icon

Dochádzanie za prácou 76 km/48 minút

lena0071
15. dec 2025

Ahojte,
Mám problém sa zamestnať, resp. Nájsť vyhovujúci prácu.
Pred materskou dovolenkou som dostudovala výšku s ukončením Ing. Potom som bola 4 roky na materskej s dvomi deťmi a potom po 4 rokoch som sa zamestnala vo firme kde má práca bavila ale navazala sa do mňa o 15 rokov staršia kolegyňa a ja som to psychicky nedala, potom som bola rok doma lebo manžel mal 2 práce a musela som ostať s deťmi doma lebo boli škôlkari a boli často doma choré a finančné to vedel pokryť ....potom som si našla prácu na 3 zmenku kde má práca tak isto bavila ale keďže mi nevyšlo povýšenie a práca na 1 zmenu kôli tomu že tam dosadili niekoho po protekcii tak som tam prácu ukončila lebo som dostala ponuku v inej firme na prácu na 1 zmenu co mi vyhovovalo ale po týždni som prišla na to že má oklamali a mojou prácou malo byť okrem iného tlmočiť a sprevádzať šéfa na meetingoch pretože mal blok a nevedel ani ceknut po anglicky ....tak túto prácu keď som im dala najavo že toto robiť nebudem ukončil zamestnávateľ so mnou v skúšobnej dobe..a teraz som nezamestnaná a dala som si žiadosť do novovznikajúcej firmy , najvacsi korporat na východe Slovenska kde by to bol pre mňa dream Job ale je to veľmi ďaleko 76 km a 48 min od môjho bydliska. Síce cesta je iba čisto po diaľnici ale aj tak ďaleko.
Rozmýšľam že to vezmem lebo vlastne zatiaľ sa mi nič iné nepodarilo nájsť. Alebo radšej počkať na niečo blízko bydliska.

Strana
z2
janickadr
15. dec 2025

@lena0071 Ja,som roky cestovala cca hodinu do prace a hodinu z prace, z Bratislavy von z mesta..., ja by som do toho isla...

anonym_ff9159
15. dec 2025

@lena0071 v najväcsom korporate na vychode sr je homeoffice, max 2x do mesiaca prides do officu

anonym_ff9159
15. dec 2025

@lena0071 A neviem co chces zobrat, ked si nebola ani na pohovore

tatiana288
15. dec 2025

Keď vezmem do úvahy aj tvoju minulú tému, tak by som prácu vzala. Celkovo z toho čo píšeš mi prídeš ako človek, ktorý sa ľahko vzdáva, uteká, je nepriebojný. Ak sa v tejto tvojej novej práci snov zasa objaví nepríjemná kolegyňa?

biba_18
15. dec 2025

ja žijem v košiciach a cestujem do práce hodinu - dobre čítaš, hodinu ... takže tvojich 48 minút je o 12 minút menej než moja cesta do práce ...
viac ako čas by ma zaujímala cena cesty ...

anonym_ddb88c
15. dec 2025

Denne cestujem 55 minút. Takže ja bez problémov. Ale mám tomu zodpovedajuce benefity. Služobné auto je samozrejmosťou. A nikto nepozerá na hodinky, kedy prídem, či odídem.

lena0071
autor
15. dec 2025
@anonym_ff9159

@lena0071 A neviem co chces zobrat, ked si nebola ani na pohovore

@anonym_ff9159 nebola som ale je tam šanca, mám na to skúsenosti a mohlo by to vyjsť ,práve preto že zvažujem či ísť na pohovor ak by to vyšlo čo by som im odpovedala, nerada ťahám niekoho za nos .....idem na pohovor a v skutočnosti dopredu viem že to nevezmem

anonym_ddb88c
15. dec 2025

Ešte inak nie si ani na pohovore.. 😂 A narátaj si PHM. Musela by si sakra dobre zarobiť, aby sa ti oplatilo 2 hodinové cestovanie.

lena0071
autor
15. dec 2025
@tatiana288

Keď vezmem do úvahy aj tvoju minulú tému, tak by som prácu vzala. Celkovo z toho čo píšeš mi prídeš ako človek, ktorý sa ľahko vzdáva, uteká, je nepriebojný. Ak sa v tejto tvojej novej práci snov zasa objaví nepríjemná kolegyňa?

@tatiana288 áno som nepriebojna, neverím si a pritom od veľa ľudí počúvam že som šikovná v Tom čo robím ...ale ta moja nízka sebavedomost je to na čom stále pracujem a aj toto je moja chyba že som veľmi dôverčiva a milá ku kolegom a snažím sa za každým pomôcť a potom na to doplatíme ale ja si to uvedomujem a tiež na Tom pracujem ...

lena0071
autor
15. dec 2025
@anonym_ff9159

@lena0071 v najväcsom korporate na vychode sr je homeoffice, max 2x do mesiaca prides do officu

@anonym_ff9159 ale na pozícii ako mi ponúkli by som musela každý deň osobne do práce, home Office možno ako hudba budúcnosti raz po povýšeni ....

abbey1
15. dec 2025

@lena0071 Dve deti a manžel, ktorý s deťmi nepomáha, k tomu práca na plný úväzok a 2 hodiny cestovania denne je šialenstvo. Neviem, či toto je tá pravá cesta pre teba.

lena0071
autor
15. dec 2025
@anonym_ddb88c

Ešte inak nie si ani na pohovore.. 😂 A narátaj si PHM. Musela by si sakra dobre zarobiť, aby sa ti oplatilo 2 hodinové cestovanie.

@anonym_ddb88c nemám na to skúsenosti aby som si pýtala pozíciu a plat tak vysoký aby sa to oplatilo....ale keď si zatiaľ neviem nájsť vôbec prácu....

lena0071
autor
15. dec 2025
@janickadr

@lena0071 Ja,som roky cestovala cca hodinu do prace a hodinu z prace, z Bratislavy von z mesta..., ja by som do toho isla...

@janickadr vďaka za povzbudenie

berenika39
15. dec 2025
@lena0071

@anonym_ff9159 ale na pozícii ako mi ponúkli by som musela každý deň osobne do práce, home Office možno ako hudba budúcnosti raz po povýšeni ....

@lena0071 od narození syna cestuji cca 50 minut do práce a zpět. Je to doba, kdy spolu můžeme mluvit, řešit důležité věci, fakt dobře strávený čas.

lena0071
autor
15. dec 2025
@biba_18

ja žijem v košiciach a cestujem do práce hodinu - dobre čítaš, hodinu ... takže tvojich 48 minút je o 12 minút menej než moja cesta do práce ...

@biba_18 niežeby som na peniaze nepozerala ale zaujímavá pozicia a práca ktorá by ma bavila je to plus a utratenie peniaze za cestovanie je mínus

anonym_ddb88c
15. dec 2025
@lena0071

@anonym_ddb88c nemám na to skúsenosti aby som si pýtala pozíciu a plat tak vysoký aby sa to oplatilo....ale keď si zatiaľ neviem nájsť vôbec prácu....

@lena0071 ale PHM ťa kľudne môže stáť 400-450 eur podľa spotreby auta. Toto si hlavne vypočítaj a potom sa rozhoduj. Tento údaj vieš narátať približne.

lena0071
autor
15. dec 2025
@abbey1

@lena0071 Dve deti a manžel, ktorý s deťmi nepomáha, k tomu práca na plný úväzok a 2 hodiny cestovania denne je šialenstvo. Neviem, či toto je tá pravá cesta pre teba.

@abbey1 presne tak, je to veľmi zložité, keby som vedela rozhodnúť a ešte tá moja nerozhodnosť tomu nepriddava

tatiana288
15. dec 2025
@lena0071

@tatiana288 áno som nepriebojna, neverím si a pritom od veľa ľudí počúvam že som šikovná v Tom čo robím ...ale ta moja nízka sebavedomost je to na čom stále pracujem a aj toto je moja chyba že som veľmi dôverčiva a milá ku kolegom a snažím sa za každým pomôcť a potom na to doplatíme ale ja si to uvedomujem a tiež na Tom pracujem ...

@lena0071 Vidíš a ja som si myslela, že si tá jediná snaživá vo vašej rodine, ktorá narozdiel od svojich sestier vyštudovala VŠ a niečo dokázala. V tej téme muža vychvaľuješ do nebies a tu na neho nadávaš. So sestrami sa už bavíš?

anonym_9fc435
15. dec 2025

určite ak nemáš nič iné vyskúšaj. poznám ľudí čo do práce chodia autobusom denne 100 km. Len zamest. ich vozí.

anonym_2587fc
Včera o 00:19

ja by som to nevzala, teda musel by tam byt velmi dobry plat

anonym_c53834
Včera o 00:56
@biba_18

@biba_18
Moj syn aj jeho zena kazdy tak hodinu na opacny koniec, ziadna babka na blizku, mala v skolke , nastastie obidvaja su v senior pozicii na korporatoch takze sa striedaju 2 -3 dni maju home office.

anonym_c53834
Včera o 01:09

@lena0071
Ja by som kupil ojazdene elektricke, aj s vela km. tam sa nema co pokazit minuly tyzdem ma viezol Uber na Tesle co mala 700000 km ano sedemsto nie sedemdesiat a taxikar hovoril jedine co menili brzdy a pneumatiky plus nemusis soferovat mozes pozerat dookola auto ide samo.

anonym_ac6dc0
Včera o 03:48

@lena0071 veľa ľudí toľko cestuje za prácou 😉 patrím medzi nich….

anonym_22a5f1
Včera o 04:20

https://www.modrykonik.sk/forum/potrebujem-sa-vyrozpravat-zivotne-pribehy-moj-pribeh/psychicke-problemy-a-depresie-matky/
Na základe tejto témy by si sa mala prestať ľutovať a začať robiť. Hlavne, nech si medzi ľuďmi, v pohybe a zmeniš myslenie. Manžel má dve práce , deti si chcela a treba sa o ne postarať. Sedieť doma, jesť, hádať sa a topiť sa v sebaľútosti, to je cesta k rozpadu manželstva.

mikitilik29
Včera o 04:24
@anonym_22a5f1

Na základe tejto témy by si sa mala prestať ľutovať a začať robiť. Hlavne, nech si medzi ľuďmi, v pohybe a zmeniš myslenie. Manžel má dve práce , deti si chcela a treba sa o ne postarať. Sedieť doma, jesť, hádať sa a topiť sa v sebaľútosti, to je cesta k rozpadu manželstva.

@anonym_22a5f1 nepísala to autorka tohto príspevku? Je tam par viet totožných s týmto prispevkom

rak59
Včera o 04:35

@lena0071 dochádzam denne 90km už 7r. Vo svete normálne.

anonym_e8bb66
Včera o 05:35

@lena0071 novo vzniknuty korporat na vychodnom slovensku? To by ma zaujimalo co za dream job a hpavne dream firmu je

billy_jean
Včera o 06:09
@anonym_e8bb66

@lena0071 novo vzniknuty korporat na vychodnom slovensku? To by ma zaujimalo co za dream job a hpavne dream firmu je

@anonym_e8bb66 Volvo..

anonym_a40c63
Včera o 06:10
@tatiana288

@tatiana288 Tiez sa mi zdalo, ze uz som tu take daco citala. Nieco ako 'kopce a zakruty, neda sa' len v ruzovom🙃

ivik4
Včera o 06:10

Nie, ani by ma nehlo cestovat tak daleko a uz vobec nie keby mam dieta/deti

Strana
z2