Dali mi výpoveď počas tehotenstva?
Ahojte! Pracujem na jednom mieste viac ako rok. Zmluvu mám cca. 2 mesiace predĺženú na dobu neurčitú. Tehotenstvo som oznamila cca.pred 3 týždňami. Bez ohľadu na to mi ale zamestnávateľ dal výpoveď, ktorú ma nútil podpísať. Tvrdí že som ho manipulovala a neoznámila včas tehotenstvo. Nakoľko musí namiesto mňa prijať nového do zamestnania som mu zbytočná. Vedel by mi niekto poradiť? Dá sa napísať odvolanie? Poprípade tu nie je nejaký právnik, ktorý by vedel poradiť? Vopred ďakujem
Hneď sa daj na PN.. Pracovný pomer ti skončí vtedy, keď ti skončí PN.
Na PN už môžem ísť teda hocikedy, alebo len počas tých 3dní čo som ešte v ochrannej? A môžem byť PN dlhšie ako je dátum ukončenia prac. pomeru? Prepáčte ak dávam nezmyselné otázky ale nerozumiem sa do toho.
@evittam ahoj. prepac ze ta otravujem, ale ty sa vyznas v tych zakonoch (narok na matersku, pn atd) ?
@katuska1988611 Co potrebujes vediet?
Som advokátka a bohužiaľ v Tvojom prípade sa nedá urobiť nič.
Podpísala si dohodu a s tou sa už z pohľadu práva a Zákonníka práce nedá nič robiť... Už Ti neostáva nič iné, len sa poučiť...
@evittam pisem ti ip 😊
@otazka24
1) NIKTO ti výpoveď nedal! Ty si sa s nimi DOHODLA.
2) nepodpisuj niečo s čím zásadne nesúhlasíš
3) donútili podpísať? ako? držali ťa pritom pod krk, či ako?
4) áno, môžeš sa súdiť a ťahať s nimi po súdoch, že ťa pri podpise uviedli do omylu a netušila si čo podpisuješ......ak máš chuť energiu a peniaze.....možno vyhráš, možno nie....máš to tak 50/50
Necitala som diskusiu, no zaujima ma, co znamena NUTIL ma podpisat: Drzal ti pri hlave zbran? ALebo ako? Kazdopadne, uz si asi velmi nepomozes, jedine sudom, ze si nepodpisala dobrovolne, no tu sa opat natiska otazka, co znamena donutil a ci to vies dokazat.
@otazka24 Este spominas, ze zamestnavatel tvrdi, ze si ho manipulovala a neoznamila vcas tehotenstvo. V druhej teme si pisala, ze si bola v 19.tt a chcela si to oznamit. To bolo 4 tyzdne dozadu. Zmluvu ti na dobu neurcitu predlzili cca pred 8 tyzdnami, to znamena ze v case predlzenia si bola asi tak v 15.tt. - ale nebolo to este oficialne oznamene.
Neviem ci je nejako nariadene dokedy je nutne tehotenstvo nahlasit, myslim, ze nie je.
@eeffka @evittam asi sa vyznate viac
Podla mna si sa ale nezachovala uplne ferovo.
Pravdepodobne ti zamestnavatel predlzil zmluvu pretoze s tebou ratal. Keby vedel, ze si tehotna, tak ti ju nepredlzi.
Preto ta asi "donutil" podpisat dohodu.
@otazka24 ahoj, donutit ta nemoze nikto, do buducnosti si aspon poucena, ze nemas nic podpisovat, kym si to dobre nepremyslis... Mne moja sefka + aj personalistka uz od cca februar/marec hovoria ake vyhodne bude pre mna po ukonceni MD a pred nastupom na RD vycerpat dovolenku a podisat dohodu o skonceni prac. pomeru...
jasne odstupne po 10rokoch + nieco navyse co mi slubuju znie lakavo, ale v tomto pripade, mam vsetko v rukach ja... dovod aby ma vyhodili nemaju, tak to skusali tym ze pocas MD mi musia drzat miesto aj poziciu pocas RD len miesto... zabudaju ale na to, ze ak by mi dali inu pracu vlastne by to pre mna bol karierny rast 😂😂
V tvojom priade uz zial nic nezmenis a tak ako pisu baby isla by som na ten cas na PN
@fokuska popravde zamestnavatela a ani zakonnik prace tehotna zena nezaujima. On chce vykon a zakonnik je na jej ochranu. Nenahlasis pisomne = nie si tehotna aj keby si mala brucho ako slon. U nas vo firme sa stalo to iste. Kocka bola na zastup.orodovali za nu aka je mega super vez nej firma spadne. Ukecali sefa dal jej na neurcito. Ups... caja 3m tehotna v tom case a este neuschol atrament na dodatku uz je na rizikovom. Moj sef je flegmatik ale jak on vrestal ked aa to dozvedel to sa casto nevidi. Cize ja aj ked taketo "dohody" neschvalujem niekedy ich viem pochopit. Tu mali situaciu jednoduchsiu v tom ze pani je zmetena a nechapala co spravila.
@eeffka Na to som narazala, ze ona bola v 15tm tyzdni, ked dostala zmluvu na neurcito a zamestnavatel to asi bral ako taky podraz, ze vedela o tom ale neoznamila a zhrabla zmluvu na neurcito.
Na druhej strane tu uz viackrat v diskusiach zeny radili, ze nepovedz este, ze si tehotna, pockaj nech ti daju zmluvu na neurcito a az potom oznam a uz ta nemozu vyhodit. Ja byt na mieste zamestnavatela, tak to tiez beriem ako nefer konanie.
Preto sa asi zachoval tak, ze urobil natlak, ze ho manipulovala, neoznamila tehotenstvo vcas, tak nech podpise dohodu. Aj ked toto tiez nie je fer konanie, no...

@jeennyv ja som im to oznamila už skôr,nie teraz. A na PN sa bojím ísť lebo len mbe neposlali výplatu. Ostatní ju už dostali. Čakajú na to či sa dám PN aby mi mohli stiahnuť odmeny...