Dilema s prácou

5. mar 2024

Ženy poraďte, nastúpila som do novej práce, časovo poviem, že mi tak nevyhovuje keďže mám malé deti, ale s pomocou rodiny to sklbime nejako, robím v sezóne 9hodin denne po dobu 8 mesiacov, potom robím 7h denne.
Teraz som dostala ponuku na iné pracovné miesto, kde mám flexibilnú pracovnú dobu, čiže si to viem prispôsobiť, aby som si ráno dala deti do školy, škôlky a poobede vybrala. Práca je v tom istom meste, platovo zhruba rovnako. Len táto nová ponuka je na zástup počas materskej. Teraz stojím pred dilemou či uvažovať nad tou novou. Viem, že časovo by to bolo pre mňa výhodnejšie a mám to 2 minútky od školských zariadení kam dávam deti. Čo by ste robili vy?

hipuska
5. mar 2024

To je zástup.na pol roka.ci počas celej RD? Ak celá rd Zobrala by som. Ktovie co bude za 3roky

autor
5. mar 2024

@hipuska počas celého obdobia 3roky

anita6666
5. mar 2024

Zástup je na pol roka,pokiaľ sa do pol roka pani nevráti,stráca svoje pôvodné miesto a môže byť preradena inde v rámci zamestnávateľa. To si treba uvedomit. 3 roky jej miesto nikto nie je povinný držať. Povinný je dať jej akúkoľvek primeranú prácu v rámci inštitúcie.

autor
5. mar 2024

@anita6666 určite sa do pol roka nevráti, lebo som sa jej na to pýtala koľko chce byť doma

1ryba
5. mar 2024

Vezmi druhú prácu, pani možno pôjde na ďalsiu MD alebo sa nemusí vrátiť a pod. Za 3 roky sa udeje všeličo.

hipuska
5. mar 2024

@anita6666 to ani nikto netvrdí. ale.autorka môže dostať zmluvu na dobu určitú. Takže je len na zamestnávateľovi ako sa rozhodne

sheila121
5. mar 2024

Druhá robota bez váhania.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tiika
6. mar 2024

@anita6666 Zamestnávateľ musí žene po skončení RD umožniť vrátiť sa na povodne miesto. Jedine, že by bolo zrušené, môže jej dať inú prácu zodpovedajúcu pracovnej zmluve (nestačí primeranú).