icon

Dá sa v Bratislave získať zamestnanie len s maturitou?

17. jan 2025

Dobrý deň. Bývam v BA, este s rodičmi a minulý rok som maturovala. Chcela by som sa ale už osamostatniť a nájsť si aspoň garsónku alebo jednoizbový byt na prenájom. Na vysokú ísť zatiaľ neplánujem, z niekoľkých dôvodov. Rozmýšľam, čo by sa v BA dalo také nájsť, kde stačí len maturita, aby som nemusela žiť v zdieľanom byte a si dovolila žiť v garsónke? Dá sa to vôbec, keď som sama? Odbor v ktorom som maturovala, ma nebaví, takže prácu v mojom odbore nevyhľadávam.

katkaseiner
17. jan 2025

Vsetko sa da, ale zavisi od teba a tvojej sikovnosti.
Za mna ale v BA na vela lepsie platenych pozicii ziadaju vysoku skolu.
Nepises co si studovala ani co by si rada robila - to je asi dost dolezite

sisa_s
17. jan 2025

Pozri si, kolko stoji garsonka v BA a inzeraty na profesii, na ktore mas kvalifikaciu...na 2-3mesacny depozit mas?

zic
17. jan 2025

Urcite sa to teoreticky vsetko da, len 2 veci
1, vo vseobecnosti (nie 100%, ale vacsinou) su aspon tie zakladne korporatne pozicie lepsie platene pre ludi s VS ako bez (neznamena, ze sa raz nemozes vypracovat na dobru poziciu bez VS
2, "vyhodis" strasne vela penazi za prenajom... Aj keby si to zvladla, taky plat na zaciatok asi nebudes mat, aby si si nieco usetrila... Garzonky idu uz k 600 euram za mesiac... vs napriklad 300-350 / izbu v zdielanom byte (zhruba)

abbey1
17. jan 2025

Teraz kde pracuješ? Ty musíš najlepšie vedieť, čo vieš robiť a koľko si tak vieš zarobiť.

thirstymonk
17. jan 2025

V podstate skoro všade ti stačí len maturita... predavačka, čašnička, kucharka... tam od teba nikto diplom vyžadovať nebude. Alebo služby - barber, kaderníčka, nechtárka, masérka... Ťažko ti radiť, keď nevieme, čo máš vyštudované.

Remeselníci si štandardne vedia zarobiť oveľa viac ako nejaký vysokoškolák v štátnej správe (bez známosti, samozrejme)

buberova
17. jan 2025

Pred pár rokmi som v podobnom veku išla do podnájmu, našla som si robotu v administratívne a mám iba maturitu. Ale nebolo to v BA

alkoholik
17. jan 2025

Ved toto mate matematiku prveho rocnika na zakladnej.
Zarobite 11(00) prenajom 6(00) 11-6=5
Zratam naklady:jedlo,elekricenka,oblecenie + mala rezerva.
Mate vysledok nepotrebujete davat otazku na MK
Napr 11-6-4=???

dancingqueen321
19. jan 2025

@alkoholik ja si myslim, ze nezarobi 1100 bez vysky… v cistom… bez skusenosti… mozno ak bude mat stastie na robotku, kde sa zoderie a bude mat nadcasy alebo smenove priplatky, inak pochybuje…

123profil321
20. jan 2025

Môžeš skúsiť do výroby (VW) alebo do nejakého potravinového reťazca (Lidl, Kaufland, Tesco, Billa). Ak máš OA, môžeš skúsiť banku, v poslednej dobe sú tu samé diskusie o práci v Prima, alebo práca na HR. Tam 1000 v čistom budeš mať, ale na garsonku v Blave to nebude. Už len izby idú od 300-350€, garsónky od 600€.