icon

Divné požiadavky na pohovore - odovzdávanie mobilov v práci

16. dec 2025

Ahojte,

bola som na pohovore do prace, ktora podla popisu znela fajn a bavila by ma, co ma vsak sokovalo, ze na pohovore mi povedali, ze sa im osvedčilo, ze sa rano odovzdavaju mobily a zamykaju do nejakej skrinky, akoze si robia srandu v dnesnej dobe? Chcela by som sa uz zaradit do pracovneho zivota, ale toto je na mna privelke prekracovanie mojich hranic. Mali na vas taku poziadavku niekedy? Vzali by ste taku pracu? Je logicke, ze ked pracujem venujem sa praci, ale kazdy moze mat mikro oddych minutu dve medzi pracou, ci potrebuje kontakt s rodinou

Strana
z2
svetlonos
16. dec 2025

Neexistuje! Opytala by som sa ich, ci si mam aj bič, obojok a zosit na poznamky kupit !?
Kdekolvek som robila, mala som mobil. Ako bezdetba som ho mala v taske, obcas som kukla ked mm nerobil - riesil byt, rezal, vrtal - tak ci je ok.
Inak ma telefon nezaujimal. Vsade kde som bola, mohli mat matky/otcovia telefon pri sebe!
Su to kreteni, maju ine moznosti, kludne. Ale toto by som neakceptovala. Ved nech davaju hodinove vypovede za mobil.

anonym_05920c
16. dec 2025

@anonym_autor a este dodam, ze nikdy som neriešila, ci som na nobile alebo nie. Ja si za svojou pracou stojím a v živote ma nikto nevyhodil zato, zeby som boka zly zamestnanec. Vzdy som odchádzala z prac ja. A to pouzivam mobil, dokonca som si aj objednávala súkromne veci z e-shopu, volala súkromné. Bože moj, teraz sa tu vsetci kvoli tomu zrutime nie. Vela pijem, takze na zachode som niekedy každu pol hodinu. A co? Firma skrachovala? Aj ta sestrička v nemocnici ma tych par minut, kedy si moze odpísať, zavolat. Takisto predavacka. Myslim si, ze je tak 5% ludi, ktori seru na pracu a radsej riešia mobil. Vačšina to robi vtedy, led vie, ze si to moze dovoliť. To, ze niektore otrokarcite a predbiehate sa pred vedením, ktora podá vacsi výkon, dvihate si navzajom normy, je uz len čisto na vas. Ja si vážim samu seba, svoje zdravie a nikto ma nedonuti, aby som skákala ako poslušný pajac. A este ked vačšina firiem vam da fakt len par eur a sem tam nejaku odmenu. Preco by som mala skončiť na AD, ako niektoré hrh,hr zeny, ktore boli tak premotivovane, ze teraz chodia k psychiatrovi. Nie, neprosím

luccija
16. dec 2025

@anonym_autor mala by som s tým problém

anonym_2cc888
16. dec 2025
@anonym_05920c

@anonym_autor a este dodam, ze nikdy som neriešila, ci som na nobile alebo nie. Ja si za svojou pracou stojím a v živote ma nikto nevyhodil zato, zeby som boka zly zamestnanec. Vzdy som odchádzala z prac ja. A to pouzivam mobil, dokonca som si aj objednávala súkromne veci z e-shopu, volala súkromné. Bože moj, teraz sa tu vsetci kvoli tomu zrutime nie. Vela pijem, takze na zachode som niekedy každu pol hodinu. A co? Firma skrachovala? Aj ta sestrička v nemocnici ma tych par minut, kedy si moze odpísať, zavolat. Takisto predavacka. Myslim si, ze je tak 5% ludi, ktori seru na pracu a radsej riešia mobil. Vačšina to robi vtedy, led vie, ze si to moze dovoliť. To, ze niektore otrokarcite a predbiehate sa pred vedením, ktora podá vacsi výkon, dvihate si navzajom normy, je uz len čisto na vas. Ja si vážim samu seba, svoje zdravie a nikto ma nedonuti, aby som skákala ako poslušný pajac. A este ked vačšina firiem vam da fakt len par eur a sem tam nejaku odmenu. Preco by som mala skončiť na AD, ako niektoré hrh,hr zeny, ktore boli tak premotivovane, ze teraz chodia k psychiatrovi. Nie, neprosím

@anonym_05920c ty ako zamestnávateľ by si brala zamestnanca, ktorý je každú polhodinu (!) na WC, ak by si to vopred vedela? To snáď ani fajčiari nestrávia toľko % pracovnej doby fajčením. Ako dokážeš fungovať pri dlhom cestovaní autom, autobusom, na výletoch, kultúrnych predstaveniach? Vieš, že priveľa pitia vody vyplavuje z tela minerály a stopové prvky?

michaela329
16. dec 2025

@anonym_autor som učiteľka a mala som takú skúsenosť, že niektorým rodičom som musela volať priamo na pevné linky do práce - lebo mobilné telefóny boli v skrinkách, takže asi je to bežná prax.

zmrzlinka8
16. dec 2025

@anonym_autor urcite by som sa podakovala a otočila sa na opätku. Pre mna nonsens odovzdávať niekde zamestnávateľovi mobil ako malé decko. Som dospelá a pricetna a viem, kedy môžem mobil použiť a kedy nie. Stačí, ak zamestnávateľ povie, ze si neželá prílišné používanie mobilu a budem to respektovat. Ale pre nevyhnutné veci musim mobil mat pri sebe a urcite ho nikam neodovzdám. Moze mi zavolať syn, lekar, sused, ze ho vytápam atd., proste nieco dôležité sa stane atd. Neexistuje, aby mi zamestnávateľ zakázal použitie mobilu, ak je to nevyhnutné. Stale som este slobodny clovek a nie jeho otrok.

alica110
16. dec 2025

Nie sme deti v škôlke, určite by som tam nenastúpila. Inak pri tom pohovore by som sa začala smiať a so smiechom vstala a odišla.

autor
16. dec 2025

pre mna je to neakceptovatelne, aby ma niekto takto obmedzoval, takze ak ma vyberu, nevezmem to

amelie2017
16. dec 2025

Ja som veduca a museli sme to v praci zaviezt - bud ho nechaju v skrinke alebo ho zamknem do trezoru. Mozu ho mat pri sebe, len ak mi oznamia, ze cakaju dolezity hovor - napr. od lekara, alebo maju chore dieta/mamu, etc. Uz to bolo neunosne. Namiesto prace cumeli do mobilu. Pracujem prevazne s mladymi ludmi a namiesto obsluhovania boli niektori aj 15 minut zasiti a cumeli na tik-tok. Alebo mali pulirovat pribory a za hodinu urobena jedna varka, lebo zase mobil. Bohuzial, za takychto trpia aj nevinni. Miesto je velmi velke a nemozem byt naraz na 10 miestach.
Ked sa niekto stazuje, ze sa im pribuzni nebudu moct dovolat - mozu volat na recepciu alebo pouzivat tlacitkovy mobil - ten by v praci mohli mat.

anonym_3ef121
16. dec 2025
@anonym_autor

pre mna je to neakceptovatelne, aby ma niekto takto obmedzoval, takze ak ma vyberu, nevezmem to

@anonym_autor mala si im to hrdinka povedat na pohovore nie tu na MK

brrunetkaa
16. dec 2025

Ja síce nemám deti ale nepristúpila by som na takú požiadavku. Jedine že by som pracovala v nejakom prisne utajovanom vládnom laboratóriu alebo v striktne sterilnom prostredí..

alica110
16. dec 2025
@anonym_3ef121

@anonym_3ef121 Hlavne, že ty sama píšeš ako anonym, ty hrdinka 😅

anonym_e59bb9
16. dec 2025

@anonym_autor za mna je to normálne, ak to vyžaduje tvoja práca. Pokial to mas kvôli skolke, tak predsa môžu volat do prace, kde ti odkaz odovzdajú.

anonym_3ef121
16. dec 2025
@alica110

@alica110 tak sa smej ako deti v skolke to ti ide perfekt

anonym_4badaf
16. dec 2025
@anonym_e59bb9

@anonym_autor za mna je to normálne, ak to vyžaduje tvoja práca. Pokial to mas kvôli skolke, tak predsa môžu volat do prace, kde ti odkaz odovzdajú.

@anonym_e59bb9 nikto nie je na stolicke priviazaný sú firmy kde nemajú kde nechať odkaz, lebo sú všetci na nohách, na obede, na wc, majú hovory na linke atď...nebudme naivní aj u nás vo firme nezdvihame každý hovor,.keď som potrebovala ísť s rodičom do nemocnice išlo o minúty.Ked muž rozbil auto tiež išlo o čas

zmrzlinka8
16. dec 2025
@amelie2017

Ja som veduca a museli sme to v praci zaviezt - bud ho nechaju v skrinke alebo ho zamknem do trezoru. Mozu ho mat pri sebe, len ak mi oznamia, ze cakaju dolezity hovor - napr. od lekara, alebo maju chore dieta/mamu, etc. Uz to bolo neunosne. Namiesto prace cumeli do mobilu. Pracujem prevazne s mladymi ludmi a namiesto obsluhovania boli niektori aj 15 minut zasiti a cumeli na tik-tok. Alebo mali pulirovat pribory a za hodinu urobena jedna varka, lebo zase mobil. Bohuzial, za takychto trpia aj nevinni. Miesto je velmi velke a nemozem byt naraz na 10 miestach.
Ked sa niekto stazuje, ze sa im pribuzni nebudu moct dovolat - mozu volat na recepciu alebo pouzivat tlacitkovy mobil - ten by v praci mohli mat.

@amelie2017 niekedy človek nevie presne, ze mu bude lekar volat a kedy. mne minule volala sestricka, ze lekárka musí posunúť termín kontroly na iný deň. a museli sme sa hneď vtedy dohodnúť na náhradnom termíne. a nebolo to prvykrat a nie len jeden lekar. to len pre predstavu, ze su aj take veci

anonym_38820a
16. dec 2025

kamarátka robí v Primarku a tiež nemôžu mať mobily pri sebe

autor
16. dec 2025
@anonym_3ef121

@anonym_3ef121 doma som premyslala nad vyhodami a nevyhodami, je hadam moja vec ako a kedy sa rozhodujem ty si tiez hrdinka, ale anonymna

autor
16. dec 2025
@zmrzlinka8

@amelie2017 niekedy človek nevie presne, ze mu bude lekar volat a kedy. mne minule volala sestricka, ze lekárka musí posunúť termín kontroly na iný deň. a museli sme sa hneď vtedy dohodnúť na náhradnom termíne. a nebolo to prvykrat a nie len jeden lekar. to len pre predstavu, ze su aj take veci

@zmrzlinka8 presne tak, alebo ked mi volali zo skoly, ked synovi bolo zle nech po nho pridem, su situacie, ked potrebujes mat ten mobil, ako sa sustredi clovek na pracu, ked vlastne o svojom zivote sa dozvie po takmer 9 hodinach, myslim, ze koncetracne tabory su uz minulost

autor
16. dec 2025
@alica110

@alica110 to som si tiez vsimla 😝

autor
16. dec 2025
@anonym_e59bb9

@anonym_e59bb9 nevyzaduje, je to obycajna praca asistentky, nie je dovod ma obmedzovat na slobode

anonym_3ef121
16. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_3ef121 doma som premyslala nad vyhodami a nevyhodami, je hadam moja vec ako a kedy sa rozhodujem ty si tiez hrdinka, ale anonymna

@anonym_autor preto ty hrdinka dávaš anonymný príspevok 🤣

autor
16. dec 2025
@amelie2017

@amelie2017 ja mam uz 40 rokov, u mna tik tok nehrozi, obavam sa, ze s takym pristupom tam kvalitneho cloveka nenajdu

autor
16. dec 2025
@anonym_3ef121

@anonym_autor preto ty hrdinka dávaš anonymný príspevok 🤣

@anonym_3ef121 a? Ja tu nevyskakujem do niekoho ako ty s hrdinstvom, ktore sama nemas, trapne a nelogicke

zmrzlinka8
16. dec 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka8 presne tak, alebo ked mi volali zo skoly, ked synovi bolo zle nech po nho pridem, su situacie, ked potrebujes mat ten mobil, ako sa sustredi clovek na pracu, ked vlastne o svojom zivote sa dozvie po takmer 9 hodinach, myslim, ze koncetracne tabory su uz minulost

@anonym_autor presne tak

Strana
z2