 2025
@dupinka

@anonym_autor pečenie pečiva, domáce vzdelávanie - výroba rôznych edukačných pomôcok, hračiek,..
výroba keramiky

@snowflakenel
@dupinka
Ďakujem. To sú krásne inšpirácie. ❤️

lenkakoc444
16. sep 2025
@anonym_autor

@melanta za mňa je to múdry spôsob života. Inak by sme si nemohli dovoliť veľkú rodinu. Zatiaľ iba začíname, tak hľadám reálne skúsenosti čo sa komu osvedčilo a čo nie. Nie mudrovanie osoby, ktorá nemá a nechce veľkú rodinu, ráta s rozvodom a nemá vzťah k spôsobu života, ktorý sa páči mne a môjmu mužovi.

@anonym_autor nejde len o rozvod manzel moze aj umriet prip.vazne ochoriet. Aj to su situacie na ktore sa treba pripravit. Neprajem Ti to samozrejme drzim palce nech Ti vyjde Tvoj plan. A ked rozbehnes homemade pre rodinu mozno sa to v buducnosti rozrastie aj do podnikania.

lukkar
16. sep 2025

@anonym_autor chovať včely, ak by ťa to bavilo

reela
16. sep 2025
@anonym_b0e8f3

@anonym_autor orechy. Sú drahé. Ak máš možnosť, zasadte si strom orecha. Sú dobré aj do koláčov. A pestovať mak. Rovnako na koláče.
Známa ma ešte mini rybník na dvore s nejakými sladkovodnymi rybami a chová zajace. Trávy má dosť. Na mäso. Ak by si mala sliepky, zajace, tak vieš v pomerne krátkom čase vyrobiť dosť mäsa pre rodinu.

@anonym_b0e8f3 uj, ale pozor na orechovnik, ked sa rozrastie, tak pohlti tienom velku plochu zahrady

tetapetra
16. sep 2025
@anonym_285
Odpoveď bola zmazaná

@melanta toto by som tu nespominala 😁presne kvôli tomu sa zrušila diskusia o ktorej píše @anonym_285 .
Nejaký anonym sa tam začal do nás obúvať, chyba však bola v tom,že dotyčná mala veľmi zlé porozumenie a keď už nevedela čo,tak začala urážať.
@anonym_autor to všetko môžeš robiť pre vlastnú spotrebu. Ako náhle by si mala záujem to predávať a nebudeš mať na to papiere je to problém. Osobne robím džemy každý rok a to chodím do práce 🤷🏻‍♀️.

autor
16. sep 2025
@lukkar

@anonym_autor chovať včely, ak by ťa to bavilo

@lenkakoc444 muž má poistku a ďakujem.
@reela ďakujem za informáciu. Lieskovec je potom lepšia voľba?
@lukkar to je dobrý nápad. Máme aj pár malých pozemkov pri lese. Tam by sa včely dali.

autor
16. sep 2025
@tetapetra

@melanta toto by som tu nespominala 😁presne kvôli tomu sa zrušila diskusia o ktorej píše @anonym_285 .
Nejaký anonym sa tam začal do nás obúvať, chyba však bola v tom,že dotyčná mala veľmi zlé porozumenie a keď už nevedela čo,tak začala urážať.
@anonym_autor to všetko môžeš robiť pre vlastnú spotrebu. Ako náhle by si mala záujem to predávať a nebudeš mať na to papiere je to problém. Osobne robím džemy každý rok a to chodím do práce 🤷🏻‍♀️.

@tetapetra neviem o čom píšeš. Vieš mi to poslať?

tetapetra
16. sep 2025
@anonym_autor

@tetapetra neviem o čom píšeš. Vieš mi to poslať?

@anonym_autor nemôžem lebo je zmazana

autor
16. sep 2025
@tetapetra

@anonym_autor nemôžem lebo je zmazana

@tetapetra škoda. Ak si z nej pamätáš dobre nápady, môžeš napísať tu.

Strana
z7