Dilema ohľadom práce

janakuul
1. júl 2021

Mozno tu najdem niekoho s podobnou dilemou 😀 mam 31.,slobodna,bez deti...v momentalnej praci mam zmluvu na rok,s tym,ze mi ju urcite predlzia,kancelarska praca,mam aj zodpovednost,sef aj kolegyne su fajn,platovo tiez dost dobre,dochadzanie cca 20 km...zmluva mi konci v decembri,celkom daleko ale to prejde ako nic,teraz som si kupila byt do ktoreho treba dost vela este investovat..a tu je moja dilema. Bola som par krat v zahranici,a zas rozmyslam,ze by som isla niekde, len trocha sa bojim,ze ked sa vrstim,ci si najdem takuto pracu, v zahranici by som nerobila asi nieco velmi odborne,ale zas ma laka aj nove prosyredie a nejaky taky adrenalin 😀 novi ludia...a vlastne rozmyslam nad tym,ci zostat doma s istotu ( praca) aj,ked uplne ma to az tak nenaplna,ale ani neubija...alebo to risknut a skusit.,mimo slovenska a potom.po navrate zas kvazi zacinat vsetko odznova.Mat tak moje problemy 😀

kkovacovak
1. júl 2021

@janakuul no to závisí na tom aká si povaha. Ja osobne by som sa tej prace nevzdala a nevymýšlala by som. Ale to som ja a mám rada istotu. Pokiaľ neplánuješ v blízkej budúcnosti deti a nevytváraš zázemie a nič ťa ti nedrží tak choď. Kvalifikáciu asi máš tak si prácu nájdeš po návrate asi v pohode len musíš rátať s tým že možno nie takú ako teraz. Bývať tiež budeš mať kde. Riziko je vždy takže ty musíš vedieť čo si ochotná podstúpiť a aký si dobrodruh

aliziana
1. júl 2021

@janakuul Choď. O pár rokov budeš ľutovať, že čo si nešla, kým si bola mladá, bez záväzkov ;)

deti95060810
1. júl 2021

treba ísť kým sa dá...

savanna
1. júl 2021

Samozrejme, neviem, aku mas kvalifikaciu, vzdelanie, atd. Ale ja stale zijem v tom, ze sikovny clovek si pracu najde aj o 5 alebo o 10 rokov. A mozno aj lepsiu. Si mlada, perspektivna, poznam 40nicky, ktore sa vracaju z materskych, pripadne sa im zrusili prac. miesta a musia si hladat novu pracu, ucit sa nove veci a davaju to s prehladom. A mozno sa nakoniec uz ani nebudes chciet vratit a usadis sa v zahranici.

surama
1. júl 2021

@janakuul Preco si v zahranici nenajdes poriadnu pracu? Potom by si sa vobec nemusela bat navratu. Podla mna nema zmysel ist napr. umyvat riady alebo robit skladnicku, proste tento typ prace ( nemam nic proti takejto praci, len clovek sa s nou v zivote velmi neposunie). V tvojom veku by si uz v zivotopise mala mat aj nejaku peknu prax. Ist robit hocico do zahranicia mi velmi nedava zmysel.

andreatytler
1. júl 2021

@janakuul Musis sa rozhodnut uz teraz? Treba tu pracu v zahranici uz teraz zaistit? Lebo ak nie, tak by som sa rozhodla kedykolvek... Teraz si nerozhodna, tak nerob rozhodnutia. Daj si predlzit zmluvu a ked uz budes vediet na isto ze chces ist do zahranicia, daj vypoved a chod prec.
Nechapem trochu ako rolu v tom hra ten byt... potrebujes ist do zahranicia zarobit peniaze na prerabku? Co urobis s bytom ked odides? Len tak prazdny je skoda, ale prenajimat na dialku je dost narocne.

littlebubble
2. júl 2021

No ja by som neuprednostnila stabilitu pred nejakým zahraničným skladom kde by ma len zdierali.A to nemám ešte ani 30.Tieto skúsenosti som nabrala v 18/21.
Pre mňa je veľmi dôležité mať istotu.V zahraničí môžeš byt aj týždne bez práce a môžu ťa aj vyhodiť.

Ak si si istá, že si po návrate nájdeš prácu tak to skús.Nie je nad vlastné skúsenosti.Možno nájdeš iný smer v živote, ale nemala by som také ružové okuliare ak chceš ísť do zahraničia na nekvalifikovanú pozíciu.

malva123
2. júl 2021

@janakuul kupit byt a ist do zahranicia na ubyyovnu ,pracovat ako nekvalifikovana sila s viziou "adrenalinu"..a ked ta rozboli zub nakluses domov? Nerozumiem,naco ti to bude..Ak by si sa uplatnila v obore,planovala tam zit ..nepoviem..Inak najvyssi cas si zakladat rodinu..isla by som tym smerom.Ale to som ja.

pseudomonas87
2. júl 2021

@janakuul poradím ti, ako niekto kto žije v zahraničí a vykonáva odbornú prácu, ktorá má naozaj niekam posunie, keď sa vrátim domov. Neviem aké máš vzdelanie a čo by si naozaj v Tom zahraničí robila, ale ako už sa písalo vyššie, ak tam máš ísť a robiť čašníčku či upratovačku, vykašli sa na to.v dnešnej dobe už potrebujes na niečo odbornejšie naozaj dobry jazyk a budeš niekde sama v prdeli. Neviem kam chces ísť, ale napríklad región Stuttgart kde som ja,je super problém vôbec zohnať nájom a ceny su otrasne vysoké. Chces ísť teraz niekde do nejakého študentského bytu s ďalšími piatimi?
Ja by som sa zamerala na život doma, prácu, môžeš si porobiť dáke kurzy, jazykovku atď atď. Máš byt, už tu máš vybudované toho celkom dosť.a v zahraničí by to bolo zase ale že úplne od nuly a možno by to ani k ničomu neviedlo.

sense
2. júl 2021

V 31 r by som volila istotu...obzvlast ked vy som mala ist do neistoty...len aby som spoznala novych ludi...a peostredie, to mozem poznavat aj tak...to sa nevylucuje

ivangeline
2. júl 2021

Podla toho..co od zivota chces. Vela mladych v dnesnej dobe... sa nevie nikde zachytit a pustit korienok. ;) Je jednoduchsie odist ako ostat... zbierat zazitky a mat stale nove a nove pocity vzrusenia.. ako budovat domov,karieru,vztahy,rodinu...

ifava
2. júl 2021

Kazdy sa na to bude pozerat inak, ja osobne som skor za istotu, ja mam rada, ked sa rano zobudim a viem, ze sa nemusim nejako extra bat. Ze mam kde zlozit hlavu, najest sa, ze mam tu rodinu a proste vela ineho. Neviem si predstavit zeby som isla do nejakej neistoty, kde by som nevedela ako praca, ci to zvladnem, kde budem byvat a pod.