icon

Dokázali ste sa po odchode zo štátnej správy dobre zamestnať?

30. okt 2022

Pracujem na danovom urade uz 9 rokov. Sice boli z toho 3 roky materska, ale to by pri pohovore asi nikto nezistoval. Kazdopadne planujem tam este minimalne 6-10 rokov pracovat, pretoze je to pri malom dietati celkom vyhodne. Pohybliva pracovna doba, navstevy lekarov nikto neriesi, aj ocr pokial nie su privelmi casto sa akceptuju. Plat je sice vyssi v porovnani s inymi statnymi zamestnancami, ale tiez to nie je nejake terno. Este aj v ramci budovy mame oddelenia, ktore zarabaju ovela lepsie ako to na ktorom som ja. A to nespominam kontrolorov, exekutorov, colnikov... Nepracujem ale s danami, robim pracu, z ktorej skusenosti by som do inej prace podla mna nevedela velmi preniest.
Ste tu niekto kto pracoval v statnej sfere a neskor sa zamestnal lepsie v sukromnej? Da sa to, alebo myslite, ze bez nejakej rekvalifikacie to nepojde?

Strana
z3
autor
31. okt 2022

@lilinka88 ja pisem ze sa to da, ale pre mna to tazka pohoda teda nie je. byt, voda, elektrina, plyn, internet som do 200€. keby si davam farbit vlasy ako kolegyne, tak je to plus 60-70€ u lacnejsej kadernicky raz za 2 mesiace. na kozmetiku alebo masaz by som tiez rada obcas zasla. a hovorim, kazdy mesiac odkladam nieco, aby som mala financnu rezervu. snazim sa nasetrit 6 mesacnych cistych platov aby som mala.

lilinka88
31. okt 2022

Veď áno, dá sa chodiť ku kaderníčke, kozmetičke,na nechty aj 2x do mesiaca, každý deň sa stravovať iba v reštaurácii a tie náklady sa samozrejme nazbierajú. Tak je to asi aj o tom nastavení čo si doprajem

eeffka
31. okt 2022

Prepac ale ked setrim nekuoujem si menucka a neplatim predplatne casopisu ked existuju kniznice, celkovo tvoj nahlad na svet je dost naivby a pohodlny takze to je vlastne jedno, ty z 1000nevyjdes ine zeny idu na dovolenku

autor
1. nov 2022

@eeffka no pardon, to mam teraz cely zivot zivorit? neviem co je na tom zle mat predplatene online noviny aby som mala prehlad o diani u nas a vo svete. a obedy si kupujem preto, aby som viac casu mohla travit s dietatom. a nie po prichode z prace varit okrem vecere este aj obed a na hodinu, hodinu a pol sa zavriet do kuchyne. ja z toho platu videm, stale to pisem, aj usetrim. ale s tym, ze si nemozem dovolit vsetko co by som chcela. a to nechcem drahe oblecenie a dovolenky, ale pre niekoho bezny zivot.

eeffka
1. nov 2022

Ocividne si nepochopila ale ok. Pekne volno prajem

missviolet
1. nov 2022

@bilberryday tak napr v takej Nitre ani nie... su tu napr dva vacsie korporaty, v jednom 850 brutto s NJ a nevyjednas viac a v jednom s AJ 900 brutto, s jazykmi ako FR a SPJ max 1000 brutto... viem, lebo som aj na pohovoroch bola, aj znamy tam robia... roky rokuce, aj skusenost maju, vysoku znalost jazyka ci toolov...

lulula1990
1. nov 2022

ja som mala takú koleginu čo sa nadriadenej pomaly aj do riti strčila, s prepáčením, ale zaručilo jej to lepšie miesto - štátna správa to vtedy bola. Podľa mňa ťa práca po 10 rokoch už nebaví, inak by si toto nepísala. Ja ti píšem svoju skúsenosť, robila som aj v štátnej správe, aj v súkromnej. V súkromnej to bolo horšie, neistá práca, plat cca vtedy rovnaký so štátnou. Keď sme napríklad mali v kancloch v lete veľmi teplo, skrátili nám v štátnej pracovnú dobu, plus iné výhody. V súkromnej je každému jedno, hlavne rob, rob, rob, lebo veď ja ťa platím. Skôr popremyslaj čo by si chcela robiť naozaj, v čom sa vidíš, čo by ťa bavilo a podľa toho zvyšuje kvalifikáciu

missviolet
1. nov 2022

poviem ti skusenost so sukromnou sferou, administrativa, zapadne Slovensko - Nitra. Poziadavky na mna boli - dva cudzie jazyky na plynulej urovni. Skusenost presne s tou oblastou som mala niekolko rokov, cize aj SAP mi bol znamy atd. Ponuky: 800 brutto co je cca 620 v cistom, 900 brutto a 750 brutto :D tri rozne firmy, som sa dobre zasmiala. Kamaratky aj rodina - presne taketo platy bohuzial su realita... ja som chcela 1000 brutto aspon cize ak ty mas tolko v cistom a nie si v BA - nedostanes tolko, ak nemas nejaku specializaciu... v BA v administrative ano, vies dostat viac aj mat zvysenie platu. Ja som proste nemohla za NR platy robit, kedze tie platy su ozaj nizke, a nakoniec mam BA robotu, ale pracujem z domu z NR

autor
1. nov 2022

@missviolet dakujem za skusenost.

Strana
z3