Dochádzanie za prácou 76 km/48 minút
Ahojte,
Mám problém sa zamestnať, resp. Nájsť vyhovujúci prácu.
Pred materskou dovolenkou som dostudovala výšku s ukončením Ing. Potom som bola 4 roky na materskej s dvomi deťmi a potom po 4 rokoch som sa zamestnala vo firme kde má práca bavila ale navazala sa do mňa o 15 rokov staršia kolegyňa a ja som to psychicky nedala, potom som bola rok doma lebo manžel mal 2 práce a musela som ostať s deťmi doma lebo boli škôlkari a boli často doma choré a finančné to vedel pokryť ....potom som si našla prácu na 3 zmenku kde má práca tak isto bavila ale keďže mi nevyšlo povýšenie a práca na 1 zmenu kôli tomu že tam dosadili niekoho po protekcii tak som tam prácu ukončila lebo som dostala ponuku v inej firme na prácu na 1 zmenu co mi vyhovovalo ale po týždni som prišla na to že má oklamali a mojou prácou malo byť okrem iného tlmočiť a sprevádzať šéfa na meetingoch pretože mal blok a nevedel ani ceknut po anglicky ....tak túto prácu keď som im dala najavo že toto robiť nebudem ukončil zamestnávateľ so mnou v skúšobnej dobe..a teraz som nezamestnaná a dala som si žiadosť do novovznikajúcej firmy , najvacsi korporat na východe Slovenska kde by to bol pre mňa dream Job ale je to veľmi ďaleko 76 km a 48 min od môjho bydliska. Síce cesta je iba čisto po diaľnici ale aj tak ďaleko.
Rozmýšľam že to vezmem lebo vlastne zatiaľ sa mi nič iné nepodarilo nájsť. Alebo radšej počkať na niečo blízko bydliska.
chod najprv na pohovor ved este ani nevies ci ta vezmu vobec
na dochadzanie sa da zvyknut, bezne cestujeme aj dlhsie do prace len otazka je ci tam vydrzis ked sa tam dostanes ale urcite skus a hlavne vydrzat
Este ani pohovor nebol. Tato dilema je zbytocna.
Ak hovorime o Volve, tak tam som absolvovala 4 kola vyberoveho konania full v anglictine a napokon ma nevybrali. Cize zatial je toto zbytocna tema.
A prečo si dala výpoveď v práci kde si mala tlmočiť a sprevádzať šéfa na meetingoch?
Najmä ak si nemala nič iné.
@anonym_ff9159 ale na pozícii ako mi ponúkli by som musela každý deň osobne do práce, home Office možno ako hudba budúcnosti raz po povýšeni ....
@lena0071 nebola si este na pohovore ako ti ponukli?To ze si myslis ze ta vezmu nemusi znamenat ze ta ozaj vezmu aj ked mas na to skusenosti.
@lena0071 nehnevaj sa, ale strasne si narocna, na to, co ponukas/neponukas. Preco sa ti nepacilo, ze mas tlmocit sefovi? Ved ked mal taketo problemy komunikovat v anglictine, prave si sa mala ukazat, aka si sikovna, mohla si z toho tak vytazit, ze dovi dopo. Je nacase uvedomit si, ze problem je v tebe. Hned ako nie je po tvojom, kopes nozickami a utecies. To co je za pristup? Nepovysili ta? Po akom case, po roku? Akoze spamataj sa a seriozne sa nad sebou zamysli. Do novej roboty mozes mat ake chces skusenosti, ale ked budes toto vyzarovat, co tu vyzarujes z tych 10 riadkov, tak sa ani nemusis unuvat na pohovor.
@lena0071 ani by ma nehlo cestovaním zabíjať čas
@lena0071 nehnevaj sa, ale strasne si narocna, na to, co ponukas/neponukas. Preco sa ti nepacilo, ze mas tlmocit sefovi? Ved ked mal taketo problemy komunikovat v anglictine, prave si sa mala ukazat, aka si sikovna, mohla si z toho tak vytazit, ze dovi dopo. Je nacase uvedomit si, ze problem je v tebe. Hned ako nie je po tvojom, kopes nozickami a utecies. To co je za pristup? Nepovysili ta? Po akom case, po roku? Akoze spamataj sa a seriozne sa nad sebou zamysli. Do novej roboty mozes mat ake chces skusenosti, ale ked budes toto vyzarovat, co tu vyzarujes z tych 10 riadkov, tak sa ani nemusis unuvat na pohovor.
@eleanor2510 Autorka je "znama firma". Job pre nu este nevymysleli...
Chod najskor sa dostan na pohovor a uvidis. Prijat to nemusis ani ty ani oni teba. Cim vacsi gap v zivotopise, tym tazsie to bude a asi nebyvas v mieste kde sa da vyberat. Ano, dochadzala som 80-90 km jednosmerne do prace - ale nemala som nic ine a oplatilo sa, jediny problem boli v zime cesty a zapchy. Kazda velka firma v zivotopise je plus.
@lena0071 Uf, zbytočne si dala celý svoj profesný životopis na začiatku-zbytočne dlhý príspevok. Ale k tomu čo sa pýtaš, 50 minút veľa nie je, niekto tak chodí MHD 8km, lebo cesta na zástavku,. cesta MHD, cesta do firmy zo zastávky. Skôr problém vidím toľko kilometrov autom či sa ti oplatí to finančne ak si zoberieš benzín a amortizáciu auta? To ročne len do práce najazdíš okolo 40 000km a teda aj pneumatiky, brzdy, olej a podobne bude sa musieť častejšie meniť. Niekto toľko najazdí za 3-4 roky.
@lena0071 pracujem v KE a dochadzam, tiež po diaľnici , 58km, cca 45 minút čistá cesta ak nie sú zápchy alebo iné obmedzenia + naspäť to isté.Tak predpokladám že asi bývaš niekde v PO alebo v okolí PO ak ti to vychádza po diaľnici a práca je v KE? Ja mám HO a vychádza to tak 8-9 dni maximálne že musím ísť do Officu a zvyšok doma. Dá sa to v pohode prežiť ale keby nebol ten HO tak každý deň by som to nedávala toto.
@lena0071 každa práca je zo začiatku dream job.Este nevieš za akú sumu, s akými ľuďmi a čo budeš robiť,Pre mňa to je veľa cestovania 2 hodiny denne plus práca s malými deťmi by som tak nechcela pracovať.A ak áno, tak sluzobné auto, alebo aspoň preplatenie phm
@lena0071 48 minút je nič. V Bratislave z jedného konca na druhý niekedy cestujem do roboty aj hodinu. Ak je to tvoj dream job, rozhodne to vyskúšaj. Ale - prepáč - z genézy tvojich pracovných "skúseností" mi pripadá, že ak ťa aj zoberú, dlho tam nevydržíš. Určite sa nájde niečo, čo ťa znechutí a utečieš...
Hodinu ľudia cestujú v rámci Bratislavy aj s prestupom, napríklad.
Ľudia bežne cestujú za prácou hodinu. Ty si ešte ani nebola na pohovore, tak na tvojom mieste by som s tým zatiaľ nerátala a tvoje dilemy sú zbytočné.
Ale ak tam pôjdeš, tak sa vopred rozhodni či tú prácu naozaj chceš robiť za ponúkaných podmienok. Lebo prídeš mi, že sa veľmi rýchlo vzdávaš a žiješ v nejakej bubline.
Dosť pochybujem, že ťa chvália aký si dobrý zamestnanec a šikovná, keď všade vydržíš chvíľku aj s cestou, k tomu 2 deti, odpracované roky minimálne, lokalita kde si prácu asi nemôžeš veľmi vyberať, no čo si budeme klamať - pre zamestnávateľa nie si určite žiadne Terno. Tým chcem povedať, že najprv naozaj popracuj na svojom postoji, začni sa správať profesionálne a keď sa do niečoho pustíš tak sa nevzdávaj pri prvej ani druhej prekážke.
Ešte otázka, tých 45 minút ti vyhodila navigácia alebo vieš že je to reálna doba? Lebo ako bolo spomínané, aj v rámci Košíc keď sú kolóny vieš ísť 8 km aj polhodinu 😀 asi nebudeš jediná, ktorá by mala v pláne takto dochádzať. Ja som každý deň predtým dochádzal cca polhodinu a bol to oprus no, ale nič lepšie som nemal, tak som bol vďačný aj za to
Ked je to platovo dobre a praca ktoru chces robit, je to v pohode. Hlavne ked to mas po dialnici. Dochadzam na rozne miesta uz dlhe roky a som s tym v pohode.
Ja jezdim do Brna z Bratislavy…ale mam tam byt na prespani..
Dlhodobo je to celkom zabijak. Moja cesta do prace trva 50min, je to pod 20km ale par dni v tyzdni pracujem z domu. Muz dochadza kazdy den a teda je zniceny ked pride vecer domov. Ak si v nudzi, tak to skus, rok dva sa to da ale kazdy den takto cestovat niekolko rokov je velmi tazke.
@lena0071 Vidíš a ja som si myslela, že si tá jediná snaživá vo vašej rodine, ktorá narozdiel od svojich sestier vyštudovala VŠ a niečo dokázala. V tej téme muža vychvaľuješ do nebies a tu na neho nadávaš. So sestrami sa už bavíš?
@tatiana288 kde tu nadáva na muža? Šikovnosť a snaživosť sa nejako vylučuje s nízkym sebavedomím? Prečo tu vyťahuješ nejakú inú diskusiu? Tebe autorka niečo zlé urobila? Jdu blejt velebnosti
@lena0071 a moznost home officu po skusobnej dobe? Aspon 2 x do tyzdna?
@tatiana288 kde tu nadáva na muža? Šikovnosť a snaživosť sa nejako vylučuje s nízkym sebavedomím? Prečo tu vyťahuješ nejakú inú diskusiu? Tebe autorka niečo zlé urobila? Jdu blejt velebnosti
@anonym_ec4665 Pokojne sa zblej. Miešam sem jej minulé témy, pretože mi autorka príde celkom nevďačná. Jej muž chodí do práce, manuálne pracuje na dome, finančne to tiahne len on, pretože ona z práce odíde hneď ako objaví niečo čo jej nesedí. Ona si svoju frustráciu vybíja na ňom a na deťoch. Všetko a všetci sú problém, len ona je svätý obrázok.

Vela ludi dochadza za pracou vela km a pracuju.Ja to mam sice 15km,dam to aj za 10min hlavne v noci,inac 15min,mame same dediny,takze len 50tkou.
Vyskusaj a uvidis,za to nic nedas,mozno sa ti bude pacit.